Home / Verhalen / Kip van het Spit

Kip van het Spit

Met dank aan Cor Cornelissen voor het insturen van de tekst

Begin jaren 60 gingen wij regelmatig eten in het ‘Reigersnest’ aan de Lieweg, onder de rook van Haarlem. Kip van het spit was in die jaren een vrij nieuw fenomeen. Gegrilde kip, gebakken aardappels, doperwten, salade, compote etc. Wij waren graag geziene gasten, mede daar wij altijd met een groot gezelschap, bestaande uit familieleden en kennissen kwamen. Tevens werd er door ons, genoeg consumpties besteld. Tevens waren mijn vader en vrienden, mensen met een eigen bedrijf, welken zware beroepen uitoefenden. Er werd dus flink boven het gemiddelde aan halve kippen besteld. Wij waren dan ook meer dan welkom en werden altijd met respect door de eigenaar behandeld. Zelfs toen er tijdens de Kerstperiode dreigde voor ons geen plaats te zijn, werd de huiskamer van de hr. Felix, door hem beschikbaar gesteld.
Het werd drukker in het restaurant, de klantenkring werd o.a. uitgebreid met meer mensen uit de dokters- en advocatuurwereld. Misschien doordat ons gezelschap te eenvoudig en mogelijk wat luidruchtiger was dan andere gezelschappen. Andere gezelschappen die overigens niet uit 25 tot 30 personen zoals wij bestonden. Wij kregen de indruk, welke de eigenaar door zijn houding en minder vriendelijk gedrag duidelijk liet merken, dat wij niet meer welkom waren.
Wij zijn er nooit meer geweest, ik heb de stellige indruk dat de hr. Felix veel spijt van zijn houding heeft gehad.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten