Verscholen witlofsoep



soep dakje bladerdeeg

Ingrediënten (2 personen):

4 stronken witlof

20 g boter

4 dl Lacroix Kalfsfond

1/8 liter room

1 ei

2 plakjes bladerdeeg, ontdooid

peper

zout

nootmuskaat

eventueel: geraspte kaas, blokjes ham

Bereidingstijd:

25 minuten en 10 minuten oventijd.

Bijgerecht

Bereiding:
Snijd de stronken witloof in reepjes stoof ze in wat boter. Overgiet met de fond en laat 15 minuten zachtjes koken.

Verwarm intussen de oven op 180°C.

Kruid de soep met peper, zout en wat nootmuskaat. Roer de room erdoor en schep de soep in twee ovenvaste kommetjes. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei (en bestrooi eventueel met geraspte kaas) en druk een deegdekseltje op elke kommetje. Zet ze ongeveer 10 minuten in de oven tot het deeg goudgeel en gaar is.

Serveer meteen.

Tip:
Ook lekker met blokjes ham door de soep. Voeg de hamblokjes tegelijk met de room toe.