LinksvoOp deze pagina vindt u links naar (klik op de tekst of het logo):

Andere seniorensites Regionale seniorensites
Handige en nuttige links Nostalgische links
Persoonlijke sites Seniorenorkesten en koren
Belangenverenigingen voor senioren Overige links

Heeft u een tip voor een seniorensite, een nostalgische link of belangenvereniging, mail het aan ons. Uw persoonlijke internetsite mag u ook sturen.

Andere seniorensites
50-er jaren Senioren op zijn best
50plusnet Senioren.rubriek
Vijftigplussers Senioren.startkabel
Grootmoederstijd Senioren verzamelgids
  Voorplussers

 

Regionale seniorensites
www.50plusstadjersactief.nl – Groningen
Arnhemse Computerclub PC-Leercentrum zorgcentrum Marijke Hiem
Computer Vereniging Bollenstreek Haarlemmermeer Stichting Welzijn Ouderen Hulst
Computerclub Breskense senioren Vrienden van de Alde Steeg Beuningen

 

Handige en nuttige links
50+ in de kijker Een gratis krant uit onder titel” 50+ in de kijker”. De krant komt één maal per twee maanden, vijftig plussers kunnen hier een gratis abonnement op nemen.
50PlusPlein 50PlusPlein is een site voor het uitwisselen van tips op diverse gebieden, reiservaringen, nieuws en nieuwtjes. Kortom, alles waar moderne 50-plussers zich mee bezig houden.
50 plus woningen Site voor 50-plussers die op zoek zijn naar een woning.
Aboklik Via deze website kunt u zorgen voor het tijdig opzeggen van abonnementen en contracten, waardoor automatische en ongewenste verlengingen worden voorkomen. Gebruik van de website is GRATIS.
Acties.nl Deze site verzamelt de kortingscodes en promoties van bekende en minder bekende internetwinkels. Alle kortingen zijn gratis beschikbaar.
Alleeninkt.nl Op deze website kunt u inktcartridges en toner voor uw printer kopen.
Berichtenpagina Op berichtenpagina.nl kan iedereen gratis familieberichten (maar ook reisberichten en meer!!) plaatsen. Op de berichten kan worden gereageerd. Ook kan bij het bericht een foto worden geplaatst. Door het e-mail adres van de begunstigde in te voeren maakt u uw eigen E-card. (ook dit is gratis)
Bioweer Bioweer geeft weers- en gezondheidsvooruitzichten uit om mensen, en met name senioren, te waarschuwen voor weersomstandigheden die kunnen leiden tot verergering van migraine, artritis, reuma, astma en winterbluesklachten. In totaal wordt de relatie met 13 mogelijke effecten op de mens wonend in Nederland, België of Luxemburg gelegd.
Boekenruilen Op deze site kunnen boeken geruild worden.
Buurtlink Buurtlink.nl is een activiteit van Stichting Buurtlink. Deze stichting is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk en heeft als doel om de sociale cohesie in de samenleving te bevorderen en doet dit door middel van een website.
CK Plus Culturele manifestaties Hier vindt u culturele manifestaties en culturele festivals. Op datum gerangschikt en kort beschreven helpt deze site de mensen met kunstzinnige en culturele interesse prima op weg.
CK Plus Museale exposities Hier vindt u een museaal expositieoverzicht met een korte omschrijving van steeds zo’n 300-400 lopende exposities. Ze zijn kort omschreven en alfabetisch op plaatsnaam gerangschikt.
CK Plus Stadswandelingen Hier zijn er meer dan 200 stadswandelingen verzameld. Deze zijn kort omschreven en ook is aangegeven of deze bewegwijzerd is, te downloaden is en waar je eventueel het boekje met de route kunt kopen. De wandelingen zijn verdeeld over de steden in heel Nederland, alfabetisch op plaatsnaam gerangschikt.
Computercolor Computerhulp voor senioren in de omgeving van Arnhem
Computerprive Gratis downloaden van Het Huishoudboekje, om uw dagelijkse boodschappen (huishoudgeld) te plannen. En de Financiële Huishoud Planner om uw jaarlijkse uitgaven zoals uw verzekeringen, elektriciteit/gas, water, telefoon enz. te plannen.
Cultuur Tips Een Website met veel Culturele Tips op het gebied van musea, literatuur, theater, film en concerten
Cursus en training Voor een klein bedrag kunt u van deze site cursussen van Office pakketten, Webdesig, Beeldbewerken, Internet en Besuringssytemen downloaden.
Cursus Mobiel Bellen De cursus mobiel bellen richt zich op senioren. U leert omgaan met de mobiele telefoon. Krijgt u ook een sms van uw kleindochter en u kunt haar niet beantwoorden omdat u niet weet hoe ‘dat ding’ werkt? Of voelt u zich veiliger met een mobiele telefoon op zak als u de deur uitgaat, echter, u zou graag willen weten hoe u hem bedient wanneer het echt nodig is? U voelt zich opgelaten wanneer uw slimme zoon even voordoet hoe u moet opwaarderen, waarbij het allemaal veel te vlug voor u gaat? U krijgt een persoonlijk advies in een informele sfeer.
De Draaikolk “De Draaikolk, verder zonder hem of haar” is een persoonlijke webplek voor mensen die hun partner hebben verloren. Een gratis Internettijdschrift met verhalen, gedachten en gedichten, adviezen, tips, reacties, relevante links, recensies en boekenlijst, voor en van lotgenoten, gericht op de eigen rouwverwerking.
De Hemelpoort Stichting “De Hemelpoort” voor ‘grootouders van een ongeneeslijk ziek- of gestorven kleinkind’

De stichting wil: Aanspreekpunt zijn- en het organiseren van aanspreekpunten voor ‘grootouders van een ongeneeslijk ziek- of gestorven kleinkind’, Het bespreekbaar- en bekend maken van het verdriet van de hiervoor bedoelde grootouders en het behulpzaam zijn bij de emotionele verwerking daarvan, Doelgroep uit isolement halen en behoeden voor wegzakken in eenzaamheid en Het verrichten van handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

De jaren DE JAREN is de naam voor een uniek persoonlijk DVD-document over uw leven. U kiest zelf de filmlocatie en vanaf die dierbare plek, vertelt u hoe u uw leven geleefd en vooral beleefd hebt. In DE JAREN gaat het om uw persoonlijke beleving, intense koesteringen, misschien nooit eerder uitgesproken gevoelens en heimelijke wensen. DE JAREN is voor iedereen die zijn leven op een bijzondere manier wil vastleggen. Bijvoorbeeld ter nagedachtenis als u er niet meer bent, maar ook als u niet zolang wilt wachten.
De Witte Ganzenveer Biedt zowel aan de hobbylezer als aan de verzamelaar een ruim, gevarieerd assortiment, gebruikte boeken en strips.
Dieetook Het is nog steeds moeilijk om natriumarme voedingsmiddelen te vinden. Supermarkten hebben amper assortiment. Op deze site kunt u ze wel vinden en bestellen
Dienst.nl Dienst.NL is een dienstenmarktplaats voor de Benelux. U vindt er een groot aanbod van diensten, van loodgieter tot schoorsteenvegers. Ideaal als een klus snel moet worden uitgevoerd.
Dienstenplein Zoekt u een klusser om een dakkapel te plaatsen, een schoonmaakster om uw huis schoon te houden, iemand voor uw tuin, een loodgieter of een andere dienst ? Vindt iemand bij u in de buurt.
Dienstmakkers Bent u op zoek naar uw dienstmakkers van vroeger. Op deze site kunt u ze zoeken en vinden.
Dienstmaten Bent u op zoek naar uw dienstmaten van vroeger. Op deze site kunt u ze zoeken en vinden.
Dokterdokter.nl Dokterdokter.nl is een onafhankelijk consumentenplatform over ‘gezond zijn’ en ‘gezond blijven’. De website biedt een unieke combinatie van medische informatie – samengesteld door artsen – en artikelen over gezondheid en lifestyle.
EduFrysk EduFrysk is de nieuwe digitale leeromgeving van de Afûk om online een cursus Fries te volgen. Voor veel senioren die van oorsprong op de een of andere manier verbonden zijn met Friesland of het Fries, zorgt de Friese taal voor herkenning en een vertrouwd gevoel. Juist ook voor senioren die al op vroege leeftijd Friesland hebben verlaten, kan het actief bezig zijn met hun moedertaal warme herinneringen ophalen. Een online cursus Fries biedt vele mogelijkheden. Zo kan u op uw eigen niveau en in uw eigen tijd Fries leren verstaan, schrijven, lezen en spreken. Tevens bestaat er de mogelijkheid om via het sociale netwerk binnen eduFrysk samen of zelfs met een groep verschillende lesprogramma’s te volgen. Dat maakt een cursus Fries natuurlijk nog leuker!
Eindesamenwonen Op de website lezen samenwoners onder andere hoe zij de inboedel kunnen verdelen, of ze recht hebben op alimentatie, wat er met het huis moet gebeuren en wat ze voor de kinderen moeten regelen. Samenwoners hebben die informatie hard nodig, want in de wet is haast niets geregeld voor stellen die na ongehuwd samenwonen uit elkaar gaan.
Elektrische fiets Alles over de elektrische fiets, van aankoop tot onderhoud. De elektrische fiets is een ideaal vervoersmiddel voor senioren om comfortabel snelle ritten mee te maken. Fietsnet is een groep gepassioneerde fietsers uit Nederland en België die geregeld samenkomen om ervaringen over lokaal en nationaal fietsbeleid uit te wisselen.
Ervaringen.com Op deze website kunnen consumenten hun ervaring met een dienstverlener delen.
Eten & Bewegen Informatie over en hulp BMI berekenen. Om te bepalen of je een gezond gewicht hebt of over gewicht hebt kun je je bmi berekenen. BMI staat voor body mass index. Bmi berekenen is een index voor het gewicht in verhouding tot je lichaamslengte. De uitslag van een bmi berekening vertelt je iets over de risico dat je gewicht heeft op je gezondheid.
Expositiewijzer Expositiewijzer geeft een duidelijk overzicht van lopende exposities. U hoeft dus niet van museum naar museum te klikken. U ziet in een keer het actuele overzicht per provincie.
Familiekroniek Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met de papieren markt van verzekeringspolissen en andere waardevolle papieren. Dat kan uzelf betreffen, of andere nabestaanden die alle lopende zaken moeten afhandelen. Om deze waardevolle gegevens eenvoudig en snel te kunnen raadplegen is de Familiekroniek ontstaan. Familiekroniek  is een uniek naslagwerk, waarin u al deze gegevens kunt vermelden. Gemaakt door mensen uit de verzekering- en financieringswereld. Familiekroniek is handzaam en overzichtelijk.
Fit en slank Blog over gezond, fit en slank blijven
Folderz Dit is een handige website waarop alle digitale folders uit Nederland verzameld zijn. Zowel supermarktfolders, bouwmarktfolders, elektronicafolders als een ruim aanbod van alle overig folders kunt men hier online vinden en bekijken. Dus ook de folders die men anders niet in uw bus krijgt. Zo hoeft men geen aanbieding meer te missen. Handig, snel en efficiënt en veel beter voor het milieu.
Gestolendieren Is op de een of andere manier een dier van u gestolen? Dan hoopt u uw gestolen dier toch terug te krijgen? Koopt u wel eens een dier via internet op b.v Marktplaats, Ebay of andere veilingsite’s of krantenadvertentie’s waarvan u zeker wil weten of ze niet gestolen zijn? In beide gevallen bied Gestolendieren u de beste oplossing.
Gestolenvaartuigen Is op de een of andere manier een vaartuig van u gestolen? Dan hoopt u uw gestolen vaartuig toch terug te krijgen? Koopt u wel eens een vaartuig via internet op b.v Marktplaats, Ebay of andere veilingsite’s of krantenadvertentie’s waarvan u zeker wil weten of ze niet gestolen zijn? In beide gevallen bied Gestolenvaartuigen u de beste oplossing.
Gestolenvoorwerpen Bent u op de een of andere manier slachtoffer geworden van diefstal? Dan hoopt u de gestolen voorwerpen toch terug te krijgen? Koopt u wel eens iets via internet op b.v Marktplaats,  Ebay,  Koopjespromenade of andere veilingsite’s waarvan u zeker wil weten of ze niet gestolen zijn? Is er iets van u gestolen? Plaats het gratis op Gestolenvoorwerpen.nl. Wilt U iets kopen op internet, en weten of het niet gestolen is? Een kijkje op Gestolenvoorwerpen.nl vertelt u meer.
Gezondheidsplein Als u met vragen zit over uw gezondheid
Grasmaaiers Website met alle informatie over grasmaaiers inclusief aankooptips
Gratis PC thuishulp Apeldoorn Site van een aantal vrijwilligers uit Apeldoorn die een brede ervaring hebben op gebied van Hardware, Software, complete systemen, netwerken, Internet, en alle mogelijke problemen die daaruit voortvloeien. Zij helpen gratis Senioren computergebruikers die wat meer wil weten over computers en het gebruik. Maar is vooral bedoelt voor Senioren, gehandicapten en visueel gehandicapten die nog wel eens tegen onduidelijkheden aanlopen bij het gebruik van de computer.
Greetz.nl Elektronische kaarten voor verschillende gelegenheden om aan anderen te versturen
Handicheck Op deze site vindt u nieuws en een groot aantal artikelen voor senioren  die computeraanpassingen nodig hebben. U kunt dan denken aan nieuwe  aansturing van de computer, mobiliteitsbevorderende producten, vergroting of nieuwe regelingen om deze hulpmiddelen aan te schaffen.
Harrie’s Knipperij Harrie’s Knipperij is een ambulante eenmanszaak, wat betekent dat de kapper bij u thuis komt in de (wijde) omgeving van Eindhoven. Zeker voor mensen die minder mobiel zijn, of die het drukke verkeer van vandaag liever mijden, is dat een groot voordeel. En aangezien Harrie’s Knipperij geen personeel heeft, weet u precies wie er aan uw haar komt: een ervaren, gediplomeerd herenkapper met tijd en aandacht voor zijn klanten.
Hobby Blogse Site over hobby’s voor vrouwen, mannen, ouderen. U kunt kiezen uit actieve hobby’s zoals voetballen, basketballen, zeilen, paardrijden of hobby’s die je thuis kunt doen, schilderen, schaken, knutselen, beeldhouwen, poppen maken, etc. Of ook vissen, kanaries, parkieten kweken of de duivensport bedrijven ….
Holland Cards Nostalgische elektronische kaarten van provincies en steden om aan anderen te versturen.
Hulpmiddelenwijzer Een onafhankelijke website over honderden artikelen die het dagelijks leven makkelijker kunnen maken. Dit overzicht helpt om een bewuste keuze te maken en vertelt u bijvoorbeeld meer over het gebruik en vergoedingen.
Indisch informatiepunt Indisch Informatiepunt bevat een hele hoop informatie en links over Ned. Indië en bijvoorbeeld Indische stambomen e.d.
InfoNu Hulpmiddelen die het leven van senioren aanzienlijk kunnen veraangenamen en de last van lichamelijke ongemakken tot een minimum kunnen beperken
Internetfavorieten Overzicht van de meest bezochte websites
IOHotspots Op deze website kunt u alle interessante oplaadpunten zien die er zijn voor U en uw vrienden. Heeft u een elektrische fiets, elektrische scooter of scootmobiel, dan kunt u bij de aangesloten bedrijven gratis uw voertuig opladen, tijdens de lunch, diner of een terrasbezoekje. Hierdoor kunt u grotere afstanden afleggen en altijd bijladen wanneer dat onverhoopt nodig zou blijken te zijn. Handig toch?
Jullie Stekkie 50plus forum Forum voor 50-plussers
KiesBeter KiesBeter.nl is een website, opgezet door het RIVM in opdracht van het Ministerie van VWS. De doelstelling is dé zorgportaal van Nederland te worden. Op de site staat zeer complete informatie over alle zorggerelateerde onderwerpen, zoals aandoeningen/klachten (medische
informatie), medicijnen, zorginstellingen, patiëntenrechten, gezond leven en zorgverzekeringen. De bezoeker kan tevens zorginstellingen, medicijnen en zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. In de toekomst zullen nog meer pagina’s worden toegevoegd, zoals thuiszorg en wachttijdvergelijking ziekenhuizen.
Klokken Website vol met informatie over klokken, klokmakers, klokmusea in de hele wereld en foto’s en filmpjes van prachtige oude klokken.
Knaus Club Nederland De Knaus Club in Nederland, is een caravan/camper vereniging waarvan bezitters van een Knaus caravan of Knaus camper lid kunnen worden. De Knaus Club telt vele seniorleden die om uiteenlopende redenen niet alleen op vakantie wensen te gaan. Gezelligheid, goede organisatie en gecontroleerde campings zijn belangrijke aspecten waarom caravan of camper bezitters zich bij de Knaus Club aansluiten. Ook is men vaak voordeliger uit om in groepsverband op een camping te staan. Er worden o.a. korte- en langere reizen in binnen- en buitenland georganiseerd. Al deze reizen worden door eigen leden zonder winstoogmerk, zelf georganiseerd. Zij houden ook de volledige regie tijdens het verblijf op de camping in eigen hand. Tijdens deze reizen worden diverse soorten activiteiten ondernomen zoals excursies, wandel- en fietstochten, rondvaarten, gezellige avonden, etc. die in groepsverband worden gehouden. Maar wil men een moment op zichzelf zijn, is dat ook geen probleem en wordt dit gerespecteerd.
Koopzondag Hier vindt u de koopzondagen van vrijwel alle Nederlandse gemeentes.
Langs de vloedlijn “Langs de Vloedlijn” is een persoonlijke webplek van journalist Bert Vos, een (dikke darm) kankerpatiënt (sinds 1998) die zijn vrouw in 1998 aan borstkanker verloor, daarna hertrouwde en nu opnieuw na ettelijke operaties een gevecht levert tegen uitzaaiingen van zijn ziekte. “Langs de vloedlijn” is een gratis, (uiteraard) journalistiek opgezet Internetmagazine met verhalen, gedichten, de rubriek “Flessenpost” met reacties van lotgenoten en anderen, en in zijn “Onregelmatig dagboek van een kankeraar” vertelt hij op geheel eigen wijze, maar zeer persoonlijk, over zijn gevoelens en uitgebreide ervaringen als kankerpatiënt.
Lekker weg in eigen land Website van het Nederlands Bureau Voor Tourisme
Levensloopregeling Startpagina met van alles over de levensloopregeling.
Levensloop Startpunt Een website met een database met links over de levensloopregeling. Hier kan op een nieuwe, snelle manier gezocht worden naar sites van bijv.:  betrokken instanties, aanbieders, informatieve sites (van bijv. belangenorganisaties) en tussenpersonen.

Er kan gezocht worden naar kenmerken waaraan de sites moeten voldoen, zoals:  vergelijken aanbieders, rentepercentage op de site, online rekening kunnen beheren, offerte online aanvragen, etc

Lichttherapie Ik en heel veel ouderen hebben last van een winterdepressie. Ieder jaar is het hetzelfde (stomme) liedje. En in de zomer is er niets aan de hand. Ik ging eerst naar het ziekenhuis voor lichttherapie maar dit kost mij heel veel geld omdat ik dan twee weken lang elke dag met de taxi naar het ziekenhuis moet. Ik had al eens gekeken naar zo’n lamp voor thuis, maar deze zijn allemaal zo groot. En ik woon klein. Waar moet ik zo’n lamp nu laten als ik hem niet gebruik?
In december heb ik via een site een Litebook gekocht. Deze is klein en handig. Ik ben hier heel blij mee. Daarom wil ik graag andere mensen attenderen op deze lamp. Je krijgt je geld terug als je niet tevreden bent over de lamp en dat vind ik heel netjes.Dag, Jansje
Liedjeskist In de liedjeskist zitten vele oude liedjes. U vindt de teksten van de liedjes terug op deze website, maar ook het notenschrift en opnames van de melodie (op de piano gespeeld) staan erop.
Liedjesvertaler Wie op zoek is naar zingbare vertalingen van bekende klassiekers uit de jazz, swing en popmuziek kan terecht op deze site waar er ruim 100 te vinden zijn. Ook leuk als je nu toch eindelijk eens wilt weten waar die song die je vroeger altijd uit volle borst meezong nou precies over gaat.
Maximale hypotheek berekenen
U kunt uw maximale hypotheek berekenen via deze website, zo weet u binnen 5 minuten of u uw droomhuis kunt kopen.
Meerijden.nu Deze website is gemaakt voor en door meerijders. De makers zijn zelf ook senior. Meerijden geldt voor bestemmingen als station, vliegveld, evenement, theater, stadion, museum, vakantiebestemming, uitgaan, werk, touristische route enz.. Bovendien is meerijden, zeker gezien de huidige brandstofprijzen, kostenbesparend en bovendien gezellig en milieuvriendelijk, kortom het dient vele doelen.
Nederlandstalige software Verzameling van gratis Nederlandstalige software
Neurocampus Neurocampus is Nederlands grootste gratis braintrainingwebsite. Besteed u 10 minuten per dag aan een fitter brein. Taal, rekenen, geheugen en logica: alle hersengebieden worden op een leuke, uitdagende manier geprikkeld.
Nostalgie.GoedBegin Met heimwee terugkijken op de dingen van weleer
Oet in Twente Deze site heeft veel toeristische informatie over Twente en de Duitse grensstreken. Wandelroutes, fietsroutes en autoroutes. Vele foto’s en Twentse spreuken verfraaien het geheel !
Online Shopping Tips Op Online Shopping Tips vindt u online shops gerubriceerd op productgroep. Van iedere shop wordt vermeld welke producten er worden aangeboden, de verzendkosten en de betalingsmogelijkheden. Er is uitleg te vinden over de regels met betrekking tot kopen op afstand en hoe de verschillende betalingsmogelijkheden werken. De directe link naar een bedrijf geeft aan dat een bedrijf veilig is, dat wil zeggen dat gecontroleerd is of het geen nepbedrijf is. Consumenten kunnen reviews insturen die op de site vermeld zullen worden.
Open op zon- en feestdagen Op deze website kunt u uitdagende weekends weg en activiteiten vinden, voor de moderne hedendaagse alleengaande 55 plusser.
Openingstijden.nl
Openingstijden.com
Hier vindt u de (winkel-)openingstijden van supermarkten, bouwmarken, banken, kledingwinkels en nog veel meer.
Out of memory Out of memory is een gratis programma dan kan dienen als geheugensteuntje. Iedereen met een slechter wordend geheugen kan het gebruiken. Het programma is gratis te downloaden.
Painting History U kunt hier 4000 schilderijen bekijken van een groot aantal  meesters vanaf het jaar 1400 tot vandaag
Pensioenpower De doelstelling van deze site is om informatie te geven waarmee men zijn/haar pensioen kan verbeteren. De vraag is: zit het nog wel goed met mijn pensioen? Uit tal van onderzoeken blijkt dat veel mensen geen weet hebben van de uiteindelijke hoogte van hun pensioen. Of men gaat uit van irreële verwachtingen. Pensioenpower richt zich op werknemers, senioren en vrouwen. Voor elke groep wordt een aantal pensioenaantasters genoemd. Pensioenpower geeft hiervoor telkens een of meer oplossingen.
Pensioenscheiding Te weinig advocaten, echtscheidingbemiddelaars, verzekeraars, bedrijfspensioenfondsen en ga zo maar door

, zijn volledig op de hoogte zijn van de vele mogelijkheden die aanwezig zijn om het pensioen zo eerlijk mogelijk te delen of bijvoorbeeld niet te delen.

Deze site is specifiek gericht op het delen van pensioenvermogens in samenhang met scheiding resp. einde samenwoning resp. einde geregistreerd partnerschap.

Persoonlijker kan haast niet Op deze site kunnen bezoekers eigen, gepersonaliseerde condoleance-, rouw- en/of troostkaarten maken en versturen. De kaarten kunnen persoonlijk gemaakt worden dmv uploaden van foto en/of
eigen teksten/gedichten. Op deze site zijn ook teksten/gedichten ter inspiratie opgenomen. Ook
kunnen er herinnerings-/bidprentjes gemaakt worden.
Plusstart Op PlusStart kunnen Senioren terecht voor een handige linkverzameling, maar PlusStart biedt ook een nieuwe dienst. Zo vindt u op PlusStart een overzicht van nieuwsberichten die vooral voor senioren aantrekkelijk zijn. Naast het nieuwsoverzicht en de linkverzameling is er ook een entertainment gedeelte waar geregeld links naar vermakelijke sites worden geplaatst
RaymondPowerPoint Lessen PowerPoint. Voor PowerPoint 2007, klik hier. Voor PowerPoint 2010, klik hier.
Red Hat Society Dit is een club van vrouwen boven de vijftig jaar oud, die geen enkel ander doel hebben dan lol maken. Niets geen politiek, niets geen religie, niets geen sport, niets geen bridgeclubje, gewoon lol maken. Wereldwijd zijn al meer dan een miljoen leden lid van deze beweging.
ReisverzekeringBlog Site om goede onafhankelijke en niet commerciële informatie voor reizigers aan te bieden. Informatie voor vakantiegangers over de diverse risico’s in het buitenland en tevens over preventie.
Ruilboek Internet site om boeken te ruilen binnen heel Nederland. Boeken staan voor 95% van de tijd ongebruikt in de boekenkast. Met dit systeem worden boeken efficiënter gebruikt en meer mensen zijn in de gelegenheid een goed boek te lezen. Het voordeel met boeken uit de bibliotheek: de boeken zijn uw eigendom en hoeven niet in 3 weken te worden uitgelezen.
Scootmobielen Onafhankelijke site met nieuws en nuttige informatie over scootmobielen
Scootle Website met allerlei nuttige informatie over scootmobielen voor ouderen
Scootstoet Stichting ScootStoet uit Almere is een jonge stichting wordt geleid door één gehandicapt persoon. Deze stichting heeft als doel scootmobiel gebruikers met elkaar in contact te brengen door regelmatig toerritten te organiseren door het hele land. Deze toerritten worden georganiseerd met de plaatselijke scootmobiel verenigingen. Is er geen vereniging in een bepaalde regio, dan kan de stichting helpen om een dergelijke vereniging op te zetten. De scootmobiel gebruiker krijgt toerriten aangeboden in natuurgebieden, steden, op landgoederen etc, waarbij je in contact komt met andere mensen. Het sociale isolement wordt daardoor doorbroken.
Senior Een mooie site voor senioren om uw zoektocht op het internet te beginnen
Senioren Adviseur Senioren Adviseur kan u terzijde staan met het nemen van belangrijke beslissingen. Denkt u hierbij eens aan vragen over wonen, welzijn, zorg, het belastingrecht, schenking- en erfrecht. En verder advies over thuiszorg, de vervoersvoorzieningen,  mantelzorg en dergelijke die binnen de Wet Maatschappelijke Ondersteuning wel geregeld zijn, maar zeker niet eenvoudig zijn.
Senioren.Beginthier Startpagina gericht op senioren
Senioren.Blogse Senioren weblog, informatiesite gericht op de wat ouderen in onze samenleving
Senioren.eigenstart Startpagina gericht op senioren
Senioreneropuit Website met daguitjes voor senioren in noord Nederland en een gids die gratis wordt verstrekt aan ouderenbonden en zorginstellingen in noord Nederland.
Seniorenvakantiesite Startpagina voor vakanties e.d. gericht op senioren
Senioren.hotlinks Startpagina gericht op senioren
SeniorenPCdienst De SeniorenPCdienst is een onderdeel van Stichting AT33. Deze stichting verzorgt in de regio Sittard/Geleen o.a. computercursussen voor doelgroepen zoals: senioren. Daarnaast verzorgen ze computer cursussen “aan huis”, voor b.v. mensen met een functionele beperking. Bovendien kan er voor worden gezorgd, dat uw computer up-to-date gemaakt wordt en blijft
Seniorenplezier We kennen allemaal de ouderen die erop uit trekken, musea bezoeken, tripjes maken, op vakantie gaan. Genieten van hun oude dag en welverdiende pensioen.  Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Veel ouderen zijn soms eenzaam, missen een breed sociaal netwerk en komen moeilijk uit dit isolement.  De zin en energie is er wel om leuke activiteiten te ondernemen, maar met wie ?
Senior.Goedbegin Startpagina gericht op senioren
Senior.startspot Startpagina gericht op senioren
Shoppen op zondag Voor iedereen die zes dagen in de week én op koopzondag en koopavond gezellig wil winkelen en wil weten of de winkels open zijn
Soldatenkinderen Meer dan 200 links over van alles wat u over de Tweede Wereldoorlog wilt weten
Spaarrente Informatie Op deze site vindt u onder andere de actuele spaarrentes van verschillende banken.
SSWG De Stichting Senioren Werkplaats Groningen heeft ten doel dat met ouderen en voor ouderen producten of diensten worden ontwikkeld die de zelfredzaamheid, de veiligheid in de thuissituatie en zinvolle tijdsbesteding bevorderen.
Stichting Scorny De Stichting Scorny houdt zich o.a. bezig met bemiddeling voor optredens van artiesten bij senioren.
Terugspeeltheater Verhalen delen met terugspeeltheater. Deze theatergroep speelt ook voor ouderen. Het doel is om verhalen persoonlijk te delen. Dit spelen dee acteurs dan na. Een eigen verhaal wordt zo gedeeld.
Vijftigplus.eigenstart Startpagina gericht op 50-plussers
Webwijzer Onder het motto ‘Eerste hulp bij Internet’ biedt deze website praktische informatie en tips voor nieuwe internetgebruikers. Alle informatie is onafhankelijk, en wordt geschreven door ervaren webgebruikers. De website is toegankelijk gebouwd (voor mensen met beperkingen).
Welzijn Senioren hebben, gezond of niet, te maken met het teruglopen van zintuiglijke vermogens.Maar het menselijk organisme heeft de mogelijkheid tot compensatie m.a.w.wanneer de visus en of het gehoor minder worden, nemenandere zintuigen de taak over, zoals bijvoorbeeld de reuk- en de tastzin.

 

Maar het is bekend dat bij het ouder worden ook het reuk-en smaakvermogen kan afnemen.Sensitisatie, het weer gevoelig worden voor reuk, is dan een goede remedie.

Wie zoekt wie ? Een site voor het plaatsen van een gratis oproepje voor het terugvinden van personen uit het “verleden”. Ook voor genealogie en spoorlinks om zelf aan de slag te gaan om personen te zoeken.
WinDi On-Line Vertaalhulp. Gratis on-line woordenboeken en vertalers in 7 talen (Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands, Portugees, Spaans) met uitspraak, vervoeging, grammatica en meer.
Ylona Ylona is een duidelijke receptenzoekmachine. Het is de eerste receptenzoekmachine die zoekt op alle gerechttypes tegelijkertijd en d.m.v. twee letters zien welke recepten je kan vinden. Ook voor diabetes-, cholesterol-, lactosevrije-, calorie-arme-, vegetarische- en biologische
recepten.
Zeker.com Zeker.com is bedoeld voor consumenten om meer vergelijkende informatie te verkrijgen omtrent verzekeringen. Zeker.com is onafhankelijk (ontvangt geen provisie) en toont werkelijk alle aanbieders (compleet), heeft tientallen zo niet honderden ervaringen van gebruikers en experts (in het bijzonder voor auto- en reisverzekeringen is de kwaliteit van de content zeer hoog). Zeker.com verkoopt geen verzekeringen, maar is als organisatie vergelijkbaar met de consumentenbond. Met die verstande dat er voor zeker.com geen lidmaatschap nodig is en zij zich toespitst op alleen verzekeringen.
Zoekit.net Zoekit.net zoekt uw uit het oog verloren familieleden of vrienden.
Zorgplace Zorgplace is de plaats voor de koop en verkoop van tweedehands zorghulpmiddelen. Meld je gratis aan en plaats/zoek je advertentie binnen enkele minuten.
Zorgverzekering Informatie Centrum Het Z.I.C. streeft er naar om de actuele informatie over de zorgverzekeringen in Nederland voor u bijeen te brengen. Gegevens die u bij ons aantreft m.b.t. individuele zorgverzekeraars zijn gelijk aan de gegevens die de verschillende zorgverzekeraars op de eigen website beschikbaar stellen. Op deze wijze hopen wij een laagdrempelig informatieplatform te cre�ren waarop u terecht kunt om zelf de verschillende zorgverzekeringen te vergelijken.

 

Nostalgische links

Oude jeugdboekenEen hernieuwde kennismaking met uw favoriete jeugdboek! (van voor 1970). Geniet weer en duik onder in oprecht jeugdsentiment! Op deze website is veel informatie over diverse oude jeugdboeken te vinden en ook fragmenten uit jeugdboeken zijn hier samengebracht.

78-toeren platen Beluister 78-toeren platen (u moet wel een geluidskaart in uw PC hebben natuurlijk)
Nederlandse 78-toeren platen Hier is Nederlandstalige 78 toerenmuziek te beluisteren.

En nog veel meer, o.a. een Forum over 78 toeren muziek. (u moet wel een geluidskaart in uw PC hebben natuurlijk)

Antieke serviezen Bekijk antieke serviezen (ze zijn ook te koop)
Barten Op deze site deelt de familie Barten haar interesses met anderen
Beeldbank Noord Holland Oude foto’s, prentbriefkaarten, tekeningen, prenten en kaarten van plaatsen en gebeurtenissen in Noord-Holland, van de 16e eeuw tot heden.
Ben Hartman, digitaal archief Digitaal archief met volksmuziek, heemkunde, volkse muziekinstrumenten en literatuur.
Benzinepompen Bekijk oude benzinepompen van 1900 tot 1960
Bert van Zantwijk Website over de herkomst en betekenis van volksgebruiken en oude kinderliedjes.
Bilitis Site met muziek van rond de oorlogsjaren
Bioscoopgeschiedenis Deze site probeert de geschiedenis van de Nederlandse bioscopen in woord en beeld te brengen. Naast tekst zijn er ook veel foto’s van de veelal inmiddels verdwenen bioscopen te zien.
De hond en de hondenkar Op deze site vindt u gegevens en foto’s van alles wat met het werk van de hond met de hondenkar te maken heeft. Het algemeen gebruik van honden en hondenkarren als transportmiddel in het maatschappelijk verkeer
Deze dag in de geschiedenis Wat gebeurde er op deze dag in de geschiedenis?
Diapres Webside waarop oude foto’s zijn geplaatst uit de jaren tussen 1880 tot en met 1960 van de Zaanstreek met name Wormerveer
Dienstplicht Genietroepen 62/5 Nostalgische blog over de dienstplicht bij de genietroepen lichting 62/5
Diniwebsite/Nostalgie Website over oude schoolplaten, filmsterren en zangers van vroeger, enz.
Dutch Aviation Site over de geschiedenis van de Nederlandse luchtvaart van 1919 tot 1940, met onder andere verhalen over Anthony Fokker, Adriaan Viruly, Iwan Smirnoff, Willem van Veenendaal. Deze site is Engelstalig.
Elvis Nederland Mooie Elvis Presley website
Filmglorie Filmglorie is een site die films en filmsterren van vroeger weer doen herleven. Sissi, Marilyn Monroe, James Bond, Gejaagd door de Wind, Clark Gable, Fanfare en nog veel passeren de revue. Rijkelijk voorzien van foto’s en verhalen en hier en daar zelfs met geluidsfragmenten.
Het Cocktail Trio Op deze site vindt u alles over één van de meest vrolijke trio’s uit de geschiedenis van de Nederlandse muziek: Het Cocktail Trio met onder meer een biografie van Het Cocktail Trio en een overzicht van alle platen en cd’s
Herman Emmink Website over Herman Emmink
Hoorspelen Hoorspelweb is een website waar honderden oude, zeer oude en nieuwe hoorspelen vrij en gratis te beluisteren zijn.
Fotobank Noord Brabant U kunt op deze site zoeken naar historische foto’s van plaatsen en gebeurtenissen in Noord-Brabant, van het midden van de 19e eeuw tot het recente verleden.
Gelderland in beeld Gelderland in Beeld is een gedigitaliseerde beeldcollectie van de Gelderland Bibliotheek. Op deze site vindt u ca. 60.000 ansichtkaarten, foto’s en gravures met topografische afbeeldingen uit de provincie Gelderland, waaronder zo’n 4000 afbeeldingen van Gelderse kastelen.
Goor en omgeving Foto’s van vroeger van Goor en omgeving.
Grootmoeder’s tijd U kunt er van alles vinden over herkenning van het verleden, toen de geur van kruiden je tegemoet kwam in de winkel.
Historisch Klarendal U vindt er van alles, inclusief foto’s over de historie van Klarendal.
Karel van der Velden Website over Karel van der Velden (o.a. bekend van The Skymasters)
Kick Wilstra Avonturen van de midvoor Kick Wilstra. Voetbalstrip held uit de 50-tiger jaren
Kinderliedjes Alle Pagina’s Op deze site vindt u: oude, nieuwe, internationale en bijna vergeten kinderliedjes… Songteksten, bladmuziek én muziekbestanden.
Knijpertjesijzers Het gaat over knijpertjes en knijpertjesijzers. In het westen ben ik ze nog weinig tegengekomen, hier in het oosten van het land worden er nog regelmatig knijpertjes gebakken.
Landelijke Ismakogie Vereniging Ismakogie is een oefen methode, ontwikkeld door professor  Anne Seidel  uit Wenen. Zij ontdekte dat veel pijn klachten ontstaan door een verkeerde houding tijdens het staan, zitten en lopen. Het woord Ismakogie is samengesteld uit de beginletters van de volgende Duitse woorden: Ideale Schwingungsrytmik der beeinfluszbaren Muskeln im Alltagsleben nach Körpereigenen Ordnungsgesetzen-gie.
Lang niet gezien Een nostalgische rubriek over voorwerpen die (bijna) uit het moderne leven zijn verdwenen, zoals de besteleend, de mattenklopper, een kwispedoor of de zitkuil.
Liedjes.eigenstart Veel liedjes ook uit grootmoeders tijd
Liedjes info Verzameling kinderliedjes, Kerstliedjes en Sinterklaasliedjes.
Mailgroep Nostalgie Mailgroep Nostalgie bij Seniorweb. Oude plaatjes, oude verhalen, enz.
Minigroove Minigroove is een website vol jeugdsentiment: het toont een collectie grammofoonplaten met kinderrepertoire, die in binnen- en buitenland zijn gemaakt, in de periode 1930 – 1990.
Memphis Flash Radio Mooie pagina’s over Elvis Presley, Jim Reeves, enz.
Mijn Rotterdam van toen Oude foto’s van Rotterdam, weblog van Leo van Hoek uit Rotterdam
Motorenmuseum Het grootmoeders tijd en motorenmuseum is gelegen in het schilderachtige Nieuwe Niedorp, een museum dat allerlei dingen uit grootmoeders tijd en antieke motoren tentoonstelt. Er zijn maar liefst over de 250 motoren te bezichtigen.
Nostalgie Net De naam zegt het al
Noviomagus Een hele serie oude foto’s van Nijmegen
Nederlandse Vereniging voor de Historie van de Radio De vereniging voor geïnteresseerden in de geschiedenis van de radio en draadloze telegrafie en voor verzamelaars van historische objecten op dit gebied.
Old Men’s Radio Oude tijden herleven ! Wil je de muziek, de sfeer en het gevoel van radio uit de zestiger en zeventiger jaren terug.  Luister dan naar Old Men’s Radio. De DJ’s van Old Men’s Radio doen regelmatig een greep uit hun Single en LP collectie en praten de plaatjes aan elkaar net zo als toen.
Oude ansichtkaarten Oude ansichtkaarten van veel plaatsen in Nederland
Oude Radioprogramma’s Oude hoorspelen, liedjes van vroeger en nog veel meer.
Peuteren Site met een verzameling songteksten van meer dan 1500 oude én nieuwe kinderliedjes. Op alfabetische volgorde én per categorie ingedeeld.
Pionier Motoren Club Historische motorrijwielen
Poëziealbum versjes Teksten van poëziealbumversjes van tussen 1890 en 2002
Polygoon journaals Bekijk en beluister oude Polygoon journaals
Radio 227 De enige Nederlandse 40+ easy-listeningzender Radio 227 (met het oude Radio Dolfijnformat)’ De (nog steeds de enige) bekendste zender voor “ouderen” in Nederland op de kabel en internet.
Radionostalgia Luister naar 78-toerenplaten in Streaming Audio uit de periode 1910-1958. Uren luisterplezier, veel achtergrondinformatie, geïllustreerd met foto’s en platenlabels.
Rijwielplaatjes Verzameling  met als doel het behoud en het verschaffen van informatie aan belangstellenden over gegevens en voorwerpen die betrekking hebben op het Nederlandse rijwielbelasting plaatje en haar geschiedenis.
Rusthuis Overschie Cor Sloff over het rusthuis in Overschie
Smartlappen Alle Pagina’s Op deze site vindt u meer dan 2500 links naar songteksten en muziekbestanden van tal van Nederlandstalige artiesten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan De Straatzangers, Johnny Hoes, Johnny Jordaan, Zangeres zonder Naam, Lou Bandy, Louis Davids, etc. Veel liedjes uit grootmoeders tijd zijn te beluisteren.
Soldatenkaarten Verzameling van prentbriefkaarten over soldaten rond 1960
Testamentvanmijnleven Testament van mijn leven verzamelt de kennis die mensen willen nalaten. Een mens wordt geboren, leert, werkt en gaat dood. Veel kennis gaat echter verloren. Aan de volgende generatie hoopt deze site de kennis te kunnen overdragen.
Tijd voor teenagers Tekst en foto’s over de jaren 60
Tilburgs Dierenpark Nostalgie van het Tiburgs dierenpark, de familiegeschiedenis, verhalen, animaties, dieren, honderden foto’s over het wel en wee van de familie van Dijk, de fa. van Dijk en hun dierentuin in Tilburg.
Toverlantaarn Alles over toverlantaarns met plaatjes en verhaaltjes
Trekkers en landbouwmachines Bekijk de oude trekkers en landbouwmachines
Twintig eeuwen Nederland Op deze historische website kunt u grasduinen door twintig eeuwen Nederlandse geschiedenis
Volksverhalen Almanak Verhalen en sprookjes van de wereld
Vuurtorens Van alles over vuurtorens
Weerspreuken Weerspreuken en oude volkswijsheden

 

Persoonlijke sites van (klik op de naam):
Dirk van Eijk Al geruime tijd werk ik aan een verhaal over de periode dat mijn grootmoeder heeft geleefd. Dat was de periode van 1881 tot 1955. Een periode waarin twee wereldoorlogen plaatsvonden, een koude oorlog en een grote crisis. Het verhaal gaat in essentie over de arbeidersklasse in Rotterdam-Zuid gedurende die periode. De werktitel is “Anna’s jaren”. De voortgang van het conceptmanuscript publiceer ik via een blog, elke vijf dagen een aflevering.
Benno Pen Een website vol met verhalen over diverse onderwerpen en gedichten.
Kees van Baardewijk Verzameling onderwerpen, opmerkelijke websites,  gedichten van hemzelf en anderen, recensies en aankondigingen van boeken, actualiteiten, zijn (eigen) wijze visie op allerlei zaken die ons verbazen en verbijsteren, nieuws met name uit de ,,christelijke wereld”, humor, enzovoort, enzovoort.
Tammo Bakker Persoonlijke website over onder andere geleidehonden en wat nodig was om rechten te verwerven voor gehandicapte mensen die gebruik maken van een geleidehond. Actuele gebeurtenissen, geschiedenis en artikelen over Israël, waarvan enkele ook in het Engels.
Wim Balijon Ik ben Wim Balijon en ik heb een home-site over mijn jeugd op Hellevoetsluis van 1925-1945, dus ook tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook een verhaal over mijn militaire diensttijd in Indonesië en mijn Stamboom.
Bennie’s web Persoonlijke website van Bennie Brugge, liefhebber van marsmuziek
Joke Bood Gesneden hobbykaarten
Jan van Dalen Janea zet zijn persoonlijke mening op zijn blog
Mark Davids Geschiedenis periode 1880 tot 1945
Rien van Dijk Rien houdt van reizen met de camper. U vindt op zijn site allerlei dingen die met rteizen te maken hebben.
Bert Disco Verhalen
De vergeten aardbei Site met verzameling van meer dan 200 gedichten die door Marion Middendorp zijn geschreven over uiteenlopende onderwerpen.
Dimmy Op indrukwekkende wijze haalt Dimmy herinneringen op aan zijn vader uit de periode 1946 – 1950 in het verre Indonesië. Zijn vader maakte ook de politionele actie in Indonesië mee. Hij was daar in die jaren met de 7-December-divisie, als huzaar bij het 1e verkennings Regiment, 1e Escadron Commandogroep.
Elise Ik ben Elise en ik heb een eigen website, Isisweb genaamd, omdat ik geïnteresseerd ben in het spirituele. Ik houd van de natuur, psychologie, intuïtief schilderen, gedichten schrijven, tantra, enz.
Panorama Van den Ende Na 12 jaar schilderen heeft Leo van den Ende in 2008 het tweede panorama van Nederland (na Mesdag) gecompleteerd (zie Wikipedia). Het is 252 m2 groot en toont de Bollenstreek in de jaren vijftig.
Jan Fernhout Mijn herinneringen aan vroeger zijn die jaren (1959-1981) waarin ik marconist was. Dat was een mooie tijd. Ik heb het al beschreven in mijn site “Een Zee van Tijd” met foto’s van mijn schepen, anekdotes en cartoons. Een aanrader niet alleen voor ex zeelieden, maar ook voor landrotten. De techniek moet u maar overslaan. De verhalen zijn meestal erg komisch. Ik kan u deze herinneringen warm aanbevelen. Er is ook een gastenboek bij waarin u kunt beoordelen hoe u het vind.
Frestofun Persoonlijke link van Fred Stolk. Eén van zijn hobby’s is het onderhouden van een niet-commerciële-privé-website. Hierop staan vakantieverslagen, foto’s en veel andere reisinformatie.Een andere hobby is het camperen: Zoveel mogelijk met het campertje eropuit trekken. Ook dit thema komt op deze site aan de orde.
Jan Gerritsen Persoonlijke site van Jan Gerritsen met onder anderen zijn verhaal over de zoektocht naar zijn Engelse vader Zijn link pagina “soldatenkinderen” met meer da 300 links over de Tweede Wereldoorlog. In het vakje oud Enschede  meer dan 3000 foto’s met o.a. foto’s van de Tweede Wereldoorlog en de graven van Commonwelth War Graves Oosterbegraafplaats Enschede. Van alle graven heeft hij een persoonlijke foto gemaakt.
Anneke de Graaff Een eigen blog en allerhande onderwerpen
Egbert van de Haar Op zijn web site staan diverse verhalen en artikelen, door hemzelf geschreven, tenzij anders staat aangegeven, die de moeite van het lezen waard zijn. Daarnaast staan op de site, naast veel interessante plaatselijke (Tiel) kerkgeschiedenis, ook een drietal artikelen over zijn jeugd in het Twentse dorp Glanerbrug. Verder over het hoge water in 1995 en een artikel over de eerste beklimming van de berg de Matterhorn.
Nelly Haelterman Persoonlijke verzameling met Nieuwjaarsbrieven, Communieprentjes en telegrammen.
Annemiek Hattink Het is een weblog over haar leven, met Multiple Sclerose en autisme, over tekenen en schilderen. Soms met een grim- , maar veel vaker met een glimlach.
Bernard Houben Leuke site om varianten op het Nederlandse belastingstelsel te verzinnen en de effecten daarvan zelf door te rekenen met het gratis programma FISCALARIA
Ilene Ilene’s adviezen en  conclusies
Michel Janssen Nostalgische website over familie De Groot uit Eindhoven van Michel Janssen. Zijn moeder heeft van 1923 tot begin jaren zestig in Eindhoven (oud Stratum) gewoond. Zijn opa Driek de Groot (1886 – 1971) heeft zijn laatste levensjaren gesleten in het oude klooster (thans Wilgenhof) aan de Gasthuisstraat 1 te Eindhoven.
Geert Jessen Site over het kerkkoor St. Joseph uit Schinveld dat voornamelijk Gregriaanse muziek brengt
Jot Met onder andere antwoordrubriek over adem en ontspanning- Jarenlange ervaring als yogadocente. Ademoefeningen te downloaden. Persoonlijk advies via email
Geert Kars In 1957- 58 ben ik met mijn familie in een nieuwbouwwijk de “Schepenbuurt” in Leeuwarden komen wonen en daar kwamen ook een hele hoop mensen vanuit Indonesië te wonen. Ik had dus ook Indo’s als vrienden c.q. vriendinnen en pikte dus ook veel van hun cultuur mee o.a. lekker eten.
Harry Leurmans Natuurfoto’s
Guus Martens Eigen site van Guus Martens met o.a. boeken, columns, geschiedenis van de acupunctuur en haiku’s (3-regelige verzen)
Benno Pen Verhalen en anekdotes van vroeger die door Benno Pen zelf zijn beleefd.
Cees van Popering Familiewebsite van Cees van Popering met al zijn hobby’s m.n.  genealogie met informatie over zijn naam tot 1580 en de plaatsen: Poperinge (Belgie), Bergen op Zoom, Bruinisse en Den Haag. Verder zijn mooie tuin, acryl schilderwerkjes en vakanties.
Rhegie Site van Wim Rhebergen en Piet Gielen met gedichten, verhalen, interviews, artikelen over o.m. ouder worden en dementering, en pianocomposities
Jan van Rijsingen Eigen site van de 50-plusser Jan van Rijsingen over “de Russische schrijver Najnav”
Michael Rogge Herinneringen aan vooroorlogs Amsterdam – in het bijzonder de Helmersbuurt
Hans Slot Alles over Apeldoorn.
Stationaire motoren Adrie en Jeanne Oostvogels verzamelen onder andere oude stationaire motoren (en boeken brochures geschiedenis enz. ervan) en hun kinderen sparen alles over de tweede wereld oorlog.
Mia Vaanhold Hobby’s schilderen en kaarten maken
Yvonne Vandenneste Allerlei dingen
Ab Verhoef Verzamelaar van boord-scheepsgeld.
Maake Visser Een wereld van Spiritualiteit, Creativiteit, en Geinspireerde teksten.
Hetty Wachter Gedichten, recepten en van alles over de hondjes en poezen.
Renze Ytsma Persoonlijke verzameling ansichtkaarten van de Friese dorpen Veenwouden en Veenwoudsterwalen het Groningse dorp Bierum.
Fred Zondervan Kosmische muziek

 

Seniorenorkesten en koren
‘t Ploegeske
Seniorenorkest d’Oude Stadt
Het Eindhovens Seniorenorkest Seniorenorkest Entre-Nous Teteringen
Het ‘s Hertogenbosch Seniorenorkest MCC Seniorenorkest Maas en Waal
Kempisch Senioren Orkest
Markmakkers Westerwolde Classic Jazz Collection
Oma’s aan de top

 

Belangenverenigingen voor senioren
ANBO

ANBO Amsterdam

ANBO Veenendaal

De ANBO stelt zich ten doel op te komen voor de individuele en collectieve rechten en belangen van de leden. En hun materiële, sociale en culturele positie te verbeteren. De ANBO wil de zelfstandigheid en het zelfbeschikkingsrecht van senioren, van welke generatie dan ook, bevorderen. De ANBO streeft naar maatschappelijke integratie en participatie van senioren, van Nederlandse en allochtone afkomst.

Cosbo-Amsterdam

Het COSBO-Amsterdam verzorgt professionele ondersteuning bij collectieve (gemeenschappelijke) belangenbehartiging van/voor mensen boven de vijftig: van 50-plus tot hoogbejaard. In Amsterdam komen vooral de ouderenbonden op voor de belangen van ouderen. De georganiseerde ouderen doen zelf de belangenbehartiging, het COSBO biedt daarbij een helpende hand.

Het COSBO doet dit o.a. door medewerkers uit te lenen aan actieve commissies van de bonden, door een netwerk aan kontakten levend te houden, door allerlei informatie uit te vissen die voor belangenbehartiging nodig is, door samen te werken met verwante organisaties, door de gevolgen van maatschappelijke ontwikkelingen voor senioren in de gaten te houden, door projecten uit te voeren waar de belangen van ouderen in Amsterdam mee gediend zijn, enz.

Cosbo-Rotterdam

Het doel van de COSBO Rotterdam is het behartigen van de belangen van de aangesloten ouderenbonden & organisaties en hun leden in de meest ruime zin. Als overkoepelend orgaan streeft de COSBO Rotterdam ernaar het aanspreekpunt te zijn voor beleidsmakers en politici. Om zo vroeg mogelijk bij de ontwikkeling van plannen en regelingen te worden betrokken, treedt de COSBO Rotterdam op als gesprekspartner en neemt zitting in voor ouderen relevante commissies, overlegorganen, besturen en projecten. Ook ontplooit de COSBO Rotterdam zelf initiatieven, bij voorkeur in samenwerking met anderen. Ter vergroting van de kennis van elkaar stimuleert de COSBO Rotterdam de uitwisseling van informatie en bevordert de onderlinge contacten tussen de leden.

CSO

Het Coördinatieorgaan Samenwerkende Ouderenorganisaties is het samenwerkingsverband van vijf ouderenorganisaties: ANBO, NISBO, NVOG, PCOB en Unie KBO. Bij deze lidorganisaties zijn ruim 650.000 ouderen aangesloten. Het CSO wil de emancipatie en integratie van ouderen bevorderen. Het CSO richt zich hierbij vooral op het beleid van regering en de politieke partijen.

KBO

Een organisatie van en voor senioren. Landelijk wordt de KBO vertegenwoordigd door de Unie KBO, de federatie van twaalf provinciale KBO’s. Samen zijn dat ongeveer 1000 afdelingen, verspreid over heel Nederland.

In de periode na de Tweede Wereldoorlog kwamen mensen die vanwege hun leeftijd niet meer konden of mochten werken, in grote problemen. Tal van organisaties voelden zich aangesproken om bejaarden met hulp en aandacht terzijde te staan. De verzuiling was nog hevig verankerd in onze maatschappij. Toen eenmaal de Algemene Bond voor Ouden van Dagen in het leven werd geroepen, vroeg dat om een katholieke tegenhanger

 

Het diocesane bestuur van de Katholieke Arbeiders Beweging (KAB) haalde de katholieke leden uit de Algemene Bond en samen vormden zij de eerste Katholieke Bond van Ouden van Dagen. In 1948 werden de verschillende afdelingen gebundeld in de Katholieke Bond van Ouden van Dagen in het Bisdom Breda. De andere bisdommen volgden snel: ‘s-Hertogenbosch, Roermond, Haarlem en Utrecht, alle nog steeds verbonden aan de KAB. In 1952 besloot de KAB tot oprichting van een zelfstandige Rooms Katholieke Bond van Ouden van Dagen die werkte onder de naam federatie van Diocesane Katholieke Bonden van Bejaarden en Gepensioneerden in Nederland (DKBBG). Dat duurde echter niet lang; in 1955 werd de Federatie veranderd in de Unie KBO. In 1964 besloot de Unie KBO als zelfstandige organisatie verder te gaan.

KBO Goes

De website van de Katholieke Bond van Ouderen afdeling Goes. Op deze website staat algemene informatie over KBO maar ook nieuws en foto’s uit Goes.

KBO Hapert

De Katholieke Bond van Ouderen, is een organisatie van senioren, die vanuit haar levensovertuiging tal van activiteiten ontplooit. Deze activiteiten zijn gericht op het behartigen van de belangen van ouderen en op het bevorderen van sociale contacten.  Daarmee wil de bond het welzijn van senioren en hun participatie in de samenleving bevorderen.
KBO-Hapert is een organisatie die aansluit bij de wensen en behoeften van de leden. Waar leden zich ook nuttig kunnen maken op basis van hun ervaringen, kennis en kwaliteiten.

KBO-Hapert acht het ook van belang, dat steeds meer senioren het nut van de organisatie inzien. Enerzijds als zijnde de belangenbehartiger voor senioren. Anderzijds als aanbieder van diensten en producten die aansluiten bij de wensen en behoeften van senioren. KBO-Hapert wil ook in de komende decennia een aantrekkelijke organisatie zijn en blijven voor senioren. KBO-Hapert wil activiteiten ontplooien die de volwaardige participatie van de senioren in de samenleving bevorderen; zelfstandigheid, zelfredzaamheid en saamhorigheid staan daarbij centraal.

MI BOSIE

staat voor Maatschappelijke Integratie Behartiging Oudere Surinamers In Eindhoven. MI BOSIE heeft als doelgroep 50+ Surinamers, ongeacht de etnische achtergrond. De stichting is er dus voor alle Surinamers.
De aktiviteiten die MI BOSIE organiseert zijn voor een ieder, ook niet-Surinamers, toegankelijk. Deze aktiviteiten bestaan uit:
een wekelijkse soos (met creatieve aktiviteiten, lezingen, bingo, spelletjes, etc.), educatieve busreizen, een exotische kookcursus, een zwemcursus met mogelijkheid tot het behalen van een zwemdiploma, jaarlijks (tot en met 1997, daarna samen met andere organisaties) de Sranan Wowojo ofwel Surinaamse Markt (een groot, multicultureel evenement in Eindhoven), het geven van informatie over Surinaamse klederdrachten middels een klederdrachtgroep.

NVOG

De NVOG is de landelijke overkoepelende vereniging van organisaties van gepensioneerden, afkomstig uit het bedrijfsleven, de overheid en maatschappelijke organisaties. De NVOG behartigt de collectieve belangen van de gepensioneerden en hun nagelaten betrekkingen bij de regering en de politieke partijen.

De NVOG is een vrijwilligersorganisatie die steunt op de onbaatzuchtige medewerking van een groot aantal leden van de aangesloten organisaties. Zij stellen hun tijd beschikbaar en maken gebruik van de kennis en ervaring verworven in de door hen, voorafgaand aan hun pensionering, vervulde functies.

Zij doen dat in de wetenschap, dat geen enkele instantie speciaal opkomt voor de belangen van de gepensioneerden. De werkgevers niet, de vakorganisaties niet en de regering niet. Voor hun belangenbehartiging zijn de gepensioneerden geheel op zichzelf aangewezen.

PCOB

De Protestants Christelijke Ouderen Bond PCOB) is één van de grotere maatschappelijke organisaties die zich inzet voor de belangenbehartiging van 50-plussers.

De PCOB is een belangrijke gesprekspartner voor diverse invloedrijke instanties waaronder overheden en politieke partijen. Zorg, welzijn, mobiliteit, huisvesting, inkomen en educatie zijn de beleidsterreinen waar de ouderenbond zich op richt.

 

Overige links
Achterhoekse evenementen Alles over evenementen in De Achterhoek
Antieksite Antiek met prijzen
De Antieksite De catalogus vol antiek van de vakhandel, waarin men op aangename wijze kan ‘scharrelen’, of efficiënt naar antiek kan zoeken. De Antieksite is gemaakt om te inspireren, te informeren en om contact te leggen met de antiquair.
meer over Sensa Medical
uit eten utrecht
X

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten