Ingrediënten:
400 gr. bloem
4,5 dl lauwe melk
30 gr gist
200 gr rozijnen
sukade
2 eieren
snufje zout
20 gr reuzel
Ingrediënten:
400 gr. bloem
4,5 dl lauwe melk
30 gr gist
200 gr rozijnen
sukade
2 eieren
snufje zout
20 gr reuzel
Bereidingstijd:
10 minuten en 1 uur wachttijd (rijzen) en 1 uur oventijd.
Lunchgerecht of nagerecht
Bereiding:
Meng bloem met lauwe melk voorzichtig scheut voor scheut. Voeg het zout, de gewassen rozijnen en de met lauwe melk gemengde gist toe. Klop eieren en schenk erbij.
Laat dit op een lauw warme plaats 1 uur rijzen.
Laat in een pot de reuzel smelten bestrijk de zijkanten. Doe het gerezen beslag er in en plaats in matig warme oven. Bak het lichtbruin in nog 1 uur. Leg, indien nodig, aluminiumfolie (met de doffe kant boven) erop. Kijk naar gaarheid met breinaald of satéprikker…
Serveer dit gerecht met boter en suiker of (warme) stroop.
Bron: ingestuurd door Carly Mak die het recept uit een oud schoolboek haalde.
We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie
Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.