Ratatouille salade



aubergine courgette tomaat groente

Voorgerecht voor 4 personen

Benodigdheden:

1 aubergine

1 courgette

1 grote tomaat

1 rode paprika

Teentjes knoflook

4 eetlepels olijfolie

1 eetlepel citroensap

Snufje zout

Snufje peper

Enkele takjes peterselie

Snijd de aubergine, courgette en tomaat in dikke plakken. Maak de paprika schoon en snijd deze in stukken. Gril al deze groenten in vijf minuten in een grilpan of leg ze 10 minuten op een rooster hoog in de oven.

Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een klein steelpannetje en frituur hierin de plakjes knoflook en de peterselie tot de knoflook goudbruin is.

Meng de groenten voorzichtig door elkaar en verdeel ze over vier borden. Giet er de olie met knoflook en peterselie overheen en maak op smaak met citroensap, zout en peper.

Bevat per portie:
Kcal: 133
Eiwit: 2
Vet: 10
Koolhydraten: 6

Bron: Voedingsadviesbureau de Winter