Tussendoortje
Tussendoortje
Benodigdheden:
300 gr meel
150 gr boter
75 gr suiker
snufje zout
2 ei
schil van 1/2 onbehandelde citroen
1-2 tl gemalen kaneel
plasticfolie
bloem voor bestuiven werkvlak
bakpapier
Voor versiering:
150 gr poedersuiker
1-2 eetlepel citroensap
verschillende zaden en noten om te versieren naar believen
Bereidingstijd:
30 minuten
wachttijd: 1 uur (koelkast)
oventijd: 15 minuten
Voor deeg meel, boter, suiker, zout, eieren, schil van de citroen en kaneelpoeder in mengkom doen en met een mixer met kneedhaken tot een glad deeg kneden. Met folie afgedekt 1 uur in koelkast zetten.
Verwarm de oven voor op 200 graden of gasstand 3 of heteluchtoven 180 graden. Op een met bloem bedekt werkvlak het deeg uitrollen tot een lap van ongeveer 1/2 cm dik. Steek er verschillende vormpjes uit, bijvoorbeeld een ster, kerstboom, engel, kerstbal, enzovoorts. U kunt er ook een gat in maken, zodat u de koekjes in de kerstboom kunt ophangen.
Leg de koekjes op een met bakpapier bekleed bakblik. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven zo’n 12 tot 15 minuten. Laat ze op een rooster afkoelen.
Poedersuiker met citroensap en 1 el heet water gladroeren. Koekjes met glazuur bestrijken en met nootjes en zaden garneren. Doe een lint door het gat van de koekjes en hang ze in de kerstboom.
We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie
Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.