Bereidingstijd: 20-35 minuten
Ingrediënten (4 personen):
4 schoongemaakte forellen
(alternatief: tilapia, zalm, meerval)
1 rode ui
4 eetlepels fijngehakte peterselie
100 gram kruidenboter
50 gram hazelnoten
(zee)zout
peper
1 bakje kerstomaatjes
Bereidingstijd: 20-35 minuten
Ingrediënten (4 personen):
4 schoongemaakte forellen
(alternatief: tilapia, zalm, meerval)
1 rode ui
4 eetlepels fijngehakte peterselie
100 gram kruidenboter
50 gram hazelnoten
(zee)zout
peper
1 bakje kerstomaatjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel de ui en snijdt hem in dunne ringen. Hak de peterselie fijn. Snijdt de kruidenboter in dunne plakjes. Vul de buikholte van de forellen met plakjes kruidenboter, uiringen en peterselie en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Hak de hazelnoten fijn en strooi ze met zout en peper over de forellen. Verdeel de rest van de kruidenboter in vlokjes over de vis. Verdeel de kerstomaatjes eromheen. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de forel in ca. 15 minuten knapperig bruin en gaar.
Delicate forel, frisse groene kruiden en een droge Riesling d’Alsace zijn voor elkaar gemaakt.
Bron: www.tijdvoorvis.nl
