Boeken 


Titel: Leentje, de zorg om haar mantel

Schrijver:
Victorien Rutten-van Lin

Victorien Rutten-van Lin raakt van de ene op de andere dag ‘verstrikt’in de mantelzorg. Problemen waar zij tegenaan loopt weet zij op een creatieve manier alleen, of met hulp van anderen op te lossen. Sleutelfiguur in dit verhaal is Leentje, een Maasbrachter vrouwtje dat zichzelf verwaarloost, vanwege haar ouderdom. Door het lot met elkaar verbonden groeit er een band die tot op heden voortduurt.

Victorien verhaalt de belevenissen van alledag, die soms leiden tot hoogtepunten, maar ook -na de dood van Leentje- tot een absoluut dieptepunt. Leentje en Victorien, twee gewone mensen, maar toch zo bijzonder!

Uitgeverij: eigen beheer

ISBN: 978-90-73806-22-1

Prijs: €16,50

Koop dit boek.


Titel: Sleepschepen

Schrijver:
Rinus de Jongh

Circa 1860 nam de riviersleepvaart in belangrijk mate toe en was het sleepschip tot rond 1960 in de meerderheid tot opzichte van het bijna verdwenen zeilvrachtschip en het sterk opkomende motorvrachtschip. Ruim een eeuw domineerde het sleepschip op de rivieren en kanalen. Dit type binnenvaartschip was gebouwd en bestemd is om te worden gesleept en had dan ook geen eigen motor voor de voortstuwing.

Auteur Rinus de Jongh groeide als schippersjongen op aan boord van verschillende sleepschepen. Hij vertelt over de schepen, de reizen en zijn ervaringen. Daarmee geeft de auteur een inkijkje in de wereld van de sleepvaart.

Uitgeverij: Lanasta

ISBN: 978-90-861-6103-4

Prijs: €34,95

Koop dit boek bij Bol.com.


Titel: Geen blad voor m’n mond

Schrijver:
Kees van Baardewijk

Kees van Baardewijk schrijft graag oneliners, quotes, uitspraken en (eigen) wijsheden. Hij publiceert er in het net uitgekomen boek Geen blad voor m’n mond maar liefst 300.

Een paar voorbeelden:
* Sommige mannen veranderen in een langdurig huwelijk langzamerhand in een gedresseerde aap.
* “Wie maakt me los?”, schreeuwde de gearresteerde marktkoopman.
* Alleenstaande, thuiskomend na een groepsvakantiereis: “De stilte schreeuwt mij toe, o Here.”

Uitgeverij: Calbona

ISBN: 978-94-9-257-5012

Prijs: €10,00

Koop dit boek bij Bol.com.


Titel: Tijd terug, opgroeien in de jaren 50-60

Schrijver:
Hilma Bruinsma

Tijd terug is een verzameling verhalen over opgroeien in de jaren vijftig zestig van de geboren en getogen Gorcummer Kees Hocque. Met schrijfster Hilma Bruinsma doorkruist hij de stad Gorinchem naar de plekken waar zijn herinneringen zich afspelen. Het levert een reis in de tijd op waarbij het historische stadsbeeld met levendige verhalen wordt bezield.

Tijd terug is een beeldend verteld generatieverhaal waarin iedereen die in die tijd opgroeide zich herkent. Het is niet alleen een spiegel in de tijd maar laat ook zien dat gebeurtenissen in je jeugd weerklank vinden in het hier en nu, ze bepalen hoe en wie je nu bent. De herinneringen en gesprekken, de vele foto’s van toen en van nu, de advertenties en krantenknipsels leveren een lees- en kijkboek op dat van begin tot het eind boeit.

De schrijver geeft aan dat het doel een soort afspiegeling is. “Je jeugd maakt je karakter: hoe je met alles omgaat en hoe je het meeneemt als je ouder wordt. Armoede en alcoholmisbruik zijn van alle tijden. Daarom is het boek niet alleen een afspiegeling van toen, maar ook van nu. Hoe ga je met bepaalde gebeurtenissen om, hoe zorg je dat je er los van komt. Dat is ook min of meer de boodschap. Het is geen deprimerend of historisch boek geworden, maar het is een herkenbaar stukje geschiedenis vanuit mijn beleving gezien.”

Uitgeverij: Puntaal

ISBN: 978-90-8 17555-2-8

Prijs: €19,95

Koop dit boek op deze website of in de boekhandel.


Titel: De bouw van een Oost-Indiëvaarder

Schrijver:
Willem Vos

De scheepsbouwmeester van het schip de Batavia, dat in Lelystad nagebouwd werd, heeft in zijn boek zijn unieke vakkennis en ervaring op papier gezet. Willem Vos heeft gekeken hoe in 1628 een schip gebouwd werd en de amachtsman ging in Lelystad aan de slag om de Batavia te bouwen. Dertig jaar na de kiellegging kijkt hij terug op zijn onderzoek en zijn aanpak van de bouw destijds. Met Vos zijn eigen tekeningen is het boek rijk geïllustreerd. Zijn praktische kennis over de Hollandse scheepsbouw heeft hij op een prima leesbare manier in het boek vastgelegd.

Uitgeverij: Walburg Pers i.s.m. AERIE

ISBN: 978-94-6249-032-1

Prijs: € 39,95

Koop dit boek


Titel: Willem Vos, biografie van een Scheepsbouwmeester

Schrijver:
Wilfried Vonk

Scheepsbouwmeester Willem Vos bouwde in Lelystad een reconstructie van de Batavia. Hij gaf jongeren zonder baan de mogelijkheid een vak te leren en ging met hen aan de slag het schip na te bouwen. Het oude VOC-schip uit 1628 verging op haar eerste reis bij Australie. Na tien jaar bouwen doopte koningin Beatrix het nagebouwde spiegelretourschip.
Auteur Wilfried Vonk sprak met Willem Vos, zijn familie, zijn leerlingen, bestuurders en critici. Hij beschrijft in het boek het levensverhaal van Willem Vos.

Uitgeverij: Walburg Pers i.s.m. AERIE

ISBN: 978-94-6249-033-8

Prijs: € 19,95

Koop dit boek


Titel: Baarmoederblues en cradlerock

Schrijvers:
Kees van Baardewijk en Jolande van Baardewijk

Afwisselend vertellen Jolande en Kees van Baardewijk, dochter en vader, over hun aangeboren of overgedragen liefde voor muziek. Is muziekliefde met de paplepel
ingegoten of moet je die bijgebracht worden? En wat is het, dat sommige muziek zo ontroert of tot vrede brengt? Is het de hartslag, die al in de baarmoeder de maat sloeg en altijd bleef slaan? Is het de nestgeur van een zondagmiddag thuis? Is het heimwee naar “toen” of een rusteloze zoektocht naar “ooit”?

Uitgeverij: Calbona

ISBN: 978-94-9222-890-1

Prijs: € 13,95

Koop dit boek bij Bol.com


Titel:
Versjes van uitzicht, hoop en verlangen

Schrijver:
Kees van Baardewijk

Tien gedichten/teksten over het komende Koninkrijk van God. Voor christenen vooral zeer aansprekend. Om zelf te lezen en ook uitstekend geschikt om cadeau te doen
aan vooral zieken, ouderen en eenzamen, die een bemoedigend woord nodig hebben.

Uitgeverij: in eigen beheer

Prijs: € 3,50

Koop dit boek


Titel:
Nonk Theo

Schrijver:
Ferdi Schrooten

Emigreren. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog vertrokken veel mensen naar landen als Australië, Canada en de Verenigde Staten. Ze hoopten in een ver land een nieuw gelukkig leven op te kunnen bouwen. Misschien bent u wel één van hen. ‘Nonk Theo’ is een nieuw boek dat het verhaal vertelt van één van deze duizenden emigranten/gelukzoekers.

Het kleurrijke en raadselachtige leven van een Nederlandse mijnwerkerszoon die emigreert en zijn eigen goudmijn wist te bemachtigen, maar berooid en veel te jong overleed. Zijn neef, journalist Ferdi Schrooten, vertelt het verhaal van een man aan wiens avonturendrang hij zich spiegelde. Jaren geleden gaf Ferdi Schrooten baan en huis op om een wereldreis te kunnen maken. Hij wilde op zoek gaan naar sporen van zijn oom, Nonk Theo, het zwarte schaap van zijn Limburgse mijnwerkersfamilie.

Nonk Theo was in 1954 op 24-jarige leeftijd tegen de wil van zijn familie vertrokken om goud te zoeken en fortuin te maken. Hij kwam nooit meer terug. Ferdi Schrooten begon aan een jarenlange zoektocht. Hij struinde alle plaatsen en plekken af die Nonk Theo gedurende zijn dwalende bestaan had aangedaan. Hij ploos talloze kranten en archieven na. Hij sprak met iedereen die nog een herinnering aan Nonk Theo zou kunnen hebben. Gaandeweg werd de zoektocht een doel op zich. Nonk Theo werd een obsessie. En dat leverde dit verbijsterende verhaal op. Negen jaar hield dit verhaal Ferdi Schrooten in de ban. Nu is de lezer aan de beurt.

Lees meer over het boek.

Uitgeverij: Uitgeverij Nieuw Amsterdam

ISBN: 97-89-0284-265-04
Prijs: € 24,99; e-book € 17,99

Koop dit boek bij Bol.com


Titel:
Een Rotterdamse boekenfanaat

Schrijver:
Kees van Baardewijk

“De kroketten in dit restaurant zijn aan de kleine kant” en meer opmerkelijke en humoristische uitspraken komt Aad van der Maas tegen, als hij voor het eerst een bekende kunstenaarskroeg op de Binnenweg in Rotterdam bezoekt. En ook gerenommeerde gasten ontmoet die hij eerder niet kende. Aad is een Rotterdammer van een jaar of twintig die uit zijn vrij kleine wereld stapt en de grote wereld binnengaat. Dat is in de vijftiger jaren, waarin het verwoeste Rotterdam, een harttransplantatie ondergaat en waar het leven vol reuring is en ontwikkeling is. Die wereld is voor hem, boekenfanaat, een paradijs: de grote, veelzijdige boekhandel van Achterhuis en Ludwig met zijn enorme, gevarieerde voorraad.

Hij helpt mee de voortdurend binnenkomende stroom nieuwe boeken te kanaliseren, hij assisteert in de winkel en stempelt grote hoeveelheden folders met het firmastempel. Na verloop van tijd krijgt hij een plaats op de afdeling buitenland. Er is een bonte verscheidenheid van collega’s: de artistieke en een beetje gekke Guillaume, met wie het lachen geblazen is de tobber Bert en nog veel anderen. Er is ook de confrontatie met allerlei meningne en overtuigingen.

In “Een Rotterdamse boekenfanaat” door Kees van Baardewijk maakt u kennis met de heftig levende Aad in een stimulerende omgeving. Er is een enthousiast literair leven, die hem heftig boeit. Er is een stad in opbouw met een E55 en wat al niet meer, er zijn collega’s met wie hij discussieert over het existentialisme en auteurs als van het Reve en Hermans. Er komen allerlei, voor jongeren herkenbare levensvragen, ter sprake. De lezer maakt kennis met het gezin van Aads ouders en het kerkelijke leven. Er is zoveel in beweging. Er is nog altijd de nasleep van de verschrikkelijke oorlog waarvan Rotterdam zo’ n groot deel kreeg. “Een Rotterdamse boekenfanaat” geeft een interessant en ook humoristisch beeld van de bijzondere werkkring van een leerling-boekverkoper en zijn collega’s. Maar ook van een spannende tijd waarin samenleving, gezin en kerk grote veranderingen doormaken.

Uitgeverij: Calbona in Rotterdam

ISBN: 978-94-9222-837-6
Prijs: € 14,75

Koop dit boek bij Bol.com


Titel:
Van winkelier tot docent

Schrijver:
Kees van Baardewijk

Mark Elzinga staat bij wijze van spreken de ene dag achter de toonbank en de volgende voor een schoolklas. En dat zonder ervaring. Hij verliet de boekhandel en werd godsdienstleraar aan de mavo-afdelingen van twee scholengemeenschappen. En dat in die roerige zeventiger jaren. Hoe was het in die tijd in het onderwijs, in het maatschappelijke en gezins- en kerkelijke leven? Een boeiende kijk op die turbulente tijd, met de nodige humor getekend.

Uitgeverij: Boekscout

ISBN: 978-94-0221-005-7
Prijs: € 18,25

 


Titel:
Het zevende kamp

Schrijver:
A.R. Roelofsen

Mijn boek, dat ik niet in de ik vorm heb geschreven, ik kwam dan teveel emoties uit de kampen tegen. Het is dus autobiografisch en gaat over mijn leven als kleine jongen, geboren in het voormalig Nederlands IndiëOp 2,5 jarige leeftijd kwam ik in een concentratiekamp terecht, samen met mijn zusje, vier maanden oud en mijn jonge moeder van 25. We maakte zes vreselijke Japanse concentratiekampen mee. Na de oorlog, kwamen wij in het zevende kamp, het kamp van mijn getraumatiseerde, gemartelde vader terecht.

Dit boek geeft een beeld van de oorlog in het verre Indië dat de meeste Nederlanders niet weten. Daarna gaat het boek verder met het leven in het onbekende Nederland, de trauma’s van de ouders, en het leven dat de kinderen met vallen en opstaan moesten ondergaan.

Uitgeverij: Freemusketeers

ISBN: 978-90-4840-939-6
Prijs: € 24,95

 


Titel:
Bestemming bereikt

Schrijver:
Joanna Beem

Dit is het derde en laatste deel van de trilogie “Rozen voor Marianne”. Voor hoofdpersoon Marianne ten Cate breekt een moeilijke tijd aan: de reserveringen voor zomerkampen op de zorgboerderij in Westerwolde stromen binnen maar Thea, haar steun en toeverlaat, gaat binnenkort trouwen en zal Hiddema Erve verlaten. Waar vindt ze een nieuwe beheerder? Kan Lona,haar stiefdochter, misschien helpen? Vorig voorjaar bracht die een paar memorabele dagen op Hiddema Erve door en leerde daar Paul de Winter kennen. Wat zijn hun plannen voor de toekomst? En is haar eigen relatie met Arjan Groenewold aan een nieuwe fase toe of zijn de rozen aan het verwelken

Uitgeverij: Booklight

ISBN: 978-94-91472-398
Prijs: € 16,95
E-book ISBN: 978-94-91472-404
Prijs: € 9,95

 


Titel:
Een pen in vogelvlucht

Schrijver:
Brigitte van den Broek

“Een pen in vogelvlucht” is een gedichtenbundel waarin vele facetten van het leven op ontroerende, beschouwende en hilarische wijze aan bod komen. Herkenbare fases in het leven worden op een pakkende manier verwoord. Daarnaast zal de lezer beleven hoe dagelijkse zaken op ludieke wijze aan de tand worden gevoeld!

Uitgeverij: Bookscout

ISBN: 978-94-6206-862-9
Prijs: € 17,55

 


Titel:
Bestemming bereikt

Schrijver:
Joanna Beem

Dit is het derde en laatste deel van de trilogie “Rozen voor Marianne”. Voor hoofdpersoon Marianne ten Cate breekt een moeilijke tijd aan: de reserveringen voor zomerkampen op de zorgboerderij in Westerwolde stromen binnen maar Thea, haar steun en toeverlaat, gaat binnenkort trouwen en zal Hiddema Erve verlaten. Waar vindt ze een nieuwe beheerder? Kan Lona,haar stiefdochter, misschien helpen? Vorig voorjaar bracht die een paar memorabele dagen op Hiddema Erve door en leerde daar Paul de Winter kennen. Wat zijn hun plannen voor de toekomst? En is haar eigen relatie met Arjan Groenewold aan een nieuwe fase toe of zijn de rozen aan het verwelken?

Uitgeverij: Booklight

ISBN: 978-94-91472-398
Prijs: € 16,95
E-book ISBN: 978-94-91472-404
Prijs: € 9,95

 


Titel:
Luister, dan hoor je zijn voetstappen!

Schrijver:
Kees van Baardewijk

Foto’s:
Elsbeth Woertink

Columns en gedichten van Kees van Baardewijk. Met schitterende foto’s van m.n. Elsbeth Woertink. Colums, uitgesproken voor EO-radio en Groot Nieuws Radio. Over: Onvervulde, niet-uitgekomen dromen / Over angst en verlossing hiervan / Over muziek, die soms onverdragelijk mooi is / over de christelijke feestdagen / over verwondering en nog veel meer. Een juweel van een cadeauboek.

Uitgeverij: Het Zoeklicht, Doorn i.s.m.uitgeverij Daniël, Zwolle.

ISBN: 978-90-64511-79-092
Prijs: € 12,95.

 


Titel:
In het voorbijgaan

Schrijver:
Joanna Beem

Dit is het tweede deel van de trilogie “Rozen voor Marianne”. De hoofdpersoon, Marianne ten Cate, heeft haar draai in het mooie Westerwolde gevonden. Op de vakantieboerderij Hiddema Erve ontvangt ze een groep hulpverleners. Oude bekenden treffen elkaar, nieuwe liefdes ontluiken en Marianne zorgt voor de nodige reuring. Met een 5-sterren notering door Biblion aanbevolen voor liefhebbers van streek gerelateerde romans.

Uitgeverij: Booklight

ISBN: 978-94-91472-237
Prijs: € 16,95
E-book ISBN: 978-94-91472-244
Prijs: € 9,95

 


Titel:
In een paar woorden gezegd

Schrijver:
Kees van Baardewijk

Gedachten en (eigen) wijsheden.
Veel mensen ontbreekt niets, behalve geloof en hoop.
Bij een huis-aan-huis evangelisatieactie reageerde een man: “Ik roep mijn vrouw wel, die gaat over het geloof.”
Voor vissers van mensen geldt geen vangstbeperking.
Omdat deze wereld niet langer bewoonbaar is, komt er binnenkort een nieuwe.

Uitgeverij: Maatkamp

ISBN: 9789491706059
Prijs: € 9,50 per boek en als eBook € 6,50.

Koop dit boek bij Bol.com


Titel:
De horizon bloeit

Schrijver:
Frederieke

Schilderijen:
Miriam Fleuren

De horizon bloeit, een gedichtenbundel met twintig gedichten met reproducties van schilderijen. De schilderijen zijn van de fijnschilderes Miriam Fleuren. Frederieke schreef daar gedichten bij. Soms spiritueel, soms aards. Met de combinatie van schilderij en gedicht willen de auteurs de lezer stimuleren met andere ogen te gaan kijken. Niet alleen naar wat er om ons heen gebeurt, maar verder kijken, zelfs tot aan of voorbij de horizon. De auteurs doen dat elk vanuit hun eigen levensbeschouwing.

Frederieke schrijft gedichten over alles wat haar raakt. Zij wil met haar teksten emoties overbrengen, troosten, liefde geven, of mensen bewust maken van al het mooie en goede op deze aarde. Zij publiceerde eerder in verschillende bladen en sinds kort op haar website (www.gedichten-frederieke.nl). ‘De horizon bloeit’ is haar eerste bundel.

Miriam Fleuren heeft haar opleiding gevolgd aan de Rietveldacademie, waaronder vier jaar bij de schilder Melle. Zij heeft jaren in Nederland en Zweden gewerkt en geëxposeerd. Haar werk wordt bijna altijd gevormd door natuurmotieven. Haar schilderijen zijn pogingen de door ons mensen geschonden natuur en uitgebuite dierenwereld te helen. (www.miriamfleuren.nl)

ISBN:9789048424092
Prijs: € 16,95 per boek

 


Titel:
Momenten met een gouden randje

Schrijver:
Marga Damean

Iedereen maakt in zijn leven bijzondere momenten mee. Aan de ene herinnering denken we terug met een glimlach, terwijl bij een andere herinnering een traan zal vloeien. Iedere gebeurtenis heeft zijn reden, de manier waarop we ermee omgaan is zeer bepalend. In dit boek worden mooie en grappige, maar ook ontroerende en verdrietige momenten beschreven. Gebeurtenissen, die velen onder ons bekend zullen voorkomen. Ze horen immers bij het leven!

Het boek is in 2009 uitgegeven via boekscout.

Prijs: € 14,95 per boek (+ € 2,76 verzendkosten)

 


Titel:
Als een koning zo rijk

Schrijver:
Joanna Beem

Marianne ziet haar zestigste verjaardag met rasse schreden naderen. Wat heeft ze tot nu toe met haar leven gedaan? Ze besluit zichzelf een time-out te gunnen nu haar relatie met Gerard op een teleurstelling dreigt uit te lopen. In het Groningse Westerwolde kan ze voor een jaar een bungalow huren. Daar hoopt ze helder te krijgen wat ze nog graag zou willen doen in de jaren die haar nog gegeven zijn. Al snel maakt ze kennis met Nora, een bijzondere predikante, en haar
moeder. En wat wil de meest begeerde weduwnaar van dit deel van Groningen van haar? Zal Marianne haar pad herkennen?

Het boek is in 2012 uitgegeven via booklight.

Prijs: € 15,95 per boek (gratis verzending); e-book € 9,95.

 


Titel:
De lotgevallen van Gerritjan

Schrijver:
Gerritjan van Kampen

Gerritjan van Kampen beschrijft zijn leven in dertig waargebeurde verhalen. De Apeldoornse senior schrijft nostalgische en hedendaagse verhaaltjes met toepasselijke leuke foto’s, die een extra fleur aan de verhalen geven. Van oorlogsherinneringen tot belevenissen op vakantie en jongensdromen; hij beschrijft het allemaal in het boek.

Het boek is in 2012 uitgegeven via bestelmijnboek.nl.

Prijs: € 20,00 per boek + € 2,95 verzendkosten per pakket.

 


Titel:
Onder criminelen

Schrijver:
Astrid van der Star

Het tweede boek van Astrid
van der Star heeft als titel “Onder criminelen” en speelt
zich af in een bajes. Met name het Huis van Bewaring aan de
Noordsingel in Rotterdam. Na een tijdlang als verkoopster te
hebben gewerkt ging Astrid van der Star, op zoek naar een
nieuwe baan. Haar oog viel op een advertentie waarin
gevangenisbewaarders werden gezocht. Ze solliciteerde en
werd aangenomen. Op 1 september 1986 begon ze en werkte
uiteindelijk op de kop af twintig jaar onder andere in het
het Huis van Bewaring aan de Noordsingel en later de nieuwe
Stadsgevangenis Hoogviet.

Voordat ze begon wist ze eigenlijk net zoveel over de
gevangenis als de gemiddelde Nederlander. Tijdens haar
opleiding leerde ze er veel meer over, maar de praktijk
sloeg werkelijk alles. Ze werd al snel geconfronteerd met de
realiteit, waarin bizarre, tragische, komische, gekke en
extreme gebeurtenissen elkaar in hoog tempo afwisselden.
Onder criminelen is het boeiende verslag van een
fascinerende baan en geeft een verrassend kijkje in de
coulissen van een mannengevangenis.

Onder criminelen is in 2009 uitgegeven door Uitgeverij
Forum, Amsterdam. isbn: 978-90-492-0077-0


Titel:
Van lief naar lef

Schrijver:
Astrid van der Star

Astrid van der Star groeide
op in Crooswijk, een Rotterdamse volksbuurt, die wel een
slechte naam had, maar waar je ook heerlijk kon buiten
spelen.

In Van lief naar lef heeft ze haar eigen herinneringen
vastgelegd. De geboorte van haar zusje in 1947, haar
schooltijd, oma Herman die de meisjes uit de buurt naar zijn
zolder lokte, de echtscheiding van haar ouders- in die jaren
een schande. Bep van Klaveren, de held uit de buurt. Haar
eigen perikelen naar en tijdens haar volwassenheid, die er
niet om liegen. Dit boek geeft een prachtig tijdsbeeld van
de na-oorlogse jaren in een grote stad. Een sprankelend boek
vol met vrolijke en minder vrolijke anekdotes dat veel
herkenning zal geven. Een boek met een lach en een traan
geschreven en zo wordt het ook gelezen.

Het boek is in 2007 uitgegeven door De Boekerij bv,
Amsterdam. isbn 978-90-225-4818-9


Titel: De acht van Stanleystad – relaas van een mensonterende gijzeling

Schrijver: Mimi Fredrix

De acht van Stanleystad is een waar gebeurd verhaal dat handelt over acht Belgische soldaten. Zes maanden krijgsgevangen, in een hel van een Kongolese gevangenis waar mishandelingen en folteringen schering en inslag waren. Een verhaal waar men dagelijks in doodsangst en in dramatische onzekerheid moest leven. In kranten, op radio en tv werden hardnekkige geruchten verspreid met de melding over hun terechtstelling.

Roland Marico was een van de acht. Hij was pas negentien jaar toen hij begin 1961 als beroepsmilitair naar Congo werd gestuurd. Roland Marico vertelt dat ze gevangen genomen werden: “Ze goten benzine over ons. Ze wilden ons in brand steken”. Het rijk geïllustreerde boek laat een verslag zien van de acht militairen, waarvan er drie gestorven zijn.

Prijs: € 14,00

Bestel dit boek via dit e-mailadres

Titel: Herinneringen aan de dienstplicht in de luchtmacht

Schrijver: Martin van der Linden

De LIMOS kazerne in Nijmegen was jarenlang hét opleidingsinstituut voor alle dienstplichtigen, die voorbestemd waren voor een functie bij de Koninklijke Luchtmacht. Vele oud-dienstplichtigen, maar ook het kader bewaren goede (en soms minder goede) herinneringen aan deze plek. Toen in 1997 de militaire dienstplicht formeel werd opgeschort, kwam er een einde aan een tijdperk dat bijna 200 jaar had geduurd!

Alhoewel er boeken zijn geschreven over de geschiedenis hiervan, is er nooit verhaald over wat er nu eigenlijk precies gebeurde achter de hekken van de kazerne. Hoe zag een dagindeling eruit? Wat speelde zich af tussen de soldaten en hun kader? Wat houden de begrippen zoals velddienst, schieten, exercitie, oefeningen etc. in en vooral hoe werden zij door de kazernebewoners ervaren?

Juist dit laatste is uitgebreid beschreven in een boek met als titel: “Herinneringen aan de dienstplicht bij de Luchtmacht”. Een complete lichting van opkomst tot vertrek wordt beschreven. Niet alleen wat de rekruut ervoer, doch ook het opleidingskader. Het is een uniek document van een stukje geschiedenis, wat we niet moeten en mogen vergeten.

Alhoewel het boek zich afspeelt op een opleidingsonderdeel van de Luchtmacht, zijn er veel parallellen te trekken met de Landmacht, zeker in de eerste periode (1970-1980).

Prijs: € 15,95

Titel: Oet in Twente, eropuit!

Schrijver: Martin Beumer

Eropuit is een boek met vele zelfgemaakte foto’s, Twentse spreuken en gedichten.
Er staat een 5-tal autoroutes in alsook 5 fiets- en 5 wandelroutes.
Tot slot is een overzicht van watermolens met korte wandelroutes en vele tuinen in het Twenteland opgenomen.
Ook voor ouderen en gehandicapten een mooi doe-boek!

Prijs: € 12,95

Titel: Kanarie wetenswaardig heden

Schrijver: Jan van Hoften

 

Over kanaries is reeds veel gepubliceerd. Toch kan deze verzameling van artikelen een bijdrage leveren voor de kanariekweker. Naast de gebruikelijke hoofdstukken over kweek, verzorging en huisvesting zijn verschillende bijdragen geschreven die speciaal zijn voor de harzer kweker. Uitgebreid en begrijpelijk voor iedereen wordt stilgestaan bij erfelijkheid, bij voeding, tentoonstelling, bij broedseizoen, kortom bij alle aspecten van de kanariekweek. Deze “wetenswaardigheden” van de kanariesport is een bijdrage voor iedereen die is of wordt gecharmeerd van dit vogeltje. Een moderne, praktische handleiding over uiteenlopende onderwerpen. Want zeg nu zelf: “Wat is er mooier dan het kweken van kanaries”?

 

Prijs paperback: € 17,95

Titel: Een Filipijnse Waakhond

Schrijver: Ivan Grud

Een bundel verhalen welke gebaseerd op veelal eigen ervaring.
Verhalen waarin: tragedie, humor,en spanning de revue passeren.
Een genoegen om te lezen.

Ivan Grud, wenst u dan ook veel lees plezier met deze geïllustreerde verhalenbundel.

Met o.a. de verhalen:

“Een Filipijnse Waakhond”
“Lelijke Toontje”
“Ketelbinkie”
“Kinderlijke logica”
“De elektrische borstel”
“De Hang naar Nostalgie”
“Lotgevallen van een thuiskweker”
“Verhalen aan de Maas”
“Femme Fataal”

laat ‘Ivan Grud’ u genieten van een bont geschreven bundel.

Paperback: € 13,89

Titel: Het geheim van de ruïne

Schrijver: Ivan Grud

Het eeuwenoude en diep verborgen geheim in een oude ruïne. Een sciencefiction avonturenverhaal waarin twee polderjongens voor een oplossing moeten zorgen. Eenmaal er aan begonnen was er voor hen geen weg meer terug. Een opbloeiende liefde, hevige strijd en mystiek moeten zij ervaren in dit uiterst spannende boek

‘Het geheim van de Ruïne’ (146 pagina’s, ISBN: 9789491080760) wordt uitgegeven via Gedichten.nl.
Het boek is onder andere te koop bij bol.com. Prijs paperback: € 16,82.

Over Ivan Grud:
De schrijver/dichter Ivan Grud, geboren als Jan Borst in Rotterdam. Werk van Ivan Grud is gepubliceerd The Dutch Network Echo New-Zealand op dvd (Live Boat Te Maru) Als ook in Australië door Pendulum of the Chrisholm Institute Profesional Writing.

Mail naar: pendulum@nims.chrisholm.vic.edu.au
Ivan Grud, wens u dan ook veel leesplezier.

Te bestellen bij Bol.com:
http://www.gedichten.mijnbestseller.nl/magento/het-geheim-van-de-rune2.html


Titel: Rotterdamse kroegverhalen

Schrijver: Ivan Grud

Een kroegenboek met verhalen uit een Rotterdams Bruin Cafeetje waarin zowel humor, verdriet als absurditeit de revue passeren. Een uiterst zowel boeiend als vermakelijk verhalenboek van de Rotterdamse schrijver Ivan Grud..

Het betreft hier een 80-tal verhaaltjes welke soms gebaseerd zijn op ervaring van de de schrijver zelf. Begint u te lezen dan is er geen ophouden aan.

Ivan Grud publiceert ook verhalen op deze site bij de rubriek “Verhalen”.

ISBN:              9789491080609
Prijs:                € 12,48

Uitgever:        Mijnbestseller.nl

Om te bestellen, klik hier


Titel: Meneer Pantji

Schrijver: Jan van Dalen

De vader van Jan van Dalen was koster en begrafenisondernemer in Assen, en stond vanuit die functie in het centrum van het maatschappelijke leven. Vele gebeurtenissen in die tijd hebben diepe indruk gemaakt op Jan. Het leven na de oorlog was nieuw, alles zou veranderen.

Evenals “t Hart en Wolkers is Jan afkomstig uit een streng gereformeerd milieu. Hij zag al jong de “scheve” verhoudingen en hanteert dit met een speelse humoristische stijl. Een vlot geschreven reality story uit de jaren 50.

“Het waren de laatste jaren waarin de Kerk haar stempel drukte op de levenswandel van de gelovigen. Er was nog geen verbeelding aan de macht gekomen, de echte afval was nog niet ingezet.

Het waren de laatste jaren waarin de Heere nog echt gaf en nam, alleen aan de onbetaalde rekeningen deed Hij niets!! Daar moest ik zelf een oplossing voor bedenken” 

ISBN:              90-73235-35-9
Prijs:                € 7,75 (tweedehands bij www.bol.com)

Uitgever:         Ilco Productions Rotterdam 1995

Terug naar overzicht


Titel: Er dwars doorheen; gedachten en gedichten over rouw, oud worden en loslaten

Schrijvers: Jo Ghijsen en Monica Boschman

‘Maandenlang heb ik wel vijftig keer per dag “Theo” geschreeuwd. Zonder dat iemand het hoorde en zonder dat ik daar iets bij dacht. Het kwam gewoon naar buiten, zomaar op de gekste momenten. Nu zeg ik steeds nog maar zachtjes: “Theo”. Ik hoef niet meer te schreeuwen want hij is bij mij. Hij is in mijn hart.’

Dit fragment komt uit het nieuwe boek “Er dwars doorheen; gedachten en gedichten over rouw, oud worden en loslaten“. Het is een boek om bij stil te staan. Met woorden die je meevoeren, er dwars doorheen. De teksten komen uit de dagboeken die Jo Ghijsen (1921) bijhield van haar 84e tot haar 88e levensjaar. Monica Boschman (1965) selecteerde samen met Jo pakkende fragmenten en schreef er gedichten bij.

Vanaf de buitenkant ziet het leven van een vrouw boven de tachtig er niet zo spannend uit. Maar in haar geest is het druk. Daar wordt gedacht, gepiekerd, overwogen en geleerd als nooit tevoren. Jo Ghijsen is zo’n oudere vrouw met een spannend binnenleven. Ze liet het niet alleen bij denken, ze schreef haar gedachten ook op. Ze bracht het proces van rouwen, ouder worden en loslaten onder woorden op heldere en indringende wijze. Ze zegt: “Toen ik het niet meer begreep, ben ik gaan schrijven. Ik heb geschreven vanuit mijn onmacht en daarmee opnieuw grip gekregen.”

Monica Boschman heeft de kern van de teksten van Jo gevangen in korte gedichten. De combinatie van passages, gedichten en illustraties maakt van “Er dwars doorheen” een intens boek. Het brengt gedachten en gevoelens aan de oppervlakte die vaak achter de schermen blijven. Het is een uitnodiging om samen over verlies, ouder worden en loslaten te praten.

ISBN:              978-90-812921-3-9
Prijs:                € 12,50

Uitgever:         MB Communicatie, Gassel
Omvang:        14,5 x 17,5 cm, 88 pagina’s

Verkrijgbaar:   boekhandel of www.mbwebshop.nl

Terug naar overzicht


Titel: Een nieuw begin

Schrijver: Maartje Koops-Esschendal

In mei 2009 verscheen de debuutroman van Maartje Koops-Esschendal: een gezellig verhaal over een onderwijzeres, die, in de plaats van haar beste vriendin, wordt benoemd aan een school in een Veluws dorp.

Het boek vertelt over de vrienden die zij maakt in haar nieuwe woonplaats, maar vooral over haar strijd tegen een onbereikbare liefde. Als zij door een vriend ten huwelijk wordt gevraagd- komt zij voor een moeilijke keuze te staan: aanvaardt zij zijn aanzoek of blijft zij haar hart trouw ? Een verrassende ontknoping volgt.

Uitgever: Boekscout.nl

Te bestellen 1: via internet: boekscout.nl    klik op de knop “boekwinkel”, type de naam van de auteur zoeken, net daarnaast auteur aanklikken, in en klik daarna op zoeken. Daarna wijst het zich vanzelf.

Te bestellen  2: via de boekhandel: isbn: 978-90-8834-886-0

Terug naar overzicht


Titel: Een smalle grens

Schrijver: Maartje Koops-Esschendal

Een smalle grens is een geheel zelfstandig te lezen vervolg op de debuutroman (Een nieuw begin) van Maartje Koops-Esschendal. Wederom een gezellige roman. Hoofdpersoon is een jonge vrouw, die met haar man en kinderen een gelukkig leven leidt. Eenmaal heeft zij een groot verlies geleden. Dit verlies heeft zij verwerkt, maar als er in haar naaste omgeving een tragische gebeurtenis plaatsvindt raakt zij al haar zekerheden kwijt.

Staat zij voorgoed anders in het leven?

Uitgever: Boekscout.nl

Te bestellen 1: via internet: boekscout.nl    klik op de knop “boekwinkel”, type de naam van de auteur zoeken, net daarnaast auteur aanklikken, in en klik daarna op zoeken. Daarna wijst het zich vanzelf.

Te bestellen  2: via de boekhandel: isbn: 978-94-6089-936-2

Terug naar overzicht


Titel: Het zusje van vroeger

Schrijver: Sandra Di Bortolo

Mijn naam is Sandra Di Bortolo. Ik ben in 1960 geboren in Zwolle, als dochter van een Italiaanse vader en een Nederlandse moeder.

Als beginnend schrijfster probeer ik zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor mijn debuutroman “Het zusje van vroeger”.

Korte inhoud: Silvana Scaglione, begin veertig, is de jongste uit een gezin met vier kinderen. In Nederland geboren in een Italiaanse familie, waar vader het volgens Italiaanse traditie voor het zeggen heeft. Nadat eerst vader en vervolgens moeder overlijdt, ontstaat er een ware aardverschuiving in de hiërarchische verhoudingen binnen de familie. Haar oudste broer Franco wordt sinds het overlijden van vader als hoofd van de familie beschouwd. Dat is een vanzelfsprekendheid waar niemand aan twijfelt. Wanneer ook haar moeder overlijdt komt het leiderschap van Franco op losse schroeven te staan. Het volgzame gedrag van Silvana verandert in gespannen verzet tegen het heersende leiderschap van Franco. De andere broer Matteo en zus Carmen  zijn hiervan getuige, maar hebben niet de moed Silvana hierin bij te staan. Silvana gaat de strijd aan met Franco, met alle gevolgen van dien.

‘Het zusje van vroeger’  wordt als e-book (PDF) gratis weggegeven. Hoe? Dat kunt u lezen op www.hetzusje.nl.


Titel: De verborgen waarheid

Schrijver: Alexander Cammans

Een begrafenis is de trieste aanleiding om de spullen van de overleden oma van Ruud en Rachel eens goed te bekijken. Er blijken diverse religieuze relikwieën in haar huis te liggen. Maar waarom? Hun oma zaliger was toch niet religieus?
En wie zijn de mensen van de mysterieuze adressenlijst ? Pogingen om de mensen op te sporen, leveren alleen maar meer vragen op, en voordat ze het weten, worden ze zelf opgejaagd.
Ook de hulp van een geschiedkundige loopt op niets uit zodra deze verdwijnt. Zullen ze het mysterie achter het vreemde medaillon, van een blijkbaar niet bestaande religieuze Orde, oplossen ?

Titel: De verborgen waarheid
Auteur: Alexander Cammans
Uitgever: Free Musketeers
Prijs: 23,95
ISBN: 978-90-484-1550-2
Aantal pagina’s: 270

Het boek komt op 7 december 2010 uit, maar is nu al voor te bestellen.

Terug naar overzicht


Titel: Leven in Dimensies

Schrijver: Wim Brussaard

Bij het zoeken naar antwoorden op de vele ethische en morele vragen-van-het-leven is het triniteitsprincipe een onmisbare hulp en belangrijke wegwijzer. Religie en wetenschap, kerk en staat, enzovoort zijn van geheel verschillende dimensies, maar behoren bij elkaar, en vragen op gelijkwaardige wijze hun plaats in het publieke domein. Dit boekje geeft geen vaststaande antwoorden op … de vragen die het leven stelt … maar wel een methode van denken in triniteiten, die ons leert hoe tot antwoorden te komen. De eerste vraag is uiteraard: Wat is eigenlijk het leven? Hierop en op nog veel meer vragen geeft de triniteitsgedachte in dit boekje duidelijk en helder antwoord.

De schrijver, Ing.Wim Brussaard, (1938) combineert een intuïtief religieus geloof met rationeel filosofisch denken . In dit boekje geeft hij een logisch en begrijpbaar beeld van tal van onduidelijke begrippen , zoals van God en de Werkelijkheid, die de mensheid verdelen. Door al het bestaande te beschouwen als een triniteit en door al deze triniteiten te splitsen in drie bestaansvormen of dimensies, ontstaat inzicht in de wonderlijke geboorte en samenstelling van elke entiteit.

Genre: Filosofie

ISBN: 978-90-484-1310-2

Prijs: €  17,95

Formaat: A5

Uitgever: Free Musketiers

Uitvoering: Paperback

Afwerking: Gelijmd gebrocheerd

Aantal pagina’s 168

Terug naar overzicht


Titel:                    De ontruiming van de Dam, 25 augustus 1970

Schrijver:            Rob Barlage

Rob Barlage (1953) is opgegroeid in een Amsterdamse volksbuurt en op jonge leeftijd toegetreden tot het Korps Mariniers. Na zijn diensttijd was hij actief in de horeca.
In ’76 is hij als trambestuurder aangesteld in Amsterdam. Na zich te hebben ingezet als personeelsvertegenwoordiger is Barlage betrokken geweest bij het opzetten en uitvoeren van verschillende projecten ten behoeve van langdurig arbeidslozen, onder andere Stads- en Flatwachtprojecten in Amsterdam. Nu is hij woonachtig in Duitsland.

Rob Barlage was goed 15 jaar toen hij in dienst trad van de Koninklijke Marine. Tegen de wil in van zijn ouders werd hij uiteindelijk marinier. Het verhaal dat hij beschrijft betreft de periode voorafgaand, tijdens en na de ontruiming van de Dam in Amsterdam. Een roman over kameraadschap en solidariteit tijdens de roerige jaren ’70.
Het verhaal, onderhoudend verteld, geeft een beeld van hetgeen zich toen heeft afgespeeld en hoe Barlage het heeft ondergaan. Met een hang naar romantiek, gunt hij de lezer een blik in zijn belevingswereld.

De ontruiming van de Dam, 25 augustus 1970, Rob Barlage
ISBN 978-90-484-1311-9
vaste prijs € 16,95
verzendkosten per exemplaar € 2,76 (NL) € 3,96 (EU)

Klik hier om het te bestellen

Terug naar overzicht


Titel:                    Maria was haar naam

Schrijver:            Willy Balyon

Mijn  echtgenote  († 2000) had een verhaal  geschreven hoe zij een gedeelte van haar jeugd heeft doorgebracht in het Meisjesinternaat ‘Vredestein’ in Rotterdam. Haar meisjesnaam was Maria Helena Wilhelmina Noorland en zij schreef onder de naam: Willy Balyon.

Omdat ik steeds weer artikelen las, dat die situaties nog steeds voorkomen, waarbij vooral de eigen identiteit van het kind wordt genegeerd en dat dit gevolgen heeft voor hun gehele latere leven, heb ik het ‘uit de kast’ gehaald en heb ik de Koninklijke BDU Uitgevers B.V. Barneveld bereid gevonden het uit te geven.

Misbruikte kinderen zijn onschuldige slachtoffers en dienen liefdevol te worden ontvangen en verzorgd. Van belang is ook, dat dit verhaal is geschreven door haar, zoal zij dat, als kind heeft  ervaren.  Het is gelet op de actualiteit van de ervaringen van kinderen in internaten en kindertehuizen zeer actueel !

Wim Balijon

Inhoud:

Als tienjarig meisje werd zij, als gevolg van de scheiding van haar ouders, in het meisjesinternaat Vredestein in Rotterdam geplaatst. In dit tehuis werden kinderen geplaatst om diverse redenen, zoals wegens drankmisbruik van ouders, verkrachting etc. In plaats van liefdevol ontvangen te worden komen ze in een zeer streng regiem terecht. Waar systematisch de eigen persoonlijkheid wordt aangetast. Geen eigen bezit, kamertjes die ´s nachts worden afgesloten enz. Zij vertelt haar verhaal levensecht, tenenkrommend en zoals een oud lotgenote schreef: “was het voor haar van onschatbare waarde. Nu kan ik mijn kinderen laten lezen hoe het was, want zelf zo vertellen kan ik het niet.” Ook werd Maria nog belaagd door een lesbienne en geeft het verhaal een reëel beeld van de toestanden, die nog steeds  actueel zijn.

Uigever: Koninklijke BDU Uitgevers B:V: Barneveld. ISBN: 978-90-8788-057-6  prijs €10,00.

Te bestellen:  Uitgever BDU/Boeken  Toezending met acceptgirokaart dus niet via internetbetaling.

Terug naar overzicht


Titel:                    Band Loopt, Backstage verhalen uit de platenstudio

Schrijver:            Ruud van Lieshout

Nooit eerder vertelde verhalen met een kijkje achter de schermen bij plaatopnamen met meer dan 470 Nederlandse en buitenlandse artiesten.

Geluidstechnicus Ruud van Lieshout heeft in zijn carrière vele platen opgenomen en vertelt op een luchtige manier over zijn opnamen en de gang van zaken in en rondom de opnamestudio.

Band Loopt is een lekker leesbaar boek met korte verhalen en leuke anekdotes uit de tijd van de ontwikkeling van mono naar stereo, van analoog naar digitaal en over de diverse mensen die Ruud op de plaat heeft gezet.

In 204 pagina’s en 199 foto’s alles over zijn radiowerk in Indonesië, zijn eigen studio in Den Bosch en over een lange vruchtbare periode op de Gooise Matras, de tijd van de Hof van de Lumière in Laren en de Hof van Holland Studio, de Phonogramstudio en de Wisseloord Studio’s in Hilversum en op vele locaties in het land.

Bovendien heeft een aantal artiesten een bijdrage geleverd door hun herinneringen van Ruud op te tekenen. Zo zijn er o.a.(handgeschreven) brieven van Willem Nijholt, Willeke Alberti, Paul van Vliet, Pia Beck, Riem de Wolff, Joop Stokkermans, Jacques Klöters, een speciaal gedicht van Seth Gaaikema en een jingle speciaal voor Ruud van Tonny Eyk.

De auteur is erin geslaagd een boeiend beeld te geven over zijn belevenissen met Ramses Shaffy, Wim Sonneveld, de Dutch Swing College Band, de Blue Diamonds en vele, vele anderen.

Diverse artiesten en allerlei muziekgenres passeren de revue. Het Nederlandse lied, jazz, klassiek, dixieland, cabaret, marsmuziek, tv shows, musicals en geestelijk repertoire. Zowel in de studio als op locatie.

Wat is er gebeurd met de tekst in het liedje van Willy Alberti? Hoe herstel je een krakende draairegelaar? Waarom werd de orgelmuziek van Feike Asma in de winter opgenomen ? Wat doe je bij live opnamen op locatie aan stroomuitval, teveel sopranen en tsjilpende mussen ? In dit boek vindt u de antwoorden. Geen Nederlandse artiest en situatie blijft onderbelicht.

Band Loopt is een bijzonder informatief boek, met grote humor op de huid van de muziek geschreven. Boordevol nostalgische verhalen en unieke zwart wit en kleur foto’s. Het is mooi opgemaakt, ziet er gelikt uit en is een lust om te lezen en te bekijken.

Band Loopt: Formaat 21×21 cm. 135 grams papier. 204 pagina’s. 199 foto’s. 470 artiesten.

Voor meer info zie www.bandloopt.nl

Verkrijgbaar via de site (met handtekening en opdracht) en in de boekhandel. € 19,95, ISBN 9789090244600

Terug naar overzicht


Titel:                    Juliana Toren, terug in de tijd

Schrijver:            Frits Morhée

Nadat ik mijn belangstelling voor het verleden van Apeldoorn in 2004 kon bekronen met het uitgeven van het boek, ‘Apeldoorn op linnen’, kwam ik op het idee om een boek samen te stellen dat ook voor lezers buiten Apeldoorn interessant zou zijn.

De tijd was in mijn voordeel toen mij ter ore kwam dat in 2010 de Koningin Juliana Toren 100 jaar bestaat. En wie is daar eigenlijk niet geweest?

Het is een boek geworden over het verleden van twee pretparken, de Koningin Juliana Toren en het Prins Bernhard Dal. In 1965 smolten beide parken samen tot één park dat onder de naam Koningin Juliana Toren uitgroeide tot het pretpark zoals we die heden kennen.

Vele uren heb ik in de bibliotheek en in diverse gemeentearchieven doorgebracht om de juiste feiten en jaartallen boven water te krijgen. Telkens kwam ik een stapje verder wat uiteindelijk leidde tot het tot stand komen van een, volgens mij, zeer waardevol boek voor iedereen die zijn jeugdherinneringen aan de Juliana Toren en het Bernhard Dal wil ophalen en opfrissen.

De foto`s en de ansichtkaarten die in dit boek zijn afgebeeld, geven, samen met de verhalenuit het verleden, een prachtig tijdsbeeld van de periode tussen 1910 en 1970. Veel van de gebouwen en de attracties uit die periode zijn natuurlijk vervangen en gemoderniseerd omdat een pretpark met zijn tijd moet meegaan als het wil overleven.

Juist daarom vond ik het zo belangrijk om vooral de historische kant voor het nageslacht vast te leggen. Ik hoop dat de lezer van dit boek zich af en toe in het verleden waant, net zoals ik dat heb mogen ervaren tijdens het samenstellen en schrijven van dit boek: ‘Juliana Toren, terug in de tijd’.

Ik wens u, de lezer van dit boek, dan ook heel veel lees- en kijkplezier toe.

Het boek is te bestellen bij de boekhandels in Apeldoorn en bij mij zelf:

Email: f.morhee@upcmail.nl

Prijs: € 14,95

Terug naar overzicht


Titel:                    Ik word oma

Schrijver:            Augusta Verburg

In dit boek vertelt Augusta Verburg op een humoristische en persoonlijke wijze wat er door haar heengaat wanneer zij voor het eerst oma wordt. Oma worden. Sommige mensen weten niet of zij hier nou blij mee moeten zijn of niet. Want oma worden: dat is nogal wat! Oma-zijn roept immers associaties op met een grijs permanentje, bejaard-zijn, de laatste fase. Die jonge meid van toen komt u alleen nog tegen in het fotoalbum. Of niet?

Haar ervaring is – net als bij haar oma-vriendinnen – dat de komst van een kleinkind u meeneemt naar vervlogen tijden, vergelijkingen zich opdringen en u beseft dat u bij uw kind weer een plekje opschuift: de eerste plek had u al afgestaan aan de partner, en met de geboorte van uw kleinkind komt u nu op een derde plaats. Maar het is het waard: u wordt weer (groot)ouder. Een heerlijk vooruitzicht!

Over de schrijfster

Augusta Verburg is schrijver van o.a. kinder-en jeugdboeken en organisatieadviseur. Als schrijfster heeft zij al een hele carriere achter de rug. Zo werkte ze als journalist voor diverse weekbladen, maar ze schreef scenario’s ook voor televisie (Goudkust, Onderweg naar Morgen) en film.

Ik word oma – Augusta Verburg

Uitgeverij: CTRL-e

ISBN 9789081345736

Prijs € 14,95

www.ctrl-e.nl/augustaverburg

Terug naar overzicht


Titel:                    Afscheid nemen met je hart Dertig bijzondere uitvaarten

Schrijver:            Gijsje Teunissen

Bij een overlijden komt er van alles op de nabestaanden af. Gijsje Teunissen helpt families in deze moeilijke tijd bij het vinden van rituelen, woorden en manieren om het afscheid persoonlijk vorm te geven.

Afscheid nemen met je hart is een verzameling impressies van uitvaarten die Gijsje heeft begeleid. De verhalen, eerder verschenen in Het Noordhollands Dagblad, zijn geïllustreerd met eigen foto’s van de families, die trots zijn op hun bijzondere afscheidsviering.

Zo biedt Afscheid nemen met je hart een kleurrijk palet van mogelijkheden, dat zeker ook andere families zal inspireren. Er is beslist meer mogelijk dan je denkt!

Gijsje Teunissen (1954) is ritueelbegeleidster en uitvaartbegeleidster. Haar bedrijf Charon is gevestigd in Egmond aan de Hoef.

Gijsje Teunissen – Afscheid nemen met je hart

ISBN 978 90 6305 552 3

aantal pagina’s: 132

€ 18,95

Terug naar overzicht


Titel:                    Ik eet de oren van mijn hoofd – Opmerkingen, uitspraken en vragen van kinderen

Schrijver:            Kees van Baardewijk

Uitgever:            Calbona, Rotterdam

,,Ik eet de oren van mijn hoofd” is een pakkende verzameling opmerkingen, uitspraken en vragen van kinderen, vaak geestig, vaak ontroerend.
Uit een recensie: ,,Wat een vondst om zoiets vast te leggen. Wat een leuk boekje!”.
Andere recensie: ,,Grappig cadeauboekje”.
De hele netto-opbrengst van de verkoop is voor de Stichting ,,Red een kind” te Zwolle.
Maak € 11,70 over op rekening 692060316 Ing, Apeldoorn tnv v.Baardewijk en u krijgt het thuis.
(www.keesvanbaardewijk.nl)

Terug naar overzicht


Titel:                    Wandelen Wallis

Schrijver:            Martin Beumer

Sinds 1 april 2009 is het wandel- en fotoboek over Wallis te koop voor € 10 in alle boekwinkels, ANWB-winkels en alle Bever-Buitensportwinkels.

Het wandel- en fotoboek bevat 112 pagina’s, A5 formaat en is full colour.

In het boekwerk vindt men vele wandelmogelijkheden in het Saastal (Saas Fee, Saas Grund en Saas Almagell) alsook in Zermatt en in het Aletschgebied; er zijn makkelijke wandelingen, ‘normale’ wandelingen en de wat moeilijker en langere wandelingen.

Verder staan er korte verhalen in over Oberwallis met het Saastal Zermatt en Aletschgebied en vele foto’s. Het boek is een soort papieren versie van www.wandelenwallis.nl

Ook kan men dit boek bestellen via de website www.wandelenwallis.nl en www.bduboeken.nl . Indien u € 10 plus € 2,50 voor verzendkosten overmaakt op giro 3884398 t.n.v M.Beumer e/o De Delle 28 Almelo met duidelijke vermelding van uw naam, adres en woonplaats en vermelding van wandelenwallis boek dan zal het boek u (na overmaking van €12,50) worden toegezonden.

Terug naar overzicht


Titel:                    D of T ? Ik zit er niet (meer) mee !

Schrijver:            Klaas van der Veen

Graag wil ik u op de hoogte brengen van mijn unieke spellingboek over de werkwoordspelling: “D of T? Ik zit er niet (meer) mee!” Geschikt voor 10 tot 100 jaar.

Als 50 + er, al 36 jaar werkzaam in het basisonderwijs, viel mij op dat in al die jaren dat ik voor de klas sta, men geen benul heeft van de spelling van de werkwoorden.  Niet alleen bij basisschoolleerlingen, maar ook in het voortgezet onderwijs bij studenten, stagiaires, bij ouderen, soms bij leerkrachten zijn er nog veel onduidelijkheden. Ook in folders, boekjes, posters, werkstukken, verslagen, ondertiteling van films, boeken, enz. staan nog veel fouten in de werkwoordspelling.

De laatste jaren heeft het mij steeds bezig gehouden. Omdat er op de markt eigenlijk geen methode bestond, heb ik zelf een methode geschreven, in mijn eigen klas toegepast, herschreven, steeds opnieuw aangepast, totdat het huidige exemplaar werd ontwikkeld. Het grote begin was: bewust worden van de D woorden (worden, vinden, houden enz.)

Het leer- oefenboek is een dik boek geworden ( 52 bladzijden) dat stap voor stap alles behandelt vanaf het begin. Aan het eind zijn 50 oefeningen van elk 10 zinnen opgenomen, waarin alles door elkaar wordt aangeboden.

Het antwoordenboek is ook dik. Hierin staan niet de losse antwoorden, maar de complete zinnen, met extra uitleg. Het antwoord staat in de juiste kleur.

Omdat ik altijd op zoek ben naar regels,  trucjes en foefjes, heb ik die ook in mijn boeken toegepast. Belangrijk is dat je weet wat de persoonsvorm is, zowel in de tegenwoordige tijd als de verleden tijd. Dat is de basis. Dan worden er foefjes geleerd met LOPEN en ’T KOFSCHIP (of KOFSCHIPTAXIETJE).

Daarna worden het voltooid deelwoord, het onvoltooid deelwoord en het voltooide deelwoord (gebruikt als bijvoeglijk naamwoord) aangeleerd, ook met foefjes. “Eigenlijk is de werkwoordspelling helemaal niet moeilijk. Als je de regels  maar begrijpt. Dan kun je ze voor alle werkwoorden toepassen zonder fouten.”

In beide boeken is bewust gebruik gemaakt van verschillende kleuren. Ten eerste om direct te leren herkennen en te onderscheiden. De persoonsvorm is bijvoorbeeld in het hele boek en het antwoordenboek blauw gekleurd. Ten tweede wordt bij taal de linker hersenhelft aangesproken. En door het gebruik van kleuren ook de rechter hersenhelft, zodat er een leuke samenwerking ontstaat die het leren bevordert. Dat iedere hersenhelft zijn eigen functies heeft is al ontdekt door Roger Sperry, die hiervoor in 1981 de Nobelprijs ontving.

Na enkele maanden blijkt het boek in grote behoefte te voldoen in het onderwijs, maar ook daarbuiten bij jong en ook zeker oud. Mensen die het nooit gesnapt hebben die het nu eindelijk wel eens willen weten.

Als u mijn boek uit hebt weet u het ook echt. En het leuke is dat de werkwoordspelling in tegenstelling tot de andere spelling, niet aan verandering onderhevig is.

Beide boeken samen kosten slechts € 15,00, inclusief verzendkosten.

Zie voor voorbeelden uit de boeken en verdere informatie: www.dtgeenprobleem.nl

Op de site staat ook een knop SPELLINGHULP. Daaronder komt een grote database van de Nederlandse spellingproblemen. Hier staan tips en trucs, oefeningen en  overzichten. Het is nog aan het begin. Er wordt druk aan gewerkt. Ideeën en aanvullingen zijn van harte welkom.

Klaas van der veen

Terug naar overzicht


Titel:                    Oetintwente vijftien wandelroutes

Schrijver:            Martin Beumer

Na de succesvolle fietsgids ‘Oet in Twente, 10 fietsroutes’, kunt u nu opnieuw van Twente genieten door het wandelend te verkennen. De wandeltochten gaan door het fraaie Twentse coulisselandschap en door het Duitse heuvelgebied; over essen, heidevelden, weilanden en door bossen.

De belangrijkste bezienswaardigheden onderweg worden overzichtelijk beschreven. De handige overzichtskaartjes laten u in een oogopslag zien waar u zich bevindt. De routes variëren in lengte. U kunt kiezen uit lengtes tussen 3 en 30 km. Veel routes zijn in te korten: zo biedt deze gids vanuit 15 startpunten, 33 routes. Door de prachtige foto’s die ook deze gids completeren, kunt u voor- én achteraf genieten van het Twentse land.

Martin Beumer kent Twente en omgeving zeer goed en is de initiator van de websites www.wandelroutestwente.nl; later heeft hij met veel succes www.oetintwente.nl gemaakt.

Het gaat de auteur niet alleen om het maken van de routes, hij wil vooral de mooie ‘pleisterplaatsen’ en bezienswaardigheden in Twente en omgeving laten zien.

Het nieuwe wandelboek kunt u aanschaffen bij de boekhandel, ANWB/VVV en Bever Buitensport; op internet via BDUboeken.nl en via www.oetintwente.nl .

Het foto-wandelboek kost 12,95 en is full-colour met 148 blz.

In dit boek vele routes, veel Twentse spreuken en vele prachtige foto’s!

Het boek is prachtig voor de wandelaar, maar ook de ‘minder goede wandelaar’ zal hier kunnen genieten van de verhalen over Twente, de Twentse spreuken en de schitterende foto’s!

Recensie Frans de Raad

Schitterend wandelboek met zeer veel foto’s en mooie Twentse spreuken.
Uniek in zijn soort!

Terug naar overzicht


Titel:                    Nieuwjaarsbrieven van 1746 tot nu

Schrijver:            Nelly Haelterman

Meer dan 7000 nieuwjaarsbrieven verzamelen, nieuwjaarsbrieven tentoonstellen en heel wat aandacht in de media waren de aanleiding voor Nelly Haelterman om een nieuwe uitdaging aan te gaan namelijk het maken van een boek.

Het boek telt 215 pagina’s met veel kleurenillustraties en teksten van nieuwjaarsbrieven van veel vroeger, van vroeger en van nu. Nelly probeert in haar boek een overzicht te geven van meer dan 150 jaar nieuwjaarsbrieven. Het is een kijk- en leesboek geworden waarin verschillende evoluties merkbaar zijn op taalkundig, politiek, godsdienstig en maatschappelijk vlak. Getuige hiervan zijn de veranderingen in de spelling, het aanvaarden van de Nederlandse taal naast het Frans, overgang van illustraties met Bijbelse figuren naar natuur- of andere prenten, meer of minder respect voor ouders en instellingen.

Website: www.nieuwjaarsbrieven.be

Uitgeverij: Van Halewyck (B)

ISBN-nummer: 9789056178840

Prijs: €19,95

Terug naar overzicht


Titel:                    Oetintwente 10 fietsroutes

Schrijver:            Martin Beumer

Oetintwente 10 fietsroutes van Martin Beumer (BDU Boeken Barneveld). In dit boek staan vele fietsroutes van 15 tot 55 km met vele zelfgemaakte foto’s en beschrijvingen van het gebied.

Het gebied behelst Twente, stukje Achterhoek en stukje over de grens met Duitsland. Via deze fietstochten komt men langs vele bezienswaardigheden en langs vele pleisterplaatsen.

Het fietsboek is een uitvloeisel van www.fietsroutestwente.nl

Het kan besteld worden in de boekwinkel, ANWB/VVV kantoren. Via BDUboeken.nl en via www.oetintwente.nl wordt het boekwerk verzonden, zie de sites!

ISBN nummer: 978-90-8788-029-3

Prijs: € 12,95

Terug naar overzicht


Titel:                    Suus en de wonderparaplu

Schrijver:            Rhezlaine Joany

Schrijfster Rhezlaine Joany heeft haar 3e boek geschreven.De titel is “Suus en de Wonderparaplu”. Het is een kinderleesboek voor kinderen vanaf 8 jaar. Met prachtige illustraties in kleur en zwart/wit van LUUS.

Het boek gaat over de een klein meisje dat in een heel groot huis woont. Daar maakte ze allerlei avonturen mee, samen met haar (dieren) vriendjes en vriendinnetjes. Meer dan 100 bladzijden (voor)leesplezier!

In 2007 verscheen het boek “Suus en het Tovervogeltje”. Leuk om als cadeautje te geven aan kleinkind.

Eerder dit jaar verscheen “Mjjn Cupidootje”; een boek voor volwassenen.

Site: www.rhezlainejoany.nl

ISBN nummer: 978-90-8834-4145

Terug naar overzicht


Titel:                    Het belangrijkste verhaal

Schrijver:            Monica Boschman

Bij het ouder worden komen steeds meer herinneringen naar boven. Het is waardevol en leuk daarover te schrijven. Monica Boschman schreef ‘Het belangrijkste verhaal’. Het is een praktisch en inspirerend boekje voor mensen die hun herinneringen op papier willen zetten.

Uw eigen manier

In ‘Het belangrijkste verhaal’ vindt u het antwoord op tal van vragen. Waarom schrijft u en voor wie? Hoe wilt u het verhaal opbouwen? Hoe kunt u het geheugen prikkelen? Hoe brengt u een verhaal tot leven? U ontdekt welke manier van werken u het beste ligt en kunt meteen aan de slag gaan.

Tips, fragmenten, oefeningen

In het boek staan veel tips en korte fragmenten van verhalen. Er staan ook schrijfoefeningen in die u losser maken in het schrijven over uw eigen leven. Zo legt u een basis voor de eerste verhalen. De fragmenten in het boek zijn geschreven door deelnemers aan een cursus Schrijven over vroeger. De foto’s in het boek komen uit de collectie van het Brabants Historisch Informatie Centrum in ’s-Hertogenbosch.

Website en project

Bij het boek hoort de site www.hetbelangrijksteverhaal.nl. Op deze site is het boek te bestellen. U vindt er ook oefeningen, fragmenten uit verhalen en tips voor boeken en websites. ‘Het belangrijkste verhaal’ is een van de resultaten van het project Schrijven en vertellen over je leven van de Stichting Welzijn Ouderen Cuijk (SWOC). Dit project stimuleert ouderen verhalen te schrijven over hun leven en deze te delen met anderen. Auteur Monica

Boschman is coördinator van dit project en verzorgt al jaren de cursus Schrijven over vroeger.

Boekgegevens

ISBN: 978-90-812921-1-5

Omvang: 64 pagina’s, met foto’s

Prijs: € 8,75

Verzending: € 1,95

Bestellen: via www.hetbelangrijksteverhaal.nl

Terug naar overzicht


Titel:                    Mooi mens

Schrijver:            Renate Diks en Els van den Hooff-van der Donk

Renate Diks en Els van den Hooff-van der Donk hebben samen “Mooi mens” geschreven, een boek over geluk en liefde, hoge pieken, diepe dalen, leven en dood.

Het omvat negen levensverhalen, te beginnen bij de geboorte van het zoontje van de auteur, via de Vietnamese bootvluchteling die pastor werd, een echtpaar met een groeistoornis, een bekende zangeres die amper nog zingt tot de dood van een lieve oude dame.

Els heeft bij ieder verhaal een persoonlijk gedicht geschreven en in het tweede deel van het boek staan nog een dertigtal gedichten van haar hand.

“Mooi mens” is uitgebracht in een luxe gebonden uitvoering en kost tijdelijk 14 euro i.p.v. 15,95 euro.

“Mijmeringen” is een gedichtenbundel van Corrie Pothuizen-van den Berg, onlangs overleden op 93 jarige leeftijd.

Kijk op http://home.orange.nl/renate.diks voor alle informatie.

Terug naar overzicht


Titel:                    Wie schiep Egypte ?

Schrijver:            Bert Thurlings

Uitgeverij:           ASPEKt

Mijn boek “Wie schiep Egypte?” is recent verschenen; het boek “Wie hielp de mens?” wordt begin 2008 verwacht.

In de oudheid speelden er zich allerlei mysterieuze zaken af waar we in de moderne tijd met al onze geavanceerde technologie nog geen verklaring voor hebben. Het bewerken en verslepen van enorme megalieten alsof het piepschuim betreft, de bouw van (high-tech) piramiden, het smelten van forten en tempels, onnoemlijke leeftijden van de heersers, catastrofale alles vernietigende zondvloeden, en nog veel meer. Daarover – en wat de wetenschap daar nu echt (of juist niet) van vindt – gaan de boeken “Wie schiep Egypte?” en “Wie hielp de mens?” van Bert Thurlings. Ga naar de website Ancient Mysteries (www.ancientmysteries.eu of www.ancientmysteries.nl) en vlieg met de Quick Tour over de wereldbol voor een eerste kennismaking met deze mysteries. Aan het eind van de tocht wacht een e-boek dat in grote lijnen uiteen zet waar de twee boeken precies over gaan.

Bert Thurlings

Terug naar overzicht


Titel:                    Rotterdam, rare stad

Schrijver:            Kees van Baardewijk

Uitgeverij:           Calbona Rotterdam

In ,,Rotterdam, rare stad” beschrijf ik een deel van mijn jeugd in ,,Het Oude Noorden” van Rotterdam.
Deels zijn het mijn vroegste herinneringen aan de jaren van voor de oorlog, deels die van in en na de Tweede Wereldoorlog. Ik heb geprobeerd zo zuiver mogelijk gedachten en gevoelens die ik toen had weer te geven. Voor ouderen een boek met veel nostalgie dat vast zal boeien. Uit een aantal reacties heb ik begrepen dat dat ook gebeurt. Het boek is in de boekhandel verkrijgbaar of bij mij door overmaking van 12,50 op mijn ING rek.te Apeldoorn, nr.692060316

Kees van Baardewijk
Apeldoorn
tel.055 5418607

Terug naar overzicht


Titel:                    Ichi Ni San

Schrijver:            Peter Edens

Uitgeverij:           Free Musketeers

Op 4 mei 2007 is debuutroman Ichi Ni San van  Peter Edens verschenen. Deze met liefde geschreven roman gaat over bijzondere en spannende belevenissen in de jaren veertig in het voormalige Indië. Een moeder overleeft met haar vier kinderen het Jappenkamp, maakt een gevaarlijke tocht door Batavia en vindt na lang zoeken haar man terug op Borneo. Hoofdpersoon is haar zoon Paultje. Gezien door zijn ogen beleven we goede en afschuwelijke momenten, ontmoeten we een Ghurka en vliegen we per Dakota naar Borneo waar hij na vijf jaar zijn vader weerziet. Die moest tijdens de oorlog als krijgsgevangene werken in een kolenmijn bij Nagasaki, en meehelpen puin ruimen na de tweede atoombom op Japan. Op Borneo beleeft Paultje het mooiste jaar van zijn leven. In het derde hoofdstuk bekijken we de wereld vanuit het standpunt van een mensenetende krokodil.

Wilt u alvast een stukje lezen, klik dan hier

Bestellen (Winkelwaarde €17,95)

1. Via internet: http://www.freemusketeers.nl

Klik daar op het woordje Boekwinkel, type de naam van de schrijver en klik op Zoeken. Daarna wijst alles zich vanzelf. U krijgt uw exemplaar thuis bezorgd.

2. Via de boekhandel: ISBN: 978-90-8539-729-8

Terug naar overzicht

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten