Aardappelgnocchi met gorgonzolasaus



aardappel gnocchi eten

Hoofdgerecht voor 4 personen

Benodigdheden:

500 gram aardappelen

120 gram bloem

100 gram gorgonzola kaas

1 dl halfvolle melk

5 cl kookroom

20 gram halvarine

1 eidooier

zout en peper naar smaak

200 gram broccoli

Kook de aardappelen in de schil in ruim water. Pel ze als ze nog warm zijn.

Knijp de aardappelen door een pureeknijper of stamp ze fijn. Doe de eidooier en wat zout erbij en roer beetje bij beetje de bloem door de puree. Stop met bloem toevoegen als het mengsel samenhangend wordt, maar nog steeds kleverig is.

Rol met bebloemde handen 1 centimeter dikke slierten uit de puree. Snijd deze in stukjes van 1,5 centimeter.

Breng 3 liter water aan de kook. Kook de gnocchi in kleine hoeveelheden tegelijk. Als ze boven komen drijven zijn ze gaar. Haal ze uit het water met een schuimspaan. Houdt u van gnocchi met een knapperig korstje? Dan kunt u ze in de koekenpan opbakken.

Kook ondertussen de broccoli in ongeveer 8 minuten gaar.

De saus

Verwarm de melk op laag vuur met de gorgonzola en de halvarine. Roer tot de kaas is gesmolten en laat 1 minuut koken.

Roer van het vuur af de room erdoorheen. Breng op smaak met peper en serveer meteen. Serveer de broccoli apart. Serveer er wat extra rauwkost bij.

Tip: niet zo lang in de keuken staan? Gnocchi kunt u ook kant en klaar kopen.

Bevat per portie:
Kcal: 461
Eiwit: 19g
Vet: 20 g
Koolhydraten: 53 g

Bron: Voedingsadviesbureau de Winter

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten