Aardappelsoep



aardappel groente eten

Voorgerecht

Benodigdheden:

3 grote aardappels

1 grote ui

1 prei in ringen gesneden

1 middelgrote wortel

2 groentebouillonblokjes

1 eetlepel boter of margarine

Peterselie

Geraspte kaas naar smaak

1 liter water

Peper naar smaak

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Zet ze op het vuur met een deel van het water.

Maak daarna de ui, de prei en de wortel schoon en snij alles klein. Voeg alles bij de aardappel in de pan.

Pureer als alles gaar is de groente in een keukenmachine. Voeg de rest van het water toe, de boter en de bouillonblokjes en laat even doorkoken. Voeg naar smaak vers gemalen peper toe.

Schep de soep in kommen en garneer met peterselie en eventueel wat geraspte kaas.

Bron: Milieu centraal- recepten

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten