Ingrediënten:
400 gr. aardbeien
eiwit van 2 eieren
100 gr. suiker
25 gr. maizena
¼ liter witte wijn
Ingrediënten:
400 gr. aardbeien
eiwit van 2 eieren
100 gr. suiker
25 gr. maizena
¼ liter witte wijn
Bereiding:
Klop met een mixer het eiwit stijf op hoge snelheid. Druk de 350 gr. verse aardbeien eerst met de kloppers van de mixer op lage snelheid fijn. Pureer ze verder. Klop de eierdooiers met de suiker op vrij hoge snelheid tot een schuimige massa en voeg de met witte wijn aangemaakte maizena toe. Breng dit mengsel onder voortdurend roeren op middelhoge snelheid aan de kook en kook het even door.
Roer dadelijk een vierde deel van het hete mengsel op hoge snelheid door het stijfgeklopte eiwit tot u geen vlokjes meer ziet. Voeg dan de rest van het hete mengsel erbij en vermeng het geheel goed op hoge snelheid. Vul de glazen en garneer het gerecht met de achtergehouden aardbeien.