Andijviesoep



andijvie groente eten

Voorgerecht voor 4 personen

Benodigdheden:

7,5 dl kippenbouillon

50 gram Pecorino

2 eetlepels olijfolie

1 krop andijvie

1 ei

Peper en zout naar smaak

Maak de andijvie schoon. Neem een paar mooie blaadjes uit het hart van de andijvie apart voor de garnering. Kook in ruim water met zout de rest van de andijvie ongeveer drie minuten en laat de andijvie vervolgens uitlekken.

Rasp ondertussen de kaas. Pureer in de keukenmachine de gekookte andijvie fijn. Breng de bouillon met daar doorheen de gepureerde andijvie aan de kook en haal dan van het vuur af. Klop het ei los met de kaas en klop dit mengsel door de soep. Blijf kloppen tot een romig gebonden soep ontstaat.

Breng de soep op smaak met olijfolie, zout en peper. Schep de soep in vier borden en garneer met de achtergehouden andijvieblaadjes.

De soep is lekker met geroosterd brood.

TIP 1: In plaats van de andijvie kunt u ook friseesla gebruiken.

TIP 2: In plaats van Pecorino kunt u Parmezaanse kaas kiezen.

Bevat per portie:
Kcal: 131
Eiwit: 9
Vet: 10
Koolhydraten: 1

Bron: Voedingsadviesbureau de Winter

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten