Appelbollen met gembersaus



appel recept oud en nieuw pixabay

Ingrediënten (4 stuks):

4 appels
150 gram gesmolten boter
160 gram suiker
1-2 theelepels kaneel
1 dl. Citroensap
2 eetlepels fijngesneden gekonfijte gember
50 gram amandelspijs
4 blaadjes munt
1 ei
70 gram bloem
3 eetlepels bier
1/2 theelepel droge gist
zout
frituurvet of olie

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.

Schil de appels en verwijder met een appelboor de klokhuizen. Bestrijk de appels met gesmolten boter en bestrooi ze met 150 gram suiker. Bak ze in het midden van de oven in 10-15 minuten tot ze beetgaar zijn.

Haal de appels uit de schaal en bestrooi ze met kaneel. Roer de aanbaksels met het citroensap los en roer de gember door de saus. Vul de holtes van de appel met amandelspijs en een blaadje munt. Roer een beslag van het ei, de bloem, het bier, de gist, 10 gram suiker en een snufje zout.

Verhit het frituurvet tot 180 graden Celcius. Doop de appels in het beslag en frituur ze snel krokant.

Serveer de beignets met het gembersausje.

Bron: smulweb

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten