Ingrediënten (ongeveer 20 stuks):
150 g bloem
10 g verse of 5 g gedroogde gist
1 1/2 dl lauwwarme melk
1 ei
zout
rasp van 1/2 citroen
zonnebloemolie
4 appels, geschild, zonder klokhuis, in ronde plakken
basterdsuiker
kaneel
Ingrediënten (ongeveer 20 stuks):
150 g bloem
10 g verse of 5 g gedroogde gist
1 1/2 dl lauwwarme melk
1 ei
zout
rasp van 1/2 citroen
zonnebloemolie
4 appels, geschild, zonder klokhuis, in ronde plakken
basterdsuiker
kaneel
Extra nodig:
friteuse met schone zonnebloemolie
Bereiding:
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1,5 uur
Zeef de bloem in een kom. Los de gist in de melk op. Maak een kuiltje in de bloem en schenk er het gistmengsel in. Voeg het ei, een snufje zout en het citroenrasp toe en roer het mengsel tot een glad beslag.
Dek de kom af met een vochtige doek en laat het beslag op een warme plek ± 45 min. rijzen tot het volume verdubbeld is.
Verhit de frituurolie tot 180°C.
Haal de plakken appel door het beslag en bak ze in gedeelten in ± 3 min. in de hete olie rondom bruin. Laat de appelflappen op keukenpapier uitlekken.
We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie
Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.