Banketletter of banketstaaf



Banketletter Sint

Ingrediënten:

400 gram amandelspijs

2 eieren

1-2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil

1-2 eetlepel slagroom

7-8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg

Bereidingstijd:

20 minuten

en 35 minuten oventijd

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kneed het amandelspijs met 1 ei, citroenrasp en de slagroom tot  een soepel mengsel. Vorm hiervan een lange rol van ongeveer 60 cm.

Leg de plakjes deeg achter elkaar, zodat de randen elkaar 1 cm overlappen. Druk de deegranden goed op elkaar en rol de randen glad met een deegroller. Er ontstaat ongeveer een lange deeglap van 62 x 10 cm.

Leg de rol amandelspijs in het midden van de deeglap en vouw het deeg rond de amandelspijs. Druk de deegranden goed op elkaar en gebruik eventueel een beetje water om het te laten plakken.

Leg de deegrol op de bakplaat met de naad naar onderen en vorm de rol tot een letter naar keuze of een staaf. Klop 1 ei los met 1 theelepel water en bestrijk de banketletter/-staaf hiermee.

Bak de banketletter in ongeveer 35 minuten lichtbruin en gaar in het midden van de oven.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten