Bloemkoolschotel met gehakt en hazelnoten



Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten (2 personen):

50 gram reepjes mager gerookt spek

1 ui

2 takjes peterselie

50 gram hazelnoten

200 gram rundergehakt

1 teen knoflook

1-2 theelepels gehaktkruiden

350 gram bloemkoolroosjes

550 gram kant-en-klare aardappelpuree

2 eetlepels paneermeel

50 gram geraspte kaas

Voorbereiding:

Verwarm de ovenfunctie van de combimagnetron voor op 200°C. Vet een magnetronbestendige ovenschaal in. Snijd de spekreepjes kleiner. Snipper de ui.
Snijd het peterseliegroen fijn. Hak de hazelnoten grof.

Bereiding:

Meng spek, gehakt, ui, knoflook uit de pers, peterselie en gehaktkruiden. Druk het uit in de ingevette ovenschaal. Verdeel de bloemkoolroosjes er over en druk ze in het gehakt. Strooi de hazelnoten rond de bloemkoolroosjes. Schep de puree er op, duw het aan en strijk de bovenkant glad. Meng paneermeel en geraspte kaas en strooi dit gelijkmatig over de aardappelpuree. Zet de schotel in de voorverwarmde combimagnetron. Houd de ingestelde temperatuur aan. Schakel de magnetronfunctie in op 350 Watt en laat het gerecht in 20 minuten goudbruin en gaar worden.

 

Bron: www.thegreenery.com

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten