Chocolade (kerst)vormpjes



hart chocolade

Tussendoortje

Benodigdheden:
200 gram pure chocolade

zilveren garneer pilletjes

rood of groen musketzaad

Bereidingstijd:
1 uur koelkasttijd
bereiden 30 minuten

Spreid een stuk aluminiumfolie of bakpapier uit en leg hierop verschillende (kerst)vormpjes van 4-5 cm groot. Bijvoorbeeld een klokje, kerstboom, ster, paddenstoel of engeltje, hartje. U kunt ook van plastic bekertjes ronde vormen knippen voor kransjes. Knip een rietje in circa 10 stukjes van circa 1 cm.

Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Breek de chocolade boven een kleinere pan in stukjes. Hang deze pan in het kokende water en laat de chocolade al roerende au bain marie smelten.

Schenk de gesmolten chocolade direct in de vormpjes, terwijl je die goed tegen de folie aandrukt. Steek bovenaan in elk chocoladefiguurtje een rietje.

Laat de chocolade iets opstijven en garneer de figuurtjes dan met een zilverpilletje of musket. Laat de figuurtjes in de koelkast in ongeveer 1 uur hard worden.

Verwijder de vormpjes voorzichtig en hang de figuurtjes met dun gouddraad of bijvoorbeeld rood lint in de kerstboom.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten