Tussendoortje

Tussendoortje
Benodigdheden:
250 gram bloem
80 gram basterdsuiker
100 gram boter
2 kleine eieren
1 ½ eetlepel kookroom of melk
½ theelepel citroenschil
eventueel 1 theelepel kardemom
frituurvet
Bereidingstijd:
40 minuten
wachttijd 1: 8 uur (koelkast)
wachttijd 2: 15 minuten (koelkast)
frituurtijd: afhankelijk van de grote van uw frituurpan
Vermeng het meel met de suiker, het zout, de in stukjes gesneden boter, de eieren, de room en de citroenschil. Kneed alles zeer goed door elkaar en zet het deeg daarna op een koude plaats weg. Als u het deeg ’s morgens maakt, ga dan pas ’s avonds verder.
Rol het deeg tot een lap. Snijd het deeg in schuine ruiten van ongeveer 8 cm. Maak in het midden van de ruit een insnijding. Haal één van de punten door de insnijding heen en trek hem aan de andere kant weer terug, zodat een soort strik ontstaat. Zet de ‘strikken’ hierna een poosje op een koude plaats.
Bak ze daarna in warm frituurvet goudbruin. Laat ze op een stuk keukenrol uitlekken en afkoelen.