Drentse koolraapstamppot



Ingrediënten (4 personen)

750 gram aardappelen
1 koolraap (zo’n 700 gram)
zout
½ potje verse bieslook
250 gram kastanjechampignons
2 eetlepels kruidenboter
1 bekertje Bulgaarse yoghurt (125 ml)
versgemalen peper
100 gram geraspte boeren Leidse kaas

Bereidingstijd

30 minuten

Koolraapstamppot recept

Bereiding

Schil de aardappelen, de koolraap en snijdt ze in stukken, kook ze met weinig water en zout in ongeveer 20 minuten gaar. Snij de champignons in vieren. Verhit de kruidenboter in een koekenpan en bak de champignons ongeveer 5 minuten tot al het vocht is verdampt. Maal er wat peper boven. Giet de aardappelen en de koolraap af en stamp ze fijn. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Roer de yoghurt, ¾ deel van de kaas en ¾ deel van de bieslook door de stamppot, breng het op smaak met zout en peper en doe de stamppot in een schaal. Schep de champignons erop en strooi er de rest van de bieslook over.

Bron: www.degens.eu

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten