Druivensorbet



witte druiven druif

Ingrediënten (voor 4 personen):

¾ tot 1 kilogram muskaatdruiven (zoete witte druif)

50 gr. basterdsuiker

sap van 1 citroen

2 eetlepels cognac

1 theelepel aardappelmeel

½ liter vanille ijs of roomijs

2 deciliter slagroom

25 gr. suiker

4 deciliter tonic

rode kersen

Bereiding:

De druiven even in kokend water onderdompelen, pellen en de pitjes eruit halen. De druiven in een kom doen. De basterdsuiker, citroensap en cognac er door mengen en het geheel ongeveer een  ½ uur laten staan zodat het mengsel goed in de druiven kan trekken. Laten uitlekken en het uigelekte vocht binden met het even in een kommetje aangelengde aardappelmeel. Laten afkoelen en weer door de druiven mengen. De slagroom met de suiker stijf kloppen en in een spuitzak doen.

Vier hoge glazen als volgt vullen:

Onderin – 1 volle lepel druiven
Dan ijs – dan slagroom
Weer 1 volle lepel druiven
Dan 1 lepel ijs
Elk glas tot de rand opvullen met tonic en slagroom
Bovenop 1 rode kers

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten