Ei in een potje



ei in potje recept pasen

Ingrediënten (2 personen):

2 takjes basilicum

50 g gerookte kipreepjes (duopakje ca. 180 g)

zout

(versgemalen) peper

4 eieren (middel)

100 ml Griekse yoghurt

150 g nootmuskaat

25 g (versgeraspte) parmezaanse kaas

1 1/2 eetlepel olijfolie (extra vierge)

Benodigdheden:

twee éénpersoonssouffléschaaltjes

braadslede

Bereidingstijd:

30 minuten

Oven voorverwarmen op 175 °C.

Basilicum fijnhakken. Potjes dun invetten met 1/2 eetlepel olie. Helft van basilicum en kipreepjes over potjes verdelen. Zout en peper erover strooien. Eieren erboven breken. Griekse yoghurt op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat en op eieren scheppen. Rest van kipreepjes en basilicum erover verdelen. Kaas erover strooien en olie erover druppelen.

Potjes in braadslede zetten en braadslede vullen met laagje kokend water. In midden van oven eieren in 15 tot 18 minuten laten stollen.