Flensjes met fruit



crepe dessert aardbei

Ingrediënten (4 personen):

250 gram aardbeien

1 klein blikje fruitcocktail of andere verse vruchten naar keuze zoals frambozen, bramen, etc en wat los vruchtensap

2 eetlepels honing

15 gram boter

4 flensjes

beetje poedersuiker (garnering)

Bereidingstijd:

15 minuten of nog wat schoonmaaktijd erbij wanneer u kiest voor vers fruit.

Nagerecht

Bereiding:
Doe de aardbeien in een zeef of vergiet, was ze onder de stromende kraan, laat de aardbeien uitlekken, haal de kroontjes eraf en snijd de aardbeien doormidden.

Laat de fruitcocktail uitlekken, bewaar het sap. Of als u verse vruchten heeft, maak deze schoon.

Smelt de boter op een laag vuur in een flinke koekenpan, roer de honing erdoor en verdun eventueel met een scheutje vruchtensap.

Schep op een vierde deel van elk flensje de vulling van de vruchten (bewaar een beetje van het fruit ter garnering), klap het flensje dubbel en vouw de ongevulde helft over het gevulde deel.

Leg de flensjes in de koekenpan en verwarm ze ongeveer 4 minuten op een laag vuur. Draai de flensjes halverwege de tijd voorzichtig om (bijvoorbeeld met hulp van twee lepels).

Serveer de flensjes met wat poedersuiker en een paar vruchten erop.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten