Friese Boerenkool



Ingrediënten

600 gram schoongemaakte boerenkool
1¼ kg. aardappelen
2 uien
200 gram mager rookspek
2 speklappen
4 rundersaucijsjes
1 eetlepel azijn

friese boerenkool stamppot recept

Bereiding

Kook de boerenkool met 3 deciliter water 15 minuten in een ruime pan. Leg er dan de geschilde en in vieren gesneden aardappelen, de gesnipperde uien en het in blokjes gesneden rookspek op en kook alles in 25 minuten gaar.

Bak intussen de gehalveerde speklappen en de rundersaucijsjes in 50 gram bakboter zachtjes bruin en in 20 minuten gaar.

Blus het bakvet af met de azijn en 2 deciliter water en laat het aan de kook komen. Stamp de boerenkool en de aardappelen door elkaar en serveer de speklapjes, de saucijsjes en de jus er apart bij.

Bron: www.lekker-frysk.nl

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten