Gepofte appels met Bokbier en karamel



Ingrediënten 4 personen:

Half flesje bokbier

4 appels ( zoet)

250 gram suiker

slagroom

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de appels schoon en verwijder de klokhuizen.

Leg de appels in een schaal en laat deze gaar poffen. Zet ondertussen een braadpan op het vuur, voeg de suiker toe en laat deze goudbruin worden. Schenk het bokbier bij de suiker, breng de saus al roerende aan de kook op een laag vuur. Verspreid de appels over de borden en schenk de saus er over heen. Voeg naar smaak toefjes slagroom toe.

Let tijdens het maken van de saus goed op, de saus kan erg gaan spetteren na het toevoegen van het bokbier.

 

Bron: kookboek.nl

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten