Gevulde tomaten met rijst en kollumer



tomaat

(bijgerecht)

Ingrediënten (4 personen):

4 vleestomaten

zout & vers gemalen peper

1 kleine ui

2 eetlepel gesnipperde peterselie

35 gr ongekookte rijst (na koken ca 100 gr.)

50 gr. geraspte kollumer kaas

3 eetlepel crème fraîche of slagroom

1 ei

3 plakjes ontbijtspek

Bereiding:

Kook de rijst. Was de tomaten, snijd ze doormidden en hol ze uit met een theelepel. Bestrooi de binnenkanten met zout en peper en laat de halve tomaten omgekeerd uitlekken.

Pel en snipper de ui. Vermeng de uisnippers met de peterselie, de rijst, de kaas, de crème fraîche of de slagroom en het losgeklopte ei. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en schep het in de tomaten. Knip het ontbijtspek in ragdunne reepjes en verdeel ze over de gevulde tomaten.

Zet de tomaten naast elkaar in een lage ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Zet de tomaten in het midden van de oven en bak ze circa 15 minuten tot ze door en door heet zijn en het spek knapperig is.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten