Griesmeelpudding met aardbeien en kersensaus



aardbei kers fruit

Ingrediënten (2 personen):

80 gram griesmeel

50 gram gehakte of gemalen amandelen

2 eetlepels suiker

5 dl. melk

1 pot kersen zonder pit

250 gram aardbeien

4 eetlepels suiker

1/2 zakje unigel (Unigel is een natuurlijk geleermiddel, dat gelatine vervangt)

5 dl. water

Bereidingstijd:

15 minuten en tussendoor rekening houden met afkoeltijd.

Nagerecht of ontbijtgerecht

Bereiding:
Zet de melk op in een pan. Als de melk kookt strooi je de griesmeel, suiker en noten erbij. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Laat het daarna afkoelen in een omgespoelde schaal.

Was de aardbeien wassen en verwijder het kroontje.

In een andere pan de kersen en aardbeien opzetten met het water. Als het kookt laat je de vruchten 10 minuten zachtjes koken. Strooi er dan de Unigel door en laat nog een minuut koken. Zet het vuur uit en laat voor een deel afkoelen. Dan roert u de suiker erdoor en laat u het helemaal afkoelen in een schaal.