Hollandse Paasmannetjes



Paasmannetje recept pasen

Ingrediënten (4 personen):

250 gram bloem

snufje zout

10 gram basterdsuiker

10 gram gist

125 milliliter melk

30 gram boter

4 kleine eieren

enkele rozijnen

boter om in te vetten

ei om te bestrijken

Bereidingstijd:

150 minuten

Zeef de bloem in een kom en voeg het zout en de suiker toe. Maak in het midden een kuiltje. Los de gist op in de warme melk en giet dit in het kuiltje. Smelt de boter maar niet te warm laten worden. Giet de boter in het kuiltje en kneed alles tot een soepel en glad deeg dat niet meer plakt. Laat de deeg 45 minuten rijzen in een lauwwarme plaats. Kneed het deeg dan nog eens door en verdeel het in vier stukken.

Vorm vier driehoeken en leg ze op het werkblad met de punt naar beneden. Knip deze punt enkele centimeters in (dit worden de benen). Vorm van de hoeken de armen en maak van de bovenste zijde het hoofd. Druk voorzichtig het (ongekookte) ei in de buik. Vouw de armen erom heen. Maak ogen, neus en de mond van de rozijnen en leg de mannetjes op een ingevette bakplaat. Laat ze nog eens 30 min. rijzen.

Bestrijk de mannetjes met het losgeklopte ei en bak ze in 20-25 min. gaar en bruin. Laat ze op een taartrooster afkoelen en uitdampen. Leuk voor op de paas-tafel/buffet.

Bron: de gulle aarde blogspot, Hanneke

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten