Ingrediënten (4 personen):
250 gram bloem
snufje zout
10 gram basterdsuiker
10 gram gist
125 milliliter melk
30 gram boter
4 kleine eieren
enkele rozijnen
boter om in te vetten
ei om te bestrijken
Ingrediënten (4 personen):
250 gram bloem
snufje zout
10 gram basterdsuiker
10 gram gist
125 milliliter melk
30 gram boter
4 kleine eieren
enkele rozijnen
boter om in te vetten
ei om te bestrijken
Bereidingstijd:
150 minuten
Zeef de bloem in een kom en voeg het zout en de suiker toe. Maak in het midden een kuiltje. Los de gist op in de warme melk en giet dit in het kuiltje. Smelt de boter maar niet te warm laten worden. Giet de boter in het kuiltje en kneed alles tot een soepel en glad deeg dat niet meer plakt. Laat de deeg 45 minuten rijzen in een lauwwarme plaats. Kneed het deeg dan nog eens door en verdeel het in vier stukken.
Vorm vier driehoeken en leg ze op het werkblad met de punt naar beneden. Knip deze punt enkele centimeters in (dit worden de benen). Vorm van de hoeken de armen en maak van de bovenste zijde het hoofd. Druk voorzichtig het (ongekookte) ei in de buik. Vouw de armen erom heen. Maak ogen, neus en de mond van de rozijnen en leg de mannetjes op een ingevette bakplaat. Laat ze nog eens 30 min. rijzen.
Bestrijk de mannetjes met het losgeklopte ei en bak ze in 20-25 min. gaar en bruin. Laat ze op een taartrooster afkoelen en uitdampen. Leuk voor op de paas-tafel/buffet.
Bron: de gulle aarde blogspot, Hanneke