Kalfsbiefstuk met Franse roomsaus



tomaat peper eten

Hoofdgerecht voor 6 personen

Benodigdheden:
100 gram boter

2 theelepels bloem

3 dl slagroom

verse peterselie

6 dikke kalfsbiefstukjes van 150 gram

6 lange plakjes ontbijtspek

50 gram bakboter

Voor het kruidenmengsel:

2 sjalotjes

2 theelepels kappertjes

2 ansjovisfilets

1/2 eetlepel tomatenpuree

1/2 eetlepel fijne mosterd

1 theelepel Worcestershiresaus

1 druppel pepersaus

2 theelepels gemengde groene kruiden (diepvries)

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepels fijngemalen zwarte peper

1/2 theelepel kerriepoeder

1/2 theelepel zout

Bereidingstijd:
30 minuten
wachttijd: 1 nacht (in koelkast)

Voorbereiding:
Voor de saus de sjalotjes, kappertjes en ansjovisfilets heel fijn wrijven en mengen met de tomatenpuree, mosterd, Worcestershiresaus, pepersaus, groene kruiden, paprikapoeder, peper, kerriepoeder en zout. Dit sausje afgedekt een nacht koel wegzetten, zodat de smaken goed kunnen mengen.

Twee theelepels van de (zachte) boter met de bloem tot een deegje kneden. De rest van de boter in een kommetje nog wat zachter roeren en het aan het kruidenmengsel uit de koelkast toevoegen.

De slagroom aan de kook brengen en het bloem-boter mengseltje er in kleine brokjes doorkloppen. De room tot ca. 50 graden laten afkoelen en dan het kruidenbotermengsel erdoor kloppen met de garde, zodat het een fluwelige saus wordt. De saus in een met heet water omgespoelde (en dus voorverwarmde) isoleerkan (die niet voor koffie is gebruikt) warm houden.

Bereidingswijze:
De kalfsbiefstukjes omwikkelen met een (bijgesneden) plakjes ontbijtspek en dit vastbinden met een stukje keukengaren. In een ruime koekenpan met dikke bodem de bakboter verhitten en hierin de biefstukjes om en om 1 minuut bakken en op laag vuur en onder bewegen aan beide kanten nog 3 minuten bakken.

Serveer de kalfsbiefstukjes met de saus.

Lekker met gebakken aardappeltjes en boontjes of een andere groente naar keuze.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten