Lentesoep



soepkommen pixabay

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

1 aardappel in kleine blokjes

2 worteltjes, in dunne plakjes gesneden

1 fijngesneden tomaat

1 tuinkruidenbouillontablet

150 gr. pastaschelpjes

225 gr. doperwten (diepvries)

2 lente-uitjes

100 gr. pittige geraspte kaas

3 el. olijfolie

1 gesnipperde ui

Lekker met stokbrood met olijfolie.

Bereidingstijd:

30 minuten

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui 1 min. Voeg de aardappelblokjes, wortelplakjes en de tomaat toe en bak deze 2 min. mee. Verkruimel de bouillontablet boven de pan en schenk 1,5 liter water erbij en voeg de pastaschelpjes erbij.

Breng de soep aan de kook en laat deze zachtjes 8 minuten koken.Voeg de doperwten aan de soep toe en verwarm de soep nog 2 minuten.

Knip de lente-uitjes boven de soep in smalle ringetjes en breng de soep op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over vier grote soepkommen of soepborden en bestrooi de soep met de geraspte kaas.

Lekker met plakjes stokbrood ingesmeerd met olijfolie en gegrilleerd in de oven.

Bron: Lambert de Bruijn

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten