Bereidingswijze:
Maal in een keukenmachine de hazelnoten of amandelen samen met 100 gram suiker fijn. Klop in een vetvrije kom de eiwitten met een mespunt zout stijf. Voeg al kloppend in gedeelten 100 gram suiker aan de eiwitten toe tot het eiwit stijve pieken vormt.
Verwarm de oven voor op 150 °C. Teken op het bakpapier 2 cirkels met een doorsnede van ongeveer 24 cm. Spatel het notenmengsel voorzichtig door de eiwitten en verdeel dit mengsel in de cirkels op het bakpapier. Strijk het daarna glad zodat er 2 dikke plakken ontstaan en bak ze in de oven in 40-45 minuten gaar.
Kook intussen 100 ml water met 75 gram suiker en het cacaopoeder en roer intussen het custardpoeder los met een theelepeltje water. Bind het suikerwater met het custardpoeder. Klop vervolgens met een mixer of garde het suikerwater druppelsgewijs door de zachte boter, totdat het een luchtige en gladde chocoladecrème is.
Bestrijk een plak van de notentaart dik met de chocoladecrème en leg de tweede plak notentaart erop. Bestrijk ook deze met crème. Doe nu de rest van de crème eventueel in een spuitzak en spuit mooie toefjes op de bovenkant. Garneer de taart met de mokkaboontjes.
Bron: culinaire.web-log.nl