Ingrediënten (4 personen):
2 sjalotten
ca. 500 gram oesterzwammen
1 eetlepel boter
1 eetlepel olie
7 dl kippenbouillon (van tabletten)
4 eetlepels medium dry sherry
peper uit de molen
zout
1 deciliter koksroom
1 eetlepel fijngehakte,verse peterselie
Ingrediënten (4 personen):
2 sjalotten
ca. 500 gram oesterzwammen
1 eetlepel boter
1 eetlepel olie
7 dl kippenbouillon (van tabletten)
4 eetlepels medium dry sherry
peper uit de molen
zout
1 deciliter koksroom
1 eetlepel fijngehakte,verse peterselie
Bereiding:
Pel de sjalotten en snijd ze in ringetjes. Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in reepjes. Verhit in een koekenpan de boter met de olie. Fruit hierin, al omscheppend, de sjalotten en de paddenstoelen gedurende 2 minuten.
Leg een deksel op de pan en stoof de inhoud 2 minuten. Neem het deksel van de pan en bak de inhoud, al omscheppend, tot alle vocht is verdampt en de paddenstoelen lichtbruin kleuren.
Doe het mengsel over in een soeppan en voeg de bouillon, de sherry en naar smaak peper en zout toe. Breng de soep aan de kook en laat deze 10 minuten op een laag vuur koken. Voeg de room toe en breng de soep opnieuw aan de kook. Schep er tenslotte de peterselie door.
Bron: www.landleven.nl
