Hoofdgerecht, lunchgerecht of nagerecht

Hoofdgerecht, lunchgerecht of nagerecht
Benodigdheden:
pannenkoekenmix
kleurstof
melk
eieren
boter
zout
bacon
Rood, wit, blauwe vruchten naar keuze (rode bessen/aardbeien, peer/witte perzik, blauwe bessen/rode druiven)
roomijs
slagroom
oranje hagelslag
stroop
poedersuiker
Bereidingstijd:
45 tot 60 minuten
Maak beslag zoals voorgeschreven op de verpakking, voeg een beetje oranje kleurstof toe.
Haal het ijs uit de vriezer. Laat de vruchtjes uit blik uitlekken of maak het verse fruit schoon en snijd het in stukjes. Klop de slagroom.
Bak de pannenkoeken en houd ze warm. We maken twee varianten: een zoete en een hartige. Voor de zoete is de basis een naturel pannenkoek. Voor de hartige bakt u bacon mee in het beslag.
Zet het ijs, de slagroom en de vruchtjes op tafel in schaaltjes, zodat men zelf de pannenkoek kan opmaken. Vergeet ook de poedersuiker en stroop niet.
De zoete pannenkoek, met vruchten, ijs, slagroom en oranje hagelslag is ook lekker als toetje. De hartige pannenkoek is al lekker van zichzelf, maar beleggen met een beetje stroop of poedersuiker kan natuurlijk ook.