Ouderwetse pannenkoek



pannenkoeken eten framboos

Hoofdgerecht, lunchgerecht of nagerecht

Benodigdheden (voor ongeveer 10 stuks):

80 gr bloem

80 gr boekweitmeel

80 gr zelfrijzend bakmeel

500 ml melk

3 eieren

snufje zout

boter (voor in de pan)

Suggesties om mee te bakken:

bacon, appel, kaas, salami, ananas

Serveren met bijvoorbeeld:

fruit

roomijs

slagroom

hagelslag, stroop, poeder-, basterd- of kristalsuiker, jam, chocopasta

Bereidingstijd:
30 tot 45 minuten

Doe de bloem, boekweitmeel, zelfrijzend bakmeel en het zout in een kom. Schenk de melk er beetje bij beetje bij terwijl u mixt. Doe een voor een de eieren erbij en mix het beslag goed door.

Laat de koekenpan goed warm worden met een klontje boter. Doe een schep beslag in de pan en beweeg de pan heen en weer tot de hele bodem bedekt is. Als de bovenkant van de pannenkoek opgedroogd is, kunt u de pannenkoek omdraaien.

Bak zo alle pannenkoeken en houd ze ondertussen warm, bijvoorbeeld tussen twee borden.

Voor andere varianten kunt u plakjes kaas, schijfjes appel, plakken bacon, stukjes ananas in de pan in het beslag drukken en dan meebakken.

Zet het ijs, de slagroom en de vruchtjes op tafel, zodat iedereen zelf de pannenkoek kan versieren. Vergeet ook het andere beleg niet, zoals hagelslag, keuken- of schenkstroop, poeder-, basterd- of kristalsuiker, jam, chocopasta.