Hoofdgerecht, lunchgerecht of nagerecht

Hoofdgerecht, lunchgerecht of nagerecht
Benodigdheden (voor ongeveer 10 stuks):
80 gr bloem
80 gr boekweitmeel
80 gr zelfrijzend bakmeel
500 ml melk
3 eieren
snufje zout
boter (voor in de pan)
Suggesties om mee te bakken:
bacon, appel, kaas, salami, ananas
Serveren met bijvoorbeeld:
fruit
roomijs
slagroom
hagelslag, stroop, poeder-, basterd- of kristalsuiker, jam, chocopasta
Bereidingstijd:
30 tot 45 minuten
Doe de bloem, boekweitmeel, zelfrijzend bakmeel en het zout in een kom. Schenk de melk er beetje bij beetje bij terwijl u mixt. Doe een voor een de eieren erbij en mix het beslag goed door.
Laat de koekenpan goed warm worden met een klontje boter. Doe een schep beslag in de pan en beweeg de pan heen en weer tot de hele bodem bedekt is. Als de bovenkant van de pannenkoek opgedroogd is, kunt u de pannenkoek omdraaien.
Bak zo alle pannenkoeken en houd ze ondertussen warm, bijvoorbeeld tussen twee borden.
Voor andere varianten kunt u plakjes kaas, schijfjes appel, plakken bacon, stukjes ananas in de pan in het beslag drukken en dan meebakken.
Zet het ijs, de slagroom en de vruchtjes op tafel, zodat iedereen zelf de pannenkoek kan versieren. Vergeet ook het andere beleg niet, zoals hagelslag, keuken- of schenkstroop, poeder-, basterd- of kristalsuiker, jam, chocopasta.