Paasomelet



Omelet salade venkel postelein

Ingrediënten (4 personen):

1 venkel in blokjes gesneden

1 rode paprika in blokjes gesneden

200 gr. postelein

50 gr. geraspte pecorino

2 el. olijfolie

verse kruiden

8 eieren

citroensap

mespuntje paprikapoeder

peper

zout

Voor voorjaarssalade:

100 gr. postelein

100 gr. waterkers

fijngeknipte bieslook

bakje kerstomaatjes

wat kervel

peper

zout

olijfolie of citroensap

Bereidingstijd:

30 minuten

Maak een kom vetvrij, door in te smeren met citroensap en droogmaken met keukenpapier.
Splits de eieren.
De postelein in een keukenmachine fijn maken, dan de verse kruiden (majoraan, peterselie, enz.) erbij doen. Dit mengen we met de eierdooiers in de kom.
De acht eiwitten opkloppen met een beetje zout.
Spatel eerst een kwart bij de posteleinmengsel en dan de rest erbij spatelen (zo verlies je het luchtige niet).
Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak in ca. 8 minuten hierin de paprika- en venkelblokjes en bestrooi ze met een beetje peper, zout en paprikapoeder.
Dan het omeletmengsel boven op de groenten in de pan doen. Heb je geen koekenpan waar je de steel niet van af kan halen giet je de groenten in een ronde schaal en dan het omeletmengsel erop.
Zet hem in de oven op 190°C en bak deze in 5-8 minuten goudbruin. Niet te bruin laten worden.
Haal hem uit de oven en keer hem om op een groot bord en doe de geraspte pecorino over.

Lekker met een voorjaarssalade van postelein, waterkers, bieslook, (geroosterde) kerstomaatjes, kervel, peper, zout, olijfolie of citroensap.

Bron: Lambert de Bruijn

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten