Paastulband



tulband rozijnen abrikoos

Ingrediënten (8 personen):

1 sinaasappel

100 g gewelde abrikozen (zakje a 200 g)

125 g rozijnen

50 g pijnboompitten

2 takjes rozemarijn

1 pak witbroodmix (500 g)

2 eetlepels witte basterdsuiker

1 theelepel gemalen kardemomfruit

3 eetlepels olijfolie (extra vierge)

25 g roomboter

poedersuiker uit strooibus

Benodigdheden:

aluminiumfolie

handmixer met deeghaken

tulbandvorm inhoud ca. 1 1/2 liter

Bereidingstijd:

90 minuten

Sinaasappel goed schoon boenen en schil boven kom eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Abrikozen in stukjes knippen. In pan sinaasappelsap met 1 dl water, rozijnen en abrikozen aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes verwarmen en vocht laten verdampen. Ca. 5 minuten laten afkoelen.
In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren. Op bordje laten afkoelen.
Rozemarijnnaaldjes van takjes rissen en fijnhakken.
Tulbandvorm dun invetten.
In kom broodmix, rozemarijn, sinaasappelrasp, suiker en kardemom door elkaar mengen. Met mixer olie en 3 dl handwarm water erdoor mengen. Blijven mengen tot soepel en elastisch deeg ontstaat. Rozijnenmengsel erdoor mengen. Deeg tot worst vormen en in tulbandvorm leggen. Afdekken met aluminiumfolie en deeg op warme plaats ca. 30 minuten laten rijzen.
Intussen oven voorverwarmen op 200 °C. Brood (met aluminiumfolie erop) in midden van oven ca. 20 minuten bakken. Aluminiumfolie eraf halen en brood in nog ca. 10 minuten goudbruin en gaar bakken.
Uit oven halen en brood ca. 5 minuten in vorm laten afkoelen. Grote schaal op vorm leggen, samen keren en brood uit vorm laten glijden. Bestrijken met boter. Royaal bestrooien met poedersuiker. Tulband laten afkoelen en vlak voor het opdienen opnieuw met poedersuiker bestrooien.

Bron: Kookjij.nl

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten