Ingrediënten (4 personen):
600 gram pompoen (met oranje vruchtvlees)
1,5 liter bouillon
4 lente-uitjes
2 eetlepels boter
0,5 liter melk
2 eetlepels room
geraspte parmezaanse kaas
fijngesneden bieslook
Ingrediënten (4 personen):
600 gram pompoen (met oranje vruchtvlees)
1,5 liter bouillon
4 lente-uitjes
2 eetlepels boter
0,5 liter melk
2 eetlepels room
geraspte parmezaanse kaas
fijngesneden bieslook
Bereiding:
Verwijder schil, pitten en draden van de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Kook ze gaar in de bouillon. Giet alles door een zeef en pureer de pompoenblokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Smelt de boter in een ruime pan en fruit daarin de uitjes op een niet te hoog vuur, tot ze zacht zijn. Voeg de uitjes en de melk aan de pompoenmassa toe. Breng de soep tegen de kook aan en laat haar 5 minuten op een laag vuur doorwarmen. Voeg voor het opdienen een halve eetlepel room toe aan ieder kommetje. Bestrooi de soep met Parmezaanse kaas en fijngesneden bieslook.
Bron: www.landleven.nl