Pompoensoep



Ingrediënten (4 personen):

600 gram pompoen (met oranje vruchtvlees)

1,5 liter bouillon

4 lente-uitjes

2 eetlepels boter

0,5 liter melk

2 eetlepels room

geraspte parmezaanse kaas

fijngesneden bieslook

Bereiding:

Verwijder schil, pitten en draden van de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Kook ze gaar in de bouillon. Giet alles door een zeef en pureer de pompoenblokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Smelt de boter in een ruime pan en fruit daarin de uitjes op een niet te hoog vuur, tot ze zacht zijn. Voeg de uitjes en de melk aan de pompoenmassa toe. Breng de soep tegen de kook aan en laat haar 5 minuten op een laag vuur doorwarmen. Voeg voor het opdienen een halve eetlepel room toe aan ieder kommetje. Bestrooi de soep met Parmezaanse kaas en fijngesneden bieslook.

Bron: www.landleven.nl

pompoen soep

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten