Voorgerecht voor 4 personen
Voorgerecht voor 4 personen
Benodigdheden:
1 aubergine
1 courgette
1 grote tomaat
1 rode paprika
Teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
Snufje zout
Snufje peper
Enkele takjes peterselie
Snijd de aubergine, courgette en tomaat in dikke plakken. Maak de paprika schoon en snijd deze in stukken. Gril al deze groenten in vijf minuten in een grilpan of leg ze 10 minuten op een rooster hoog in de oven.
Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een klein steelpannetje en frituur hierin de plakjes knoflook en de peterselie tot de knoflook goudbruin is.
Meng de groenten voorzichtig door elkaar en verdeel ze over vier borden. Giet er de olie met knoflook en peterselie overheen en maak op smaak met citroensap, zout en peper.
Bevat per portie:
Kcal: 133
Eiwit: 2
Vet: 10
Koolhydraten: 6
Bron: Voedingsadviesbureau de Winter
We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie
Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.