Scandinavische gløgg



drank drinken glogi

Drankje, ongeveer 15 tot 22 glazen

Benodigdheden:
2 staafjes kaneel

8 kruidnagels

2 stuks kardemom

1/2 fles aquavit

1/2 fles port

10 cl rum

50 gram gehakte amandelen

100 gram rozijnen

1 citroen

100 gram suiker

2 á 3 flessen rode wijn

Bereidingstijd:
intrektijd: 1 dag
15 minuten

De gebroken kaneel, kruidnagels en kardemom in een pan doen met de aquavit. Het deksel op de pan doen en laten intrekken tot de volgende dag.

Port, rum, amandelen, rozijnen, de fijngesneden citroenschil, de suiker en het citroensap toevoegen en dit tegen de kook aan brengen. Dan direct de wijn voorzichtig toevoegen en opnieuw opwarmen. Doe ook dit zonder dat het mengsel kookt.

Serveer de gløgg direct.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten