Spaanse tomaatjessalade



tomaat cherrytomaat groente eten

Voorgerecht voor 4 personen

Benodigdheden:

1 groene paprika

1 kleine rode ui

4 takjes peterselie

250 gram cherrytomaatjes

75 gram serranoham

8 olijven gevuld met citroen

1 rijpe trostomaat

Half teentje knoflook

1 eetlepel witte wijnazijn

2 eetlepels olijfolie

Zout

Versgemalen peper

Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Pel de ui en snipper deze. Knip de peterselie fijn. Was de cherrytomaatjes, verwijder de eventuele kroontjes, dep ze droog en halveer ze. Snijd de ham in dunne reepjes. Snijd de olijven in plakjes.

Was de trostomaat, halveer deze en rasp boven een schaal tot moes (gooi de velletjes weg). Druk, om de zaadjes te verwijderen, de moes door een zeef. Pers de knoflook erboven uit. Roer de azijn en de olie erdoor. Breng de tomatendressing op smaak met zout en peper. Schep de paprika, ui, peterselie, tomaatjes, ham en olijven erdoor en laat ongeveer 15 minuten intrekken.

Bevat per portie:
Kcal: 110
Eiwit: 6
Vet: 8
Koolhydraten: 3

Bron: Voedingsadviesbureau de Winter

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten