Warme appel met vanillevla



appels fruit eten

Hoofdgerecht voor 4 personen

Benodigdheden:

 2 zoetzure appels

ongeveer 1 eetlepel citroensap

1 eetlepel vloeibare honing

1 theelepel kaneel

4 dl vanillevla

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Schil de appels, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Besprenkel de appels met het citroensap, bestrijk de snijvlakken met de honing en strooi de kaneel erover. Leg de appels, met de snijvlakken naar boven, naast elkaar in een ovenschaal en dek de schaal af met aluminiumfolie. Laat de appels in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten zacht worden, verwijder voor het verstrijken van de bereidingstijd de folie.

Verdeel de vla over kommetjes en schep de warme appelhelften erin.

Bevat per portie:
Kcal: 140
Eiwit: 3g eiwit
Vet: 3 g vet
Koolhydraten: 25 g

Bron: Voedingsadviesbureau de Winter

X

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten