Ingrediënten (2 personen):
250 gr gewassen frambozen
1/2 dl suikerstroop*
2 tl sinaasappellikeur
12 gewassen en schoongemaakte aardbeien
1/8 liter vanillevla
2 grote bollen vanille-ijs
stijfgeslagen slagroom
een paar bramen
Ingrediënten (2 personen):
250 gr gewassen frambozen
1/2 dl suikerstroop*
2 tl sinaasappellikeur
12 gewassen en schoongemaakte aardbeien
1/8 liter vanillevla
2 grote bollen vanille-ijs
stijfgeslagen slagroom
een paar bramen
Bereidingstijd:
20 minuten
Wrijf de frambozen door een fijne zeef. Roer de puree met de suikerstroop en de likeur in een pannetje door elkaar. Breng het aan de kook en laat het 1 tot 2 minuten doorkoken. Laat de frambozenpuree koud worden.
Neem twee grote coupes (3/4 liter inhoud). Leg het grootste deel van de aardbeien onder in de coupe. Schep er een lepel frambozenpuree en een lepel vanillevla over. Schep er het ijs op en garneer met de resterende aardbeien. Schep er de resterende vanillevla en frambozensaus over. Garneer met stijfgeslagen slagroom en bramen. Serveer de coupes met lange lepels.
* Recept voor suikersiroop:
400 gr suiker,
250 ml koud water
Doe de suiker met het water in een pannetje en breng het al roerend op een middelhoog vuur aan de kook en laat het een paar minuten doorkoken. Neem de pan van het vuur en laat de stroop afkoelen alvorens u het in een glazen pot met deksel giet.
Bron: Kookjij.nl recept van Lambert de Bruijn.