Ingrediënten:
400 gram bloem
2,5 theelepel bakpoeder
1,5 theelepel speculaaskruiden
200 gram boter
250 gram bruine basterdsuiker
75 gram amandelsnippers
Ingrediënten:
400 gram bloem
2,5 theelepel bakpoeder
1,5 theelepel speculaaskruiden
200 gram boter
250 gram bruine basterdsuiker
75 gram amandelsnippers
Bereidingstijd:
30 minuten
en 1 nacht laten intrekken!
Zeef de bloem en meng het met het bakpoeder, de speculaaskruiden en het zout. Voeg basterdsuiker en (koude) boter toe. Kneed hiervan een soepel deeg en laat dat vervolgens een nacht staan. Zo trekt de geur van de kruiden goed in het deeg.
Verwarm de volgende dag de oven voor op 160 graden. Rol het deeg uit en snijd er met een vormpje of een mes koekjes uit. Als u een speciale speculaasplank heeft, kunt u die met meel bestuiven en er stukjes deeg indrukken. Leg de koekjes op een beboterd bakblik en bestrooi ze met amandelsnippers. Vervolgens bakt u ze in een matig warme oven bruin en gaar.
Smullen maar!