Boeken Nu 

Titel:                    Liefde is een afspraak

Schrijver:            Marieke Groen

Uitgeverij:           Thomas Rap (€ 17,90)

Waardering:       ****

De moeder van Fee is een schrijfster van een soort zelfhulpboeken. ‘Liefde is geen bezit, maar een afspraak’, is een van haar gevleugelde uitspraken. Een motto waarnaar haar dochter leeft.

Fee heeft een relatie, een beetje tegen wil en dank naar het lijkt, met de lokale popheld Melle. Voor hem zijn grote liefdes het gevolg van overmacht. Van gemiste treinen, vergeten afspraken en vreemde ongelukjes.

Fee gelooft daar niet in, zij is een planner. Ze werkt zelf in een blijf-van-me-lijfhuis en is na elke nachtdienst bang het huis leeg aan te treffen omdat Melle zich misschien realiseert hoe saai ze eigenlijk is.

Om hun liefde te testen besluit zij dat ze elkaar een tijdje moeten loslaten. Melle verkast naar de caravan die op het erf staat van het dijkhuisje dat Fee heeft geërfd van haar oma. Lees verder

Terug naar overzicht


Titel:                    Lex

Schrijver:            James Mylet

Uitgeverij:           Ambo/Anthos (€ 17,95)

Waardering:       ***

Ierse jongen van zeventien met een piratenzender staat op het punt zijn geboortedorp achter zich te laten voor grotere ambities in grotere steden.

Lex is de stem van heel veel jongens in heel veel dorpen in het westen. Zijn gezin is niet arm en niet rijk, zijn jongere broer en zus doen soms vervelend en hij drinkt vaak een biertje met zijn vrienden. Lex heeft ambities.

Hij is een piratenzender opgestart omdat hij zijn dorpsgenoten deelgenoot wil maken van betere muziek, maar dringt die niet aan hen op: tussen populaire plaatjes draait hij funky muziek, van Toots and the Maytals (die echt bestaan) in het bijzonder.

De roman gaat over ruwweg het laatste jaar van Lex in het dorp, voordat hij zijn vleugels uitslaat naar Londen met zijn aantrekkelijke underground popscene. Lees verder

Terug naar overzicht


Titel:                    Dan sterft ze

Schrijver:            Gregg Hurwitz

Uitgeverij:           A.W. Bruna (€ 19,95)

Waardering:       ****

Dijk van een paranoiathriller met Hitchcock-trekjes over een pechvogel die in een web verstrikt raakt van intrige en conspiracy.

Hurwitz’ boek heeft een dijk van een film in zich. Nee, eigenlijk twee.

De eerste is zo’n verrukking van een snelle Hollywood-thriller met moderne snufjes als afluisterapparatuur, disks, verborgen camera’s. En een hoofdpersonage die ‘de gewone man in het nauw gedreven’ overtuigend weet neer te zetten zonder op Jason Bourne te lijken.

De tweede is een politieke thriller (lees: drama) zonder happy end zoals ze in de jaren zeventig nog werden gemaakt, waarbij de boodschap doorgalmt en je als kijker met een machteloos en paranoïde gevoel achterblijft.

Hoe dan ook: Hurwitz heeft met Dan sterft ze een razendspannend boek vol actie afgeleverd dat eenzelfde verslavende uitwerking heeft als 24.  Lees verder

Terug naar overzicht


Titel:                    Vissen veranderen bij kou van zwemrichting

Schrijver:            Pierre Szalowski

Uitgeverij:           Dutch Media (€ 17,50)

Waardering:       ***

Tijdens een ijsregen in Québec worden liefdes gevonden en hervonden, in deze fijne roman over een jochie dat letterlijk hemel en aarde beweegt om zijn ouders bij elkaar te houden. 

Een elfjarige jongen verneemt van zijn ouders dat ze gaan scheiden. Ten einde raad loopt hij naar buiten en kijkt omhoog naar de hemel. “Help me”,  fluistert hij. En alsof de duvel ermee speelt – al suggereert de auteur nergens dat dit een surreëel sprookjes is – valt er kort daarop een dikke ijsregen over de Frans-Canadese stad.

IJsregens zijn een serieuze zaak, zeker van deze proporties. Als ze aanhouden, verandert het ongemak in een noodsituatie.

In eerste instantie grijpen de hoofdpersonages hooguit elkaars ellebogen om niet op de gladde straten uit te glijden. Allengs verergert de toestand als de stroom uitvalt, mensen in de kou komen te zitten en branden uitbreken. Lees verder

Terug naar overzicht


Titel:                    Blauw licht

Schrijver:            Ann Cleeves

Uitgeverij:           A.W. Bruna (€ 17,95)

Waardering:       ***

Prettige, pretentieloze thriller over de moord op een bekende tv-persoonlijkheid op een afgelegen eiland waar het flink stormt. Agathie Christie had ervan genoten.

De tv-persoonlijkheid die letterlijk een dolk in haar rug krijgt, is Angela. Zij is de vaste presentatrice van een natuurprogramma en in die hoedanigheid werkzaam op een afgelegen eilandje met een handjevol bewoners en enkele toegewijde vogelspotters.

Het is toeval dat rechercheur Jimmy Perez zich op het eiland bevindt. Hij kwam net zijn nieuwe verloofde Fran voorstellen aan zijn ouders, en valt met zijn neus in de boter. Lees verder

Terug naar overzicht


Titel:                    De laatste man in de toren

Schrijver:            Aravind Adiga

Uitgeverij:           De Bezige Bij (€ 19,90)

Waardering:       ****

De epische roman De laatste man in de toren van de Indiase schrijver Aravind Adiga komt vrijwel direct na verschijning nu ook in het Nederlands uit. In India is het boek bijna niet aan te slepen.

Opmerkelijk, aangezien Adiga ditmaal de middenklasse ongenadig onder de loep neemt.

In de sloppenwijk Vakola in Mumbai, het voormalige Bombay, werden in de jaren vijftig en zestig nieuwe flatgebouwen neergezet. ‘State of the art’ in die tijd. Nu werkt de waterleiding in de coöperatieve toren A op ongeregelde tijden en is het de vraag of het gebouw de volgende moesson zal overleven.

De gehaaide projectontwikkelaar Darmen Shah, die maar blijft herhalen dat hij ooit zelf met maar een paar roepies in zijn zak naar de stad is komen lopen, ruikt lont en doet de bewoners ‘een aanbod dat men niet kan weigeren.’ Lees verder

Terug naar overzicht


Titel:                    Kind van een vreemde

Schrijver:            Alan Hollinghurst

Uitgeverij:           Prometheus (€ 19,95)

Waardering:       *****

De geschiedenis van Engeland in de 20ste eeuw vervat in familiegeneraties. Roman is genomineerd (en favoriet) voor de Man Booker Prize 2011.

Het verhaal begint vlak voor WOII, als de jonge Robert zijn studievriend en dichter Cecil Valance meeneemt naar hun familielandhuis Two Acres.

Groen glooiende gazonnen, huiskamerstrijkjes en diners met wijn, stiekeme – en verboden – erotische liaisons die zo veel indruk maken dat ze langdurige gevolgen hebben.

Inderdaad, Hollinghursts roman lijkt aanvankelijk in bepaalde opzichten een reprise van Brideshead Revisited.

Maar Kind van een vreemde gaat verder, doordat de gevolgen van de escapades en andere ontwikkelingen in Engeland zelf hun tol eisen. Per boekdeel maakt de auteur een sprong voorwaarts in de twintigste eeuw en creëert telkens als het ware een nieuwe familie, met nieuwe ideeën, zeden en gedragscodes. Lees verder

Terug naar overzicht


Titel:                    Tsili

Schrijver:            Aharon Appelfeld

Uitgeverij:           Anthos (€ 16,95)

Waardering:       *****

Waar veel overlevenden boeken schrijven met een sterk autobiografisch karakter, heeft Aharon Appelfeld ervoor gekozen om met metaforen te werken. Appelfeld is de meester van de omtrekkende beweging.

Schrijver Appelfeld (1932) groeide beschermd op in een klein gehucht in Roemenië dat nu tot de Oekraïne behoort. De nazi’s vermoorden in 1939 zijn moeder en hij werd samen met zijn vader gedeporteerd. Appelfeld wist te ontsnappen uit het kamp en bracht drie jaar zwervend door in de oerbossen.

In Tel Aviv leerde hij Hebreeuws. De taal waarin hij begon te schrijven over de Holocaust. Zijn moedertaal Duits vond hij hiervoor niet geschikt.

Eind jaren zeventig, begin tachtig vergaarde Appelfeld wereldroem met zijn kafkaëske romans Badenheim 1939, Het tijdperk der wonderen en het recent in Nederlandse vertaling verschenen Tsili. Lees verder

Terug naar overzicht


Titel:                    Doorwaakte nachten

Schrijver:            Sarah Moss

Uitgeverij:           Artemis & Co (€ 19,95)

Waardering:       ***

Met je gezin naar een verlaten eiland verhuizen; hoe is die overgang voor twee academisch geschoolde ouders en hun jonge zonen?

Er zijn inmiddels aardig wat vrouwelijke schrijvers die de droom van het blije moederschap in hun romans aan stukken scheuren. Moss doet ook een duit in het zakje, en een stevige ook.

Haar hoofdpersonage Anna zit met echtgenoot Giles, een eco-aristocratische ornitholoog, en haar twee zonen op een verlaten eilandje van de Hebriden.

Zoontje Raphael is zeven, Moth (afkorting voor Timothy) is twee. En hij is de vleesgeworden nachtmerrie in kruippakje.

Anna was/is academica en probeert het huishouden te regelen, moeder te zijn en ondertussen haar proefschrift over 18de-eeuwse opvoeding te schrijven. Die ambitieuze combinatie lukt amper. Haar dagen, getekend door slaapgebrek, zijn een aaneenschakeling van redderen en gemorste pap opruimen. Lees verder

Terug naar overzicht


Titel:                    Requiem

Schrijver:            Arne Dahl

Uitgeverij:           De Geus (€ 15,00)

Waardering:       ****

Zevende en zeer onderhoudende thriller in Dahl’s tiendelige reeks met het Zweedse A-team, de “speciale eenheid van de rijksrecherche voor geweldsdelicten van internationale aard”.

Requiem is zo’n boek waarbij je je afvraagt hoe het bestaat dat de eerste zes aan je voorbij zijn gegaan, maar als inhaalslag – die ik zeker ga maken – kon je het beroerder treffen.

Requiem is een virtuoos in elkaar geknoopte thriller met een rolbezetting die doet uitzien naar de vorige boeken en de aankomende drie. Waarom Dahl tien boeken rondom dit zogeheten A-team heeft gepland, zal ook wel een verrassende reden hebben, zoals deze thriller tjokvol prettige surprises zit.

In Requiem lezen we stukjes uit een dagboek van een soldaat tijdens WOII, en ziet het A-team zich geconfronteerd met een bankoverval met een twist waar Hollywood-scenaristen bij zouden watertanden. Lees verder

Terug naar overzicht


Titel:                    De strijd tegen de Amsterdamse onderwereld

Schrijver:            Paul Vugts

Uitgeverij:           Nieuw Amsterdam (€ 14,95)

Waardering:       ***

Eind jaren tachtig kwam politie en justitie tot de slotsom dat er in Nederland georganiseerde misdaad bestond die vergelijkbaar was met de maffia in Italië.

Toenmalig minister van justitie Hirsch Balin deed zelfs, met veel gevoel voor dramatiek, een oproep aan politie, OM en rechterlijke macht om de handen ineen te slaan om ‘de beslissende slag’ te leveren, omdat anders de rechtstaat in gevaar zou komen.

Twintig jaar later blijkt dit doemscenario schromelijk overdreven. Net als in andere Europese landen is er georganiseerde misdaad, maar de democratie gaat daar niet aan onder. Om wetgeving tegen criminaliteit door te drukken bespeelt de overheid met graagte de angstgevoelens van het publiek.

Regelmatig worden er optelsommetjes gepresenteerd met de omvang van misdaadgelden. Met de oprichting van IRT’s, kernteams en Nationale Recherche moest een ‘krachtig signaal’ worden afgegeven. Lees verder

Terug naar overzicht


Titel:                    Stierenvechten

Schrijver:            Roddy Doyle

Uitgeverij:           Nijgh & Van Ditmar (€ 17,50)

Waardering:       *****

De Ierse schrijver Roddy Doyle (1958) won in 1993 de Booker Prize voor zijn roman Paddy Clarke Ha Ha Ha. Daarnaast is hij vooral bekend van zijn Henry Smart-triologie. Nu is verschenen Stierenvechten, een bundel met bitterzoete vertellingen over mannen en hun midlifecrisis.

De verhalen spelen zich af in huiskamers, klaslokalen en dorpskroegen en worden bevolkt door mannen die de balans opmaken van hun leven en terugdenken aan ‘de goede oude tijd’.

Doyle blijkt ook op de korte baan een meesterlijke observator. Het boek moet, gezien de leeftijd van de schrijver, ook met enige zelfspot zijn geschreven. De miniatuurtjes zijn heerlijk sardonisch. Daarvoor moet je eerst goed naar jezelf hebben durven kijken. Lees verder

Terug naar overzicht


Titel:                    Zonder Blanca

Schrijver:            Antonio Muñoz Molina

Uitgeverij:           De Geus (€ 7,50)

Waardering:       ****

Antonio Muñoz Molina (1956) is kunsthistoricus, journalist en columnist voor El País en Die Welt. Daarnaast is hij een van Spanje’s meest gevierde auteurs. In oktober verschijnt in vertaling zijn magnum opus ‘De nacht der tijden’, een tragische liefdesgeschiedenis spelend tijdens het Franco-regime. Nu ligt als opmaat een novelle in de winkel getiteld Zonder Blanca.

Hoofdpersoon Mario López is een doodgewone man, iemand die huiselijke rust nodig heeft.

Hij is van zeer eenvoudige afkomst en is opgeklommen tot technisch tekenaar bij de provincie en, ook tot zijn eigen verwondering, getrouwd met de schoonheid Blanca, een telg uit een invloedrijk geslacht van advocaten en magistraten. Lees verder

Terug naar overzicht


Titel:                    Zussen

Schrijver:            Bengt Ohlsson

Uitgeverij:           Signatuur (€ 19,95)

Waardering:       ****

Als Marjorie’s oudere zusje Miriam spoorloos verdwijnt, breekt er voor het jonge meisje een verwarrende tijd aan. Diepgevoelige roman over de belevingswereld van een nog ongevormde geest.

Zussen is geen detective over een verdwenen meisje. Het vertelperspectief ligt voornamelijk bij de jonge Marjorie, die in eerste instantie reageert met een gevoel van opluchting dat haar zusje uit beeld is.

Het is een begin dat intrigeert – heeft Marjorie soms de hand in Miriams verdwijning, of verzwijgt ze dingen zodat ze enig kind kan blijven?

Allengs weet Ohlsson het verhaal te verdiepen door voortdurend in Marjorie’s gedachtewereld te verblijven. En dan wordt duidelijk dat die aanvankelijke opluchting een van de verdedigingstactieken is van een jonge, nog ongevormde geest om met onzekerheid en pijn om te kunnen gaan. Lees verder

Terug naar overzicht


Titel:                    Tussenstations

Schrijver:            Almudena Grandes

Uitgeverij:           Signatuur (€ 19,95)

Waardering:       *****

De eigenzinnige Spaanse bestsellerauteur Almudena Grandes (1960) debuteerde eind jaar tachtig met de erotische, controversiële roman Episodes uit het leven van Lulu.

Daarna volgden nog negen boeken met als hoogtepunt haar ruim achthonderd pagina’s tellende roman Het ijzig hart, een magnum opus dat overladen werd met lofuitingen en prijzen.

Zo merkte de latere Nobelprijswinnaar Mario Vargas Llosa op dat ‘Almudena Grandes een van de grootste schrijvers van onze tijd’ is. Wat valt er van een auteur na een dergelijke topprestatie te verwachten?

Zojuist is van haar in vertaling verschenen de roman Tussenstations, voor haar doen in omvang en ambitie een ‘kleiner werk’. In ruim tweehonderddertig pagina’s laat ze vijf adolescenten aan het woord die op een beslissend moment in hun leven staan. Lees verder

Terug naar overzicht


Titel:                    Evenbeeld

Schrijver:            Neil Jordan

Uitgeverij:           Ambo/Anthos (€ 21,95)

Waardering:       ****

In het Dublin van de jaren zestig blijken twee jonge mannen elkaars dubbelganger te zijn. Gothic roman à la Jekyll & Hyde en The Picture of Dorian Gray.

Kevin Thunder krijgt boze blikken en begrijpt niet waarom. Onbekende meisjes geven hem een pets tegen zijn wang omdat hij ze een blauwtje liet lopen. Er worden hem dingen verweten die hij niet op zijn kerfstok heeft.

Kevin staat voor een raadsel totdat hij Gerald Spain in levenden lijve ontmoet; een jongen met wie hij een onheilspellende gelijkenis vertoont. Hun achtergronden daarentegen verschillen hemelsbreed. Gerald is geboren met een zilveren lepel in zijn mond, voor Kevin geldt het tegenovergestelde. Lees verder

Terug naar overzicht


Titel:                    Gevallen

Schrijver:            Karin Slaughter

Uitgeverij:           Cargo (€ 19,90)

Waardering:       *****

De vrouwelijke hoofdpersonages van Slaughter hebben bossen haren op hun tanden waar je sleepkabels van kan vlechten om een olietanker mee naar de werf te trekken.

Faith Mitchell, Sara Linton, Will Trent zijn Slaughters vaste personages. Respectievelijk agent, arts en agent, die als vaandragers van Slaughters misdaadserie op zowel privé als professioneel terrein mokerslagen krijgen toegediend.

Daarbij is Trents rampzalige verleden en huwelijk met een labiele harpij nog het minst psychologisch belast.

In Gevallen is Faith de pisang, of beter, haar moeder Evelyn. Als Faith haar dochtertje ophaalt op wie Evelyn zou passen, treft ze een gruwelscene aan. Bloedsporen, lijken, twee schurken die ze ter plekke doodschiet, haar kind in de schuur en geen spoor meer van Evelyn. Lees verder

Terug naar overzicht


Titel:                    Geluk als het geluk ver te zoeken is

Schrijver:            Wilhelm Genazino

Uitgeverij:           Atlas (€ 19,95)

Waardering:       *****

Wilhem Genazino (1943) is een van de nestors van de Duitse letteren. Hij schreef meerdere bekroonde romans, waaronder het zojuist in vertaling verschenen Geluk als het geluk ver te zoeken is.

De veertigjarige gelukzoeker Gerhard Warlich is een intellectueel maar werkt omdat de arbeidsmarkt nu eenmaal ongenadig is voor afgestudeerde filosofen als kleine manager bij een industriële wasserij.

Hij worstelt met zijn niet al te opwindende bestaan en tegelijk regeert bij hem de angst voor de toekomst. Zijn tere ziel wil niet voortdurend overgeleverd zijn aan het gedwongen abonnement op de werkelijkheid.

Hij is getrouwd met Traudel, een filiaalleider van een bank in een nabijgelegen streekstad. Zij is praktischer en vraagt zich af waarom Gerhard niet eenvoudigweg tevreden kan zijn met hun leven. Hij wil liever geen deel uitmaken van een empirisch vastgestelde groep. Gerhard is een estheet, een conceptueel kunstenaar. Lees verder

Terug naar overzicht


Titel:                    Zo gaan we niet met elkaar om

Schrijver:            Renske Jonkman

Uitgeverij:           Nijgh & Van Ditmar (€ 17,50)

Waardering:       ****

Zo gaan we niet met elkaar om is de debuutroman van journaliste en tekstschrijver Renske Jonkman (1982). Een titel zonder lidwoord, dat levert gelijk een ster op.

Als het boek opent met een motto van Jozef Stalin – ‘wie bang is voor de wolven, moet uit het bos blijven’ – is de interesse helemaal gewekt. Schrijfster Renske Jonkman, de debutante die expres een hoofdstuk van haar boek in de trein achterliet, compleet met redactionele opmerkingen.

Er valt iets te zeggen over schrijvers in de spotlights – je kunt beter achter dan voor je boek staan – maar deze stunt was sympathiek en ook heel intiem.

Er wordt in  roman bovendien heel wat afgetreind tussen het ouderlijk huis in Heerhugowaard en de zolderkamer op de Wallen in Amsterdam. Lees verder

Terug naar overzicht


Titel:                    De verdwijntruc

Schrijver:            Haley Tanner

Uitgeverij:           Meulenhoff/Boekerij (€ 18,95)

Waardering:       ****

Ontroerende roman over twee Russische immigrantenkinderen in New York die De Amerikaanse Droom van hun ouders moeten verwezenlijken.

Vaclav en Lena hebben een band vanaf het moment dat ze elkaar op vijfjarige leeftijd ontmoeten. Als Russische immigrantenkinderen hebben ze de nodige aanpassingsproblemen met het leven in Amerika.

Als ze per ongeluk in een magische Side Show op Coney Island belanden, wordt een carrière als beroemde goochelaar en zijn assistente hun kleinekinderenoplossing om zich staande te houden, en ze oefenen jarenlang op magische trucs. Totdat Lena op een dag echt spoorloos verdwijnt. Lees verder

Terug naar overzicht


Titel:                    De kok

Schrijver:            Martin Suter

Uitgeverij:           Signatuur (€ 15,00)

Waardering:       ****

Nieuwe thriller van de bij onze oosterburen immens populaire auteur Martin suter. Een in Zwitserland wonende kok uit Sri Lanka bezit de sleutel tot gerechten die tot stomende seks leiden.

Met De kok lijkt Suter enerzijds de vloer aan te vegen met de westerse traditie om uit alles munt te willen slaan. Tradities, gewoontes, levensbeschouwing – er is weinig dat door ons niet wordt gekapitaliseerd.

Zo ook de kunsten van asielzoeker Maravan, die in Sri Lanka als kind de geheimen van lustopwekkende gerechten van zijn oudtante heeft geleerd.

Tegelijkertijd zijn de westerse euro’s broodnodig om zijn behoeftige familie in Sri Lanka te kunnen ondersteunen, en met die ambivalentie heeft Suter een interessant gegeven te pakken. Lees verder

Terug naar overzicht


Titel:                    Tweedehands wereld

Schrijver:            Lloyd Jones

Uitgeverij:           De Bezige Bij (€ 19,90)

Waardering:       ****

De Nieuw-Zeelandse schrijver Lloyd Jones (1955) brak in 2006 wereldwijd door met zijn tiende roman: Meneer Pip. Recent is van zijn hand verschenen Tweedehands wereld, de vertaling van Hand Me Down World.

Ines, een mooie jonge vrouw uit donker Afrika, waagt de overtocht naar het fort Europa in een gammel bootje. Als ze aanspoelt in Sicilië heeft ze alleen een plastic tas bij zich met haar werktenue.

Maar er is iets met haar. Ze is geen gewone vluchteling. Daarvoor is haar mantel te duur en zijzelf te goed verzorgd.

Ines werkte in de toeristenindustrie in Noord-Afrika en heeft zich opgewerkt van kamermeisje tot cheffin van een luxehotel. Net zoals ze zich langzaam van de binnenlanden naar de kust toe heeft geworsteld. Lees verder

Terug naar overzicht


Titel:                    De vertrouweling

Schrijver:            Hélène Grémillon

Uitgeverij:           Cargo (€ 18,90)

Waardering:       *****

Deze prachtige debuutroman over een verbond tussen twee vrouwen tijden WO2 werd genomineerd voor de Prix Goncourt en Prix des Libraires.

Kort na het overlijden van haar moeder ontvangt Camille, medewerkster bij een uitgeverij, op gezette tijden brieven van een anonieme afzender. In delen vertellen ze het verhaal over een jonge vrouw in een Frans dorpje vlak voor de Tweede Wereldoorlog.

In eerste instantie richten ze zich op een kalverliefde, fraai beschreven, maar niettemin een kalverliefde, vooralsnog.

Camille weet niet wat ermee aan te vangen, totdat de contouren van een drama zich duidelijker beginnen af te tekenen en ze inziet dat er onthullingen gedaan zullen worden die direct betrekking hebben op haar moeder. Lees verder

Terug naar overzicht


Titel:                    Carice

Schrijver:            Ab Zagt

Uitgeverij:           Libris (€ 9,99?)

Waardering:       ***

34 jaar oud en nu al de trotse bezitter van een biografie. Carice van Houten heeft het voor elkaar. AD-journalist Ab Zagt bundelde archiefmateriaal, interviews en eigen ervaringen tot een biografie waarin het karakter van een verlegen maar humoristische doorzetter wordt getoond.

”Ik ben vereerd met de veren die in mijn reet zijn gestoken”, was haar reactie bij de presentatie van haar levensbeschrijving. Op de cover prijkt een bewierookte actrice die, getooid met een haarnetje, zichzelf een gekke bek heeft aangemeten.

Zagt begint zijn verhaal met het vierde Gouden Kalf dat Van Houten vorig jaar in de wacht sleepte. Vanaf dat punt begint de reis die start met haar geboorte en, met een kleine zijstap naar het ambassadeurschap bij het Wereldnatuurfonds, eindigt met een anekdote op de set van haar nieuwste film Intruders. Lees verder

Terug naar overzicht


Titel:                    De Fry kronieken

Schrijver:            Stephen Fry

Uitgeverij:           De Bezige Bij (€ 24,90)

Waardering:       ****

Tweede deel van Stephen Fry’s mémoires, het Britse multitalent dat geen enkele introductie behoeft. Iedereen weet wie Fry is: komiek, acteur, schrijver, tv-presentator.

Een generatie die opgroeide het duo Fry & Laurie, heeft plenty kijkers die zich hun tv-sketches herinneren en nooit kunnen navertellen zonder in lachen uit te barsten.

Neem Hugh Laurie die vol trots aankondigt dat ze Michael Jackson in hun show hebben, ‘Hier is Michael Jackson, dames en heren,’ waarop Stephen Fry komt binnenwandelen. Lees verder

Terug naar overzicht

 


We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten