5 tips om fitter te worden en uw weerstand te verbeteren
1. Ga wat vaker staan.
Regelmatig staan is goed voor u. Probeer daarom af en toe de benen te strekken. Bijvoorbeeld door staand televisie te kijken. En als u dan toch staat, zwaai dan ook eens met uw armen. Of probeer eens mee te doen met Nederland In Beweging! van omroep MAX. Elke werkdag te volgen om 9:15 uur op NPO1.
2. Drink meer water
Voor een sterke weerstand is het belangrijk om voldoende water te drinken. Iedere dag anderhalf tot twee liter. Zet bijvoorbeeld een kan water op tafel. Die drinkt u bijna vanzelf leeg.
3. Bak eens in olie, niet in boter
Olie bevat minder verzadigd vet en dat is beter voor uw hart en bloedvaten. Als u gezond en gevarieerd eet en drinkt, ondersteunt u uw weerstand. U krijgt dan alle voedingsstoffen binnen, die uw lijf nodig heeft.
4. Stap een halte eerder uit
Reist u met het openbaar vervoer? Als u een halte eerder uitstapt en het laatste stukje loopt, brengt u meer beweging in uw dag. En regelmatig meer bewegen draagt bij aan een goede weerstand.
5. Ontspan met een puzzel
Puzzelen is een goede manier om te ontspannen en vermindert stress. Maak eens een kruiswoordpuzzel, sudoku of een legpuzzel. Dat werkt vaak goed om uw hoofd leeg te maken.
Meer weten?
Er zijn ontelbare manieren om fitter te worden en je weerstand te verbeteren. Ontdek wat bij jou past op: www.fitopjouwmanier.nl.
Over de flitspeiling
De peiling is van 1 tot en met 7 oktober 2021 uitgevoerd door PanelWizard voor de campagne Fit op jouw manier in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Aan het onderzoek namen 1.542 respondenten deel van 18 jaar en ouder. De flitspeiling is representatief naar geslacht, leeftijd, gezinssituatie, arbeidsparticipatie, opleiding, regio en etniciteit.
Over de campagne
Een gezondere leefstijl ontwikkelen is belangrijk. Juist nu. De campagne’ Fit op jouw manier’ is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om te laten zien en ervaren hoe je met eenvoudige stappen fitter kunt worden. De campagne is tot stand gekomen met hulp van onder andere het Kenniscentrum Sport & Bewegen, het Voedingscentrum en het RIVM en wordt gesteund door organisaties zoals GGD-GHOR.