Kindertehuis St.Antoniushuis te Wassenaar

Monique B. - 09-11-2012


Ik zoek een: Man/vrouw
Woonplaats van toen: Wassenaar (NL)
We waren vrienden van: 1979
tot: 1980

Hallo allemaal,

Ik zoek mensen die rond 1979/1980 in het kindertehuis Sint Antoniushuis in Wassenaar hebben gezeten.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
191 reacties

 1. Corry van der Waal ik herinner je nog hoed en weet nog hoe je eruit zag.
  Je was ook heel lief voor ons.
  Monica Lieftink was er ook maar die kan ik nergens vinden helaas

 2. Miranda en Ria van Vliet ik weet nog precies hoe jullie er uitzagen.
  Jullie komen uit zien Haag toch?

 3. Met deze reactie is een bijlage meegestuurd. SeniorPlaza stuurt deze per e-mail aan de betrokkenen:  Zuster-Charitas-aka-Lies-Lens.png

  Ik vond dit op internet
  donderdag 12 januari 2023
  Laatste religieuzen verlaten Helmond
  Deze week in Weekkrant de Loop een lang artikel over het vertrek van de laatste twee zusters uit Helmond: zuster Dominique en zuster Charitas. Beiden hebben veel werk verricht in onze parochie. Op school, in het pastoraat van de Jozefparochie en in zorgcentra en het ziekenhuis, wonend in het klooster Jozefgaarde aan de Prins Karelstraat. Veel parochianen hebben nog levende herinneringen aan hen. Nadat het klooster werd verkocht woonden de zusters met twee op het Noordende en waren nog actief in de Lambertuskerk. Later verhuisden ze naar een appartement in Helmond-Noord, en zoals in het interview staat, werkten ze mee met de vieringen in het Elkerliek ziekenhuis. Op 24 januari verhuizen ze terug naar het moederhuis in Tegelen.

  De parochie dankt de zusters voor hun jarenlange inzet in de parochie, en wenst ze een gezegende tijd in hun nieuwe en toch vertrouwde omgeving.

  Klik op de afbeelding hieronder om het artikel te lezen, op blz. 17 van de editie van deze week.

 4. Hallo Tommy van Buren
  Ik kan jou nog herinneren, verlegen jongen betreft 3 Hindoestanen 2 zussen waar van ik weet 1 heet Tjandra andere weet ik niet meer. Wat ik wel weet van de andere zus is dat zij op 29 februari geboren was en er was nog een Hindostaanse, dat was Farid

 5. Hoi Monique
  ik heb daar van 1978 tot 1981 gezeten, misschien herinner jij het nog? Mijn naam is Ömer, ik zat in de boven groep zoeteinval… Had jij nog een broertje die Bob heette?

 6. Hallo Mary Spaans
  Je bent de eerste die zich de zusjes Biesboer kan herinneren.
  Ik ben Astrid Biesboer.
  Heb je wat specifiekere herinneringen aan ons?
  Wij hebben er gewoond van 1959 tot 1967 ongeveer.

 7. Ha Mary,
  Wij kwamen inderdaad uit Goeree en ik ken jou wel en je zus Retty en Joanne. Ik kan me er niet zo heel veel meer van herinneren. Wat flarden. Dat we wel eens naar het strand gingen en er een hele grote tuin was. Ik heb ook wel eens nare ervaring gehad met een non. Zij sloeg ook. Ik heb daar gewoond van 1961 tot voorjaar 1966 en heb ook op de lagere school gezeten (Pius X). Daarna heb ik in een pleeggezin gewoond in Nijmegen. Al met al ondanks moeizame start leef ik een fijn leven met man en twee inmiddels volwassen kinderen, een leuke baan en eind november met pensioen.

 8. Hallo, ik heb er ook gezeten vanaf 1960 tot 1966, met mijn broertje Cor en mijn zusje Mary, mijn naam is Henny Visser. In 1966 zijn wij naar Maris Stella in Scheveningen gegaan, niet zoveel herinnering van Wassenaar.

 9. Hallo Dorothy Solleveld
  ik heb een jaar in het Antoniushuis gezeten, in de groep de vinken, daarna een jaar in het Clingdael, bij de irissen, 1963- 1965. Ik zat er vanwege mijn gezondheid. Het is heel heftig voor jullie dat jullie met zijn alle als gezin daar waren. Marion van Leeuwen was mijn grote vriendin. Ik heb hier al eens meer gereageerd, maar van niemand iets gehoord. Leuk om van jou iets te horen. Ik heb wel een leuke tijd gehad. Ik heb op de Pius x school gezeten. Ik hoop dat het verder met jullie goed is gegaan.

 10. Henny Tetteoo,wolvekamp

  Hoi Dorothe… Marion van Leeuwen was inderdaad

 11. Miranda van vliet

  en ik zat er dus ook in dit vreselijke kindertehuis, met mijn oudere zus Ria van Vliet

 12. Hallo Mary
  Wat leuk om wat van je te horen zie nu pas je reactie

 13. Dorothy Solleveld

  Hi Henny, je beste vriendin was Marion

 14. Hoi allemaal ik ben Ömer ik ben een tijdje afwezig geweest .
  Monique B had jij ook een broer die Bob heette ?

 15. Dorothy Solleveld

  Wij waren met z’n 5 en in het kinderhuis Sint Anthonius in Clingendael in Wassenaar van 1957 t/m 1963. Ik Dorothy 4 jaar, was eerst samen met mijn zusje Irene 3 jaar en broertje Carel 1 1/2 bij de peuters. Mijn broers Robert 7, Frits 6 jaar waren in het grote huis. Toen ik 6 werd ging ik naar de Margriet, waar ook mijn zusje kwam. Carel ging later naar de Rakkers. Ik heb goede herinneringen aan het liefdevolle kinderhuis.

 16. Hallo Theo van Tilburg,
  Ik kan me je helaas niet herinneren maar mijn broer vast wel.

 17. Hallo Mieke Jobse,
  Ja hoor dat mag.

 18. Beste Mary Spaans,
  Mag ik uw e-mailadres aan Henny Tetteroo-Wolvekamp geven? Dan kan ze een foto sturen van het poeziealbum.
  Mieke – SeniorPlaza.nl

 19. Hoi Joanne,
  Fijn dat het goed is gekomen met je ondanks alles. Je kon gelukkig weer met Tony bij je moeder wonen.
  Wij gingen met 14, 12 en 11 jaar weer naar een tehuis in Apeldoorn. Ik ook nog een jaar in Rijsbergen. Maar het was vele malen leuker dan Wassenaar. En we zijn er nog. En inderdaad was niet alles slecht. Onder elkaar ging het altijd prima. Ook de periode met Zr. Luciën.
  Pas toen Berthildes in beeld kwam werd het afschuwelijk. Als je ’s nachts moest hoesten werd je op de gang gezet dus je probeerde in je kussen te hoesten. Naar het toilet durfde je ook bijna niet omdat haar corset aan de deurknop hing. Deze zuster hield absoluut niet van kinderen. Afschuwelijk mens. Ik ben zelfs een keer weggelopen toen ik 10 was. Van Wassenaar naar Den Haag Zuiderparklaan en mijn vader bracht me dezelfde avond terug.
  Wij hebben er gewoond van maart 1964 tot juli 1967.
  De rotste tijd van mijn leven.
  Groetjes Mary

 20. Theo Van Tilburg

  Hallo Mary,
  Ik herinner jou nog met je zusje. We liepen vaak samen met mijn zus Henny naar school.

 21. Henny Tetteroo-wolvekamp

  Leuk om van jullie te horen… jullie zaten volgens mij in de groep Margrieten. Ik zat bij de Irissen. Ook allemaal bekende namen, Marion van Leeuwen was mijn vriendin. Ik heb er toch wel een leuke tijd gehad. Ik zat er voor mijn gezondheid.
  Ik wil wel een foto van jullie geschreven stukjes in mijn poëzie album sturen. Maar ik weet niet waar naar toe. Zo te lezen hebben jullie een heftige tijd mee gemaakt. Naar verschillende tehuizen… verschrikkelijk. Ik hoop dat het allemaal goed is gekomen. Zit jij ook op Facebook?
  Joanne van Lierop ken ik ook goed. Heb ik nog contact op Facebook mee gehad. En haar moeder kwam inderdaad veel naar school. Ze lijkt sprekend op haar moeder.
  Gr Henny

 22. Henny,
  wat leuk dat Retty en ik in je poëziealbum staan.

 23. Joanne Van Lierop

  Hallo Mary,
  Ik ben al een tijd niet meer “actief” op SeniorPlaza maar ik zie nu een aantal berichtjes over de tijd die wij in Clingendael zaten. Het doet mij plezier te lezen dat veel kinderen er een fijne tijd hebben gehad. Ik denk dat mijn tijd bij de kleuters in Antoniushove ook oké was want daar kijk ik (in zoverre ik mij dat kan herinneren) goed op terug. Zoals jij al beschrijft Mary (en ik in een eerder berichtje ook al schreef) hadden wij echt een hele nare en gemene non met niet pedagogisch verantwoorde strafmaatregels (bv lijfstraf). Ik heb door haar “opvoeding” altijd slecht met emoties kunnen omgaan. Het is wel goed gekomen hoor:-). Ondanks alles hebben wij wel heel veel plezier gehad met elkaar en een kinderhand ik gauw gevuld: ik weet nog hoe blij ik was als ik van de dames in de keuken een kapje met boter en suiker kreeg. Ik hoop dat het goed met jullie gaat ondanks onze start die niet ideaal was voor een (kwetsbaar) kind.
  Lieve groet Joanne

 24. Joanne van Lierop, jou herinner ik me nog het meest van allemaal. Ook Tony en je lieve moeder. Iedere dag kwam ze naar school liga brengen en jullie gedag zeggen. Wij hebben idd nog een keer contact gehad.
  Retty, Willy en ik hebben nog in een tehuis in Apeldoorn gezeten en ik in Rijsbergen.

 25. Anneke de Waal kan ik me nog herinneren. Kwamen jullie uit Goeree?
  Verder nog de Verginkels, liederen Gyacin, Monica Lieftink, Rina Lips, Suzanne, Laura en Mary Gootjes, Joanne van Lierop, Jaqueline de Greeuw, Ria en Miranda, zusjes Biesboer, Sina, enz.

 26. Hallo Henny,
  helaas kan ik me jou niet meer herinneren.
  Dan zou ik een foto moeten zien.

 27. Henny Tetteroo wolvekamp

  Hallo Mary,
  ik ken jou ook nog wel. Jij staat nog in mijn poëziealbum, samen met Retty. Ik heb een jaar in het Antoniushuis en 1 jaar in Clingendaal gezeten. Ik kan jullie nog goed herrinneren.

 28. Ria van Vliet ik ben Mary maar ik was geen 16 maar tien. Ik kan jou en je zusje nog goed herinneren. Jullie kwamen ook uit Den Haag.
  Ik vond het de HEL daar. Ben er nooit echt overheen gekomen. Ik haatte zuster Berthildes en nog. Als ik er langs rijd voel ik weer die steen in mijn maag. Maar aan jullie heb ik goede herinneringen. Joanne van Lierop zat er ook. En mijn zusje Retty.

 29. Hallo Hans, leuk om je via deze weg weer tegen te komen. Natuurlijk was ik jou en Chiel niet vergeten. Hoe zo dat nu kunnen? We hebben, tot voor enkele terug, nog kaartjes uitgewisseld. Maar zo gaat dat soms, daarom zo leuk om iets van je te lezen. Ik ben in 1970 gaan werken in Wassenaar, en toen waren jullie er nog. Ik weet dat allemaal nog heel erg goed. Ook zijn er nog leuke foto’s, volgens mij, van jullie. Via Roos las je al dat wij nog regelmatig contact hebben en dan praten we soms over die periode.

  Leuk om nog eens iets van je te horen. Mijn e-mailadres is bekend, dat mogen ze gerust aan je doorgeven indien je dat wenst.

  Lieve groet en hopelijk nog eens tot horens.

  Juf Bets.

 30. Bovenaan mijn scherm verschijnt een bericht uit 2012 van ene Monique B. Ik heb ene Monique S. (uit Alphen?) in de groep gehad – misschien is dat dezelfde? Ik heb nog een mooie foto van Monique uit die tijd. Die wil ik graag aan haar geven.

 31. Rm Laurey Roos Laurey

  Hans wat ontzettend leuk om jou hier weer tegen te komen.
  Ja, klopt allemaal wat jij schrijft.
  Heb ook foto’s uit die tijd. Jij in korte broek en samen met Michiel.Jij altijd vrolijk. Weet niet meer hoelang jullie bij ons zijn geweest.
  Een lieve vader weet ik nog.
  Bets en ik hebben nog steeds contact en zo hoorde ik ook nog over jou.
  Als jij mijn e-mail adres wil is dat goed.
  Heb jijzelf nog foto’s uit die tijd?
  Echt leuk om iets van jou, via deze site, te horen.
  Lieve groet Juf Roos

 32. Hans Langerveld

  Hallo, mijn naam is Hans en ik zat rond 1968/69 volgens mij bij de rakkers samen met mijn broer Chiel. Ik heb wel goede herinneringen aan die tijd. Maar goed in vergelijking met de meesten die ik hier lees zaten we er niet zo lang voordat we “voorgoed naar huis” gingen. We hebben ook ooit nog wel eens een soort reünie bij Roos thuis gevierd en met Bets heb ik ook nog heel lang contact gehad maar uiteindelijk is alles verwaterd maar zeker niet vergeten. Ik herinner mij nog de Hofjes, de Veertjes, de Meiertjes en Duncan en nog wat kinderen van wie ik nu zo gauw niet op de naam kan komen.

 33. Hoi allemaal ik heb meerdere keren gereageerd
  Mijn naam is Ömer ik zag ook mijn naam voorbij komen ik heb van1978 t/m 1981 in Antonius kinderthuis gezeten.
  Ik ben op zoek naar foto’s van toen
  Ik zat bij de Zoeteinval dacht ik dat het heette weet het niet zeker boven groep Leiding als Roos, Tea, Peter, Mike. Rest ken ik hun namen niet meer. Redactie mag mijn e-mailadres doorgeven.

 34. Ik zat daar toentertijd ook. Mijn naam is Liane Swensen. Ik herinner me geen fijne dingen, maar wel dat we met een grote groep wegliepen en richting dierentuin gingen ’s nachts of ’s avonds. Verder herinner ik me Ricardo, klein kindje met ooglapje volgens mij, Richard, Nancy, Andre, Arthur. Ik heb nog veel vragen en veel zwarte gaten in m’n hoofd. Ik zat beneden.

 35. ik wil iedereen fijne feestdagen wensen en een gezond 2023.

 36. Corrie Gelo Danklof

  Ik ben van 1 oktober en wordt dan 71. Mijn ouders zijn uiteindelijk gescheiden, maar ja het was een hele andere tijd. Bij tijd en wijle denk ik er ook nog wel eens aan. Zat jij ook bij mijnheer van der Heijden ( weet niet of ik het goed schrijf) in de klas? Of ben je al eerder weg gegaan?
  groetjes Corrie

 37. Rose-Marie Laurey

  ha Dinny, is het handiger als wij elkaars e-mailadres hebben? Die van mij mogen ze aan jou geven. Dan kan ik, de foto’s naar jou sturen.
  Het is lang geleden dat jullie bij de ukjes zaten, nog zwart/wit foto’s.
  Ik hoor weer van jou.

  [redactie: wij geven het e-mailadres door]

 38. Henny Tetteroo-wolvekamp

  Hallo Corrie
  ik ben ook van 1951, ik ben van juni, 71 jaar. Ik heb er twee jaar gezeten. Jammer voor jullie dat jullie dat mee hebben moeten maken, is het daarna nog goed gekomen.
  Ik denk toch nog wel aan die tijd.
  gr Henny

 39. ha Dinny,
  ja, ik werkte in Clingenhorst bij de Rakkers maar daarvoor in het Anthoniushuis bij de Vinken en soms hielp ik bij de Ukken. Daar waren een Dineke en Leo.
  In welke groep was jij in clingenhorst?
  Ik hoor het vast wel,
  groetjes Roos

 40. Rosé- Marie Laurey
  Ik ben inderdaad Dinny Evers en mijn broertje Leo Evers leuk dat u nog foto’s hebt van vroeger.
  groetjes
  Dinny Evers

 41. Corrie Gelo Danklof

  Ach wat leuk, inderdaad op de Pius x school en nog een jaar op de Mulo in het dorp zelf, daarna ben ik overgeplaatst naar Amsterdam, omdat ik te oud werd of misschien te lastig, puber. Ik zat er ivm vechtscheiding ouders. Met mij gaat het goed 70 jaar alweer. Ik ben van 1951. Dys een hele tijd geleden dat we daar zaten ook ik heb er leuke herinneringen aan.

 42. Henny Wolvekamp

  Hoi Corrie, ik heb met jou in de groep Vinken gezeten 1 jaar daarna in het Clingendaal, ook een jaar. Ik weet alleen jouw naam en Harry en Leo. Ik wist niet dat jij nog twee zusjes daar had. Ik heb toch wel een leuke tijd gehad. Ik zat er voor mijn gezondheid. Je kon er ook heel goed spelen, een heel groot terrein. Op de Pius x school. Hoe is het verder met jou?
  Gr Henny

 43. Corrie Gelo Danklof

  Hallo Henny
  Ik heb ongeveer in dezelfde periode daar gezeten , ook bij juffrouw Ans. Mijn twee kleinere zusjes zaten er ook Sylvia en Astrid. Ik ben heel veel namen kwijt uit die periode. De naam Monica kan ik me nog herinneren . Ik heb er een leuke tijd gehad, vooral ook de vieringen zoals Sinterklaas etc en ik had genoeg vriendinnetjes ook buiten het huis. En de grote tuin met speelgelegenheid de tamme eend die er rondliep , maar natuurlijk ook de vaste structuur die ik er geleerd heb.

 44. Gm, mijn 1ste reactie was in 2015 inmiddels maak ik op uit de reacties dat er verscheidene tijden zijn geweest. Ik zelf was die (stotterende) donkere Surinaamse jongen heb het laatste deel meegemaakt. In mijn belevenis ging het als volg, 1980/82, toen zijn de bovengroep en ondergroep verhuist naar Den Haag. De ondergroep verhuisde naar de Bankastraat (Den Haag) en de bovengroep waar ik in zat verhuisde naar Houtwijk (Den Haag). Ik zat in de bovengroep met Turkse Omer (die ik tegenkwam in de reacties) en Marokaanse Ali, en de 3 hindoestaanse kindjes en nog andere kinderen waar ik de naam niet meer van weet. Ik herinner me Roos of Rose Marie de hockeyster en Marjolein (regentessekwartier) nog als leidsters en natuurlijk directeur Vermanen of zo. Net voor mijn 18de (volwassenheid) reed hij mij met mij koffertje naar station Holland Spoor en gaf mij de keus: terug naar huis/Rotterdam of bekijk het maar! Uiteraard koos ik voor de laatste optie. Pijnlijk moment om verlaten te worden en verplicht om je weg weer te vinden!

 45. Henny Tetteroo-wolvekamp

  Ik heb van +/- 1963/65. Eerst een jaar in het Antoniushuis bij de vinken gezeten Bij juffrouw Ans gezeten… die ging naar de nonnen en toen kregen wij juf Ank Verdegaal… en daarna
  een jaar in Klingedaal met zuster Lucia. Ik heb er toch wel een leuke tijd gehad. Ik ben benieuwd naar jullie verhalen. Ik ben Henny Tetteroo-Wolvekamp.

 46. Will – Willy Le Comte

  In 1969-1970 woonde ik er ook (ook even met mijn broer Theo, maar die moest naar een ander huis) , maar ik zat zeker niet bij de ukkies, want ik was toen al 11 jaar.
  Ik heb wel een prettige tijd daar gehad, mocht zelfs wat langer blijven dan eigenlijk de bedoeling was.
  groet, Will

 47. Rose-marie Laurey Laurey

  voor Dinny Evers,
  Zie jouw berichtje en weet niet of ik de goede persoon voor mij heb. Bij de groep “ukken” zaten er Dineke en Leo Evers in de groep.
  Misschien zijn jullie dat of misschien ook niet? Laat het maar weten. Zo ja, heb ik nog foto’s van jullie.
  groetjes “juf “Roos

 48. Ik ben Dinny Evers ik heb in Clingedael gezeten met mijn broertje en mijn zus. Wij hebben geen leuke tijd gehad daar. Wij hebben daar van 1966 tot 1970 gezeten. Wij zijn door de kinderbescherming daar geplaats

 49. John Develing

  Hallo ik ben heel erg opzoek naar waar ik vroeger in een kindertehuis ben geplaatst.
  Mijn naam is John Develing en ben samen met mijn broertje Rick Develing daar geplaatst maar heb eigenlijk weinig herinneringen, maar omdat ik vlagen en soms nachtmerries heb erover vind ik t tijd dat ik er achteraan moet… Kan iemand mij helpen?
  Rond 1977 is het geweest.

 50. Ook mijn adres mag doorgegeven worden aan Rina Veld- Smit. Mocht je het leuk vinden contact rechtstreeks te hebben dan kan dat! Ik ben heel benieuwd hoe je het nu maakt Rina!
  Groet, Hanke Sleper

 51. Rose-marie Laurey

  ha Rina,
  Hoe leuk is dit, jouw reactie.
  Ook ik weet nog veel uit die tijd. Jij mee naar het strand met onze kinders bv.

  Ja de meisjes van Calsteren 3 zusjes v.d Veer 3 Hoffjes en nog vele andere lieve kinderen.

  Van Annelies wist ik niet, een triest verhaal. Heb nog foto’s van haar.
  SeniorPlaza mag mijn privé e-mailadres aan jou doorgeven. Kunnen wij later misschien eens bellen.
  Zo leuk jou hier te vinden.

  Bedankt voor jouw verhaal en misschien tot horens,

  lieve groet Rose-Marie

 52. Hallo
  Mijn naam is ömer. Ik zou heel graag in contact willen komen met Nico. SeniorPlaza stuurt mijn e-mailadres willen door aan Nico.

  Vriedelijke groeten ömer Bozkurt

 53. Hallo,
  Ik ben inderdaad de zuster Maria Elzina en heb samengewerkt met Rose-Marie in de Vinekengroep. Annelies werkte als stagiere en is helaas overleden. Ik heb haar nog een paar maal opgezocht met Maria Gulihelma (overste) toen ze op sterven lag. De directeur was Dhr. van Veen. Hanke heb ik ingewerkt die de groep van mij moest overnemen.
  Letta werkte in de peutergroep en kwam zwanger terug van vakantie. Gelukkig werd ze door ons allemaal goed opgevangen.
  Rose-Marie je werkte vaak alleen, omdat wij ook nog drie baby’s hadden. Als de verpleegkundige ziek was moest ik de baby’s verzorgen. Die dame was vaak ziek en ik ben haar naam vergeten. Ik weet ook nog dat er een afstandskindje kwam van 8 dagen (Tanja). Dhr. van Veen en ik moesten alle kleding terug geven aan het ziekenhuis.
  Rose Marie en Hanke, ik heb fijn met jullie gewerkt, trouwens met iedereen. Ik herinner mij de kinderen van Calsteren. Ingrid en Agnetha en twee meisje met lang blond haar.
  Maria Sjean Baptistha was de zuster met de rode vlek. Als die met vakantie was, moest ik haar pupil opvangen die een stoma had. Wat is er van die jongen geworden?
  Juffr. Ans en en Elly van de Berg zijn na hun eeuwige gelofte uitgetreden. Lies Lens had verkering met Jan van Puffelen en woont nu als Maria Charitas in Helmond.

  Als religieuze werd ik teruggeroepen naar het pensionaat in Tegelen en werd geplaatst in een grote groep van 20 a 25 kinderen en ik was doodongelukkig, het was niet mijn ding. Ben voor mijn eeuwige gelofte uitgetreden. Naderhand ben ik naar Amsterdam gegaan, Kindertehuis Amstelstad en heb gewerkt met meiden van 12 tot 18 jaar. Ik had het geluk dat de directrice de docent was die mij opgeleid had. Dat was meer mijn ding.
  Hopelijk heb ik wat bijgedragen aan jullie herinneringen.
  Vriendelijke groeten van Rina Verf-Smit.

 54. Ohh leuk, als je zuster Elzina was, heb ik voor je vertrok van je het vak geleerd bij de Vinken groep! Ik mocht je graag! Je vertrok naar Limburg. Voor mij was dat onverwacht en plotseling. Heb ik de goede Elzina voor me?
  Hartelijke groet, Hanke Sleper

 55. Hallo Nico Den Haag,
  Ik heb goede herinneringen aan Hans en Lydia. Wat leuk dat je nog foto’s hebt! Zou je die willen delen? De moderator mag mijn emailadres iig delen met je.
  Vr. groeten,
  Raymond (Veringa 1975-1978)

 56. Rose-marie Laurey Laurey

  voor Rina Smit,
  Denk dat jij zuster Elzina Bent.Klopt dat?
  Dan heb ik met jou samengewerkt.En erg leuk ook.
  Bij de vinken was dat.
  Voordat ik meer schrijf ben ik benieuwd of jij het bent.
  Ik werkte van 1968 tot 1972 in Anthoniushuis en Clingenhorst.
  tot horens,
  groetjes Rose-marie Laurey

 57. ik zoek mensen die in het Antoniushuis gewerkt hebben samen met mij. Ik lees namelijk vele berichten waar ik een antwoord op weet.
  \Vriendelijke groet. Elzina

 58. Ik ben Rina Smit. Ik heb daar gewerkt als Maria Elzina SND

 59. Annet v.Bemmel

  Ik ben op zoek naar mijn inschrijving .ivm aanvraag tegemoetkoming slachtoffers in de jeugdzorg.
  V.A. 1968 heb ik daar gezeten tot dacht 1972.

 60. Nico Den Haag

  In 1978-1979 heb ik als groepsleider bij het Antonius kindertehuis gewerkt. Ik kan me Ömer heel goed herinneren. Andere namen Brigitte, Richard, Ali en Rachid, Farid, Gerzon, Jerrol, Eline, Nashreen, Bob en Diana. Ik heb nog wel wat foto’s van dat ene jaar.
  De collega’s uit die tijd waren bij de Vrijbuiters: Hans, Rita, Lydia en Lian; bij De Zoete Inval: Trudy, Mieke, Liesbeth en ikzelf dus.

 61. Beste mensen, mijn broer en ik hebben ongeveer in 1968 in het St. Antoniushuis gezeten. Inmiddels werk ik bij het Haags Gemeentearchief en naar aanleiding van een bericht van iemand anders ben ik gaan kijken of het archief van de Stichting bij ons is en dit is inderdaad het geval. Het archief is te vinden op http://www.haagsgemeentearchief.nl onder beheersnummer 1414-01 Stichting Sint Antoniushuis en Pater Eusebius Kemp Stichting. Zo te zien is het een niet geïnventariseerd archief, maar is er wel een plaatsingslijst gemaakt waarin grofweg te vinden is wat er in het archief zit. Het archief is geheel openbaar, maar helaas niet beschikbaar via digitaliseren op verzoek. Als er iemand is die van een specifiek onderdeel toch graag een scan zou willen ontvangen dan wil ik daar mijn best voor doen. Het complete archief omvat 1,6 meter aan papier, dus wel graag zoveel mogelijk specificeren waar je naar zoekt.

 62. Hallo
  ik ben Ria, zat samen met mijn zus Miranda rond 1963 in het kindertehuis. Namen die ik nog herinner zijn Mary, die was toen ongeveer 16 jaar, en Joanna. We waren in een groep met een non die flink wat lijfstraffen uitdeelde, vreselijk. Zou wel in contact willen komen met degene die daar ook hebben gezeten.

 63. Petra De kruijf

  Hoi Marian Nalenz hoe kan ik met jou in contact komen? Ik heb facebook onder de naam Petra de Kruijf. Ik heb nog een foto misschien sta jij er ook op.
  groetjes Petra

  [opmerking vd redactie: U kunt ons ook doorgeven dat wij Petra de Kruijf uw e-mailadres mogen sturen, om direct met haar in contact te komen]

 64. Astrid Biesboer

  Hallo, ik heb samen met mijn zusjes Marja, Marijke, Tilly en Astrid Biesboer in dit tehuis gewoond. Van 1959 tot 1965.
  Is er iemand die ons nog kent?
  Er was een non met een grote rode vlek op haar wang. Ik heb nog een foto van ons op een grote statige trap toen we gedoopt waren. Mooie zwarte lakschoenen hadden we aan.
  Er was ook niet zo ver bij het huis vandaan een dierentuin. Zou leuk zijn als iemand wat meer van ons weet.

 65. Dag Petra de Kruijf,
  ik ben Marian Nalenz. Jij bent met mij weggelopen naar mijn oma in Den Haag dat was nodig. 1968 ook ik heb geen leuke herinneringen aan die tijd.
  Ik heb nu pas die oproep gelezen. Ja, ik wist jouw naam ook niet meer. Ik ben 68 jaar, lang geleden he. Wij hadden toch de moed er van door te gaan.
  Ik hoop dat je deze tijd een plaats hebt kunnen geven, wij hebben daar leren overleven he? Een van mijn eerste avonturen was dat.
  Hoop dat je deze mail krijgt en dat je nog gezond bent.
  Groetjes Marian

 66. Hoi Desire,
  leuk dat je een berichtje stuurt. Ik herinner je nog met je 2 zussen lang blond haar. Wat grappig. Je zat bij ons in de groep met een zuster… en Rose Marie hoop dat je dit nog weet.
  Jullie kwamen omdat jullie moeder was overleden. Heel erg. Ik ben benieuwd hoe het met jullie gaat. Hartelijke groet aan allen.

 67. Petra De kruijf

  Hallo,
  ik ben Petra de Kruijf. Ik heb ongeveer van 1968 tot met 1972 in kindertehuis gewoond samen met mijn zusje Karin. Zijn er nog foto’s van die tijd?

 68. Jacqueline Hoff

  He Desiree. Wat leuk dit! Ik heb in de zelfde tijd als jij en je zussen gezeten. Samen met mijn tweelingzus Astrid en mijn andere zussen en broer Michel. Jullie kwamen net zoals jullie ook uit Den-Haag!

 69. Wat bijzonder om zo af en toe iemand te “ontmoeten” op SeniorPlaza en dan in het bijzonder “kinderen” die in de jaren ‘70 in het Anthonius kinderen tehuis woonden.

  Zo zoek ik nog steeds de “kinderen” Daan, Ursula’s en Trudie. Achternaam weet ik niet meer. Ursula’s, vroeger, Ursel, heeft een tijd terug gevraagd, wie haar nog kende. Heb daarop gereageerd, maar helaas nooit meer iets vernomen. Daarom nogmaals deze poging.

  Desiree van der Veer inmiddels gecontact.

  Leuk om herinneringen, als ze niet te pijnlijk zijn, op de halen en te delen.

  Groetjes.

 70. Desiree Van der Veer

  Ha Rose-Marie,
  Echt leuk ja.
  Zit jij ook op Facebook? Is misschien makkelijker om foto’s te delen en contact te houden.
  Heb Bets al gevonden ?

 71. Rose-Marie Laurey Laurey

  ooo Dees wat leuk. Heb al vaak naar jullie gezocht.
  Hoop dat het met de zusjes goed gaat. Heb ook nog foto’s van jullie en een kaart van Miriam.
  Liefs juf Rose-Marie

 72. Desiree Van der Veer

  Hallo, ik heb in het tehuis gewoond van 1969 tot 1971. Samen met mijn zus Mirjam en jongere zusje Jacqueline.
  Wat leuk dit allemaal te lezen hier.
  Herinner me Betsie en Rosemarie heel goed.

 73. Ik heb in Clingendael gezeten van 1959 tot 1963 samen met mijn jongste zus Anita mijn ouder broer Hans en aan de overkant in Sonneburg zat mijn oudere zuster

 74. Dag Hanke,

  Ik spreek Geoffrey regelmatig, hij belt dan even, doet zijn verhaal.
  Ik ben nu niet in Den Haag geweest, maar hij heeft het wel verteld.

  Bijzonder toch, dat sommige oud-pupillen, regelmatig hier langs komen.
  Goed om te weten, dat de meesten toch goed en fijn terecht zijn gekomen.

  Het ga je ook goed in deze rare tijd.

  Hartelijke groet vanuit Zwolle.

 75. Dag Martin,

  Wat een indrukwekkend verslag schrijf je over je jeugd.
  En wat een bijzondere herinnering over mij. Ik kan dan ook soms echt denken: ”toch niet zo slecht gedaan”.
  Heb altijd met de beste bedoeling en een hart vol met liefde jullie begeleid in die hele moeilijke fase in jullie leven.

  Toch moet ik je weer terug in mijn geheugen kunnen halen, want al die namen die je opschreef, al die kinderen, zaten bij mij in de groep. En al die herinneringen van jou kloppen. Dus, misschien komen de herinneringen aan jou terug.

  Misschien, als ik een fotootje zie van jou, vanuit die tijd ongeveer, dan zou er misschien weer een film aan me voorbij gaan en komen herinneringen aan je terug. Dat zou ik heel graag voor je willen. Eventueel via Messenger een fotootje sturen. Ik sta op eigen naam op Facebook.

  Ik zou dat heel bijzonder vinden, maar de beslissing is natuurlijk aan jou.

  Dankjewel voor die lieve reactie en misschien hoor ik nog eens iets.
  Lieve groet,

 76. Hanke Sleper

  Hoi Bets,
  Heb jij Geoffrey nog gezien? Zag je zijn fotoboekje? Daarin zijn de Surinaamse kindjes ook!
  Dag, hou je goed in deze Coronatijd!
  Groet Hanke Sleper

 77. Martin Massa

  Hoi Bets,

  Wat jammer dat jij niet meer precies weet wie ik was. Weet dat jij voor mij heel belangrijk bent geweest. Ik snap dat jij veel kinderen voorbij hebt zien komen, dus het is oké… Ik heb in dezelfde tijd als Ursula, Daan en Trudy daar gezeten. Trudy en ik waren destijds onafscheidelijke vrienden. Ik herinner me Kees en Ruud Meijer. In mijn eerdere bericht schreef ik over Herman en Gerard. Zij waren broers en hun vader had een molen in Leidschendam. Dat zijn de broertjes waar Ursula in haar bericht over schreef. Ik herinner me de structuur die we kregen en samen televisie kijken, het zakgeld op zaterdag, de loopjes van het tehuis naar school en terug en nog veel meer… Als kind wilde ik niets liever dan thuis wonen, maar terugkijkend kreeg ik daar de structuur die een kind nodig heeft. Ik zat in Wassenaar samen met twee van mijn broers. Nadat ik weer thuis was geplaatst ben ik weer in een internaat geplaatst. Ik heb toen in 4 jaar Borculo gezeten. Dat was ook waar wij vanuit Wassenaar op kamp waren geweest. Ursula had het over een kamp in haar bericht. Dat was dus daar… Opgroeien in tehuizen heeft zijn weerslag op mij gehad. Verder wil ik het hier bij laten. Ik schrijf dit bericht meer om jou te bedanken voor jouw zorg voor mij toen en de manier waarop jij dat hebt gedaan…

  Groet,

  Martin Massa

 78. Hallo Senda,

  Of ik je nog kan herinneren. Je was een leuke spontane, drukke blije blonde meid. Ik denk dat je toen ongeveer 11 jaar was. Kees, je broertje, had volgens mij een bril. Jullie waren gewoon hele leuke actieve kinderen. Jij was ook echt een stoere meid. Altijd in voor een geintje. Gewoon een heel gezellige meid. Mijn vraag is wel zaten jullie ook nog even op Clingenhorst of Anthonius?

  Leuk dat reageert hoor. Hoe is je leventje gegaan? Ben ik best benieuwd naar. Je kunt mijn e-mailadres eventueel opvragen via SeniorPlaats, geloof ik. En Kees? Ook benieuwd naar.

  Heb ook vorig jaar Irma en Hans ontmoet. Zo leuk. Als je wilt, laat nog maar eens iets van je horen.

  O ja, jullie zaten in de Rakkers groep. En rakkers, dat waren jullie 2 wel.

  Groetjes ook aan je broer.

 79. Senda van Stuijvenberg

  @Bets Faas
  Hallo Bets, ik weet niet of jij mij Senda van Stuivenberg en mijn broertjes Kees nog kan herinneren, ik weet niet meer in welke groep ik zat maar ik weet wel dat Kees, mijn jongere broertje het voor elkaar kreeg om iedere ochtend in mijn bed te liggen…
  Ik weet dat ik eens een tik op de hand van Ans Holleberg heb gegeven waardoor haar arm uit de kom vloog, ik moest helpen omdat zij haar arm niet kon gebruiken.
  Ik moet ook eerlijk vertellen dat ik weg gestuurd ben omdat ik steelde uit winkels (ben ik uiteraard niet trots op!)
  Ik ken wat namen die ik hier voorbij zie komen waaronder Irma Onderwater en haar broer.
  Ook heb ik hele goeie herinneringen over Ans (en haar broer Rob), ik heb diverse keren bij haar gelogeerd in Alphen aan de Rijn en ben ook wel eens met haar op bezoek geweest bij haar moeder in Amsterdam.
  Ik zou het echt heel erg leuk vinden om iets van jou terug te horen, ondanks het feit dat ik niet een van de braafste was.
  Ik mocht ook vaak niet verder eten omdat ik steevast mijn mes aflikte als ik de boterham met boter gesmeerd had. Kees en ik (Senda) kwamen uit Den Haag.
  Hopelijk hoor ik iets van jou!
  Fijn weekend!

 80. Dag Martin,

  Leuk om weer eens iemand over het Anthonius huis te horen. De zus en broer van Urs (Ursula) heette Trudy, oudere zus dus en haar tweeling broer heette Daan. Waren hele lieve gezellige kinderen. Jammer dat ik van hun niets meer vernomen heb. Maar misschien gebeurt dat ooit nog. En jij, in welke groep zat jij?

  Heb je dan ook de kinderen Meyer gekend? Aad, Kees, Ruud Paul? Geoffrey Kromhout?

  En Irma en Hans onderwater? Sommige namen weet ik ook nog best. Wat doe je op dit moment? Laat nog maar eens iets van je horen. Heb je nog meer herinneringen? B.v. Kinderen Hoff? Duncan de Cunha, kwam uit Suriname? Zo kan ik nog wel even doorgaan. Welke tijd woonde jij er?

  Ik hoop nog eens iets van je te lezen. Fijne avond.

 81. Martin Massa

  Hallo Bets Faas ( juffrouw Betsy)

  Wat super leuk om jouw naam hier tegen te komen.. Ik herinner me veel uit mijn tijd in Wassenaar. Ik kan jouw gezicht nog voor me halen. Alle dingen die Ursula noemde weet ik ook nog. Heetten die broertjes waar Urs het over had Herman en Gerard? Ben Ahuis, juffrouw Ans, kok Kees… Jetje Mina, een trip langs memory Lane…

 82. goedemorgen mevrouw Louw,
  ik zal u per e-mail de eerder uitgewisselde foto’s toesturen.
  Mieke – SeniorPlaza

 83. Hallo allemaal,
  mijn naam is Wendy en mijn oudere broer (Pieter John) en ik hebben ruim een jaar in Antoniushuis gezeten, ik denk in de periode 1967-1969. Ik was vier jaar en kan me er heel weinig van herinneren, behalve dan dat mijn knuffelkoala gestolen is. Ik zat volgens mij in een peutergroep, herinner me dat we naar de kleuterschool Pius X liepen en heb flarden van herinneringen aan een trappenhuis met een rode loper, een hele lange slaapzaal en het onderling ruilen van je speelgoed als er een kindje jarig was. Wij hadden het geluk dat onze moeder ons iedere zondag op kwam zoeken en ons na ruim een jaar opgehaald heeft, maar ik herinner me ook dat andere kinderen daar heel erg jaloers op waren en dat kan ik me nu ook wel voorstellen. Ik werk bij het Haags Gemeentearchief en zag dat het archief van Stichting Sint Antoniushuis en Pater Eusebius Kemp Stichting zich inderdaad bij ons bevindt (beheersnummer 1414-01). Het beslaat de periode 1948 – 2006 maar het is niet geïnventariseerd en ik denk ook dat het niet geheel openbaar is (vanwege de AVG – privacybescherming). Als er mensen zijn die foto’s uit de periode 1967-1969 hebben zou ik die best wel willen zien.

 84. Henny Wolvekamp

  Hallo Anneke de Waal
  ik heb een jaar in het Antoniushuis gezeten bij de vinken en een jaar in Clingedael, ik zat daar bij de irissen. Klaas de Waal klinkt mij bekend in de oren. Patty en Retty Spaans ken ik goed en Joanna ken ik ook. Ook ik heb op de Pius x gezeten, in de zelfde tijd als jij, 1962, 1964. Ik heb er toch wel een leuke tijd gehad en ik vind het leuk om hier vele bekende tegen te komen.
  Gr Henny Tetteroo-Wolvekamp

 85. Hoi Anneke
  Ik ben ook van 1961 tot ongeveer 1963 daar geweest, alleen ik was toen al 10 jaar, dus waarschijnlijk kan je me mij niet herinneren,

 86. Hallo,
  ook ik heb in Antonius kindertehuis gezeten.
  Mijn naam is Ömer ik zat boven, ik heb van 1978 totdat ze gingen verhuizen naar Den haag. Ik dacht dat ze naar Bankastraat gingen. Toen der tijd was Henk van Manen directeur. Leidsters waren zo ver ik mij kan herinneren Rose, Kiki, Trudy, Thea, Mieke.

 87. Anneke de Waal de Waal

  Hallo allemaal,

  Ik ben Anneke de Waal en ik heb in Anthonius gewoond van ongeveer 1961 (ik was toen 4) tot ongeveer 1966. Ik heb in een groep gezeten met Mary en Retty Spaans en met Johanne van Lierop. Meer broers (waaronder de hier meer genoemd Sjaak de Waal) en oudere zus Corry woonden in Anthonius maar wel allemaal in verschillende groepen. Ook ik heb op de Pius de X school gezeten.

 88. Rose-Marie Laurey

  ha Anneke,
  Hoop dat jij het e-mailadres ontvangt.
  Heb een leuk verhaal over Bart. Hoor weer van jou.

 89. Goedemorgen,
  ik stuur het adres zo nog een keer door. Kijk eventueel ook even tussen de spam, of het daar niet tussen zit.
  Laat maar weten of het gelukt is.
  Mieke – SeniorPlaza

 90. Hallo Marijke,
  Ik zie in jouw berichtjes enkele namen van kinderen die ik ook in mijn groep heb gehad (eind jaren 60, Jimmy en Peggy, Franca was toen stagiaire bij mij, ze kwam uit Rotterdam, ook Cora en Marian had ik in de groep. Ik herinner me ook nog een jongetje van 8 (Peter). Destijds kwam Bart er ook bij als leider. Hij woonde bij de molen in Bezuidenhout.
  Groetjes en misschien tot horens, Anneke Hessing

 91. Hallo Rose Marie,
  Ik heb nog niets ontvangen van SeniorPlaza maar heb me nu geregistreerd Als je op dit bericht reageert moet ik als het goed is jouw mailadres ook te zien krijgen.
  Groetjes Anneke

 92. Ömer Bozkurt

  Hoi
  ik heb daar gezeten van 1978 tot met 1981. Mijn naam is Ömer; directeur was Henk van Manen, leidsters waren Roos, Thea, Mieke. Laan van Oud Clingendaal en ze zijn in 1981 verhuisd naar Den Haag Bankastraat. Wat een mooie tijd was dat. Ik heb een leuke herinneringen aan. Dat huis kerkhout farid, ali eens per jaar mochten wij met de rijke mensen meevaren en eind van dag mochten wij met zen alle ergens eten ter afsluiting van de dag. Ik hoop eens dat de mensen eens bij elkaar kunnen komen. Ben heel benieuwd (trouwens Henk van Manen is overleden).

 93. ha Anneke,
  oja, dat is waar ook. Hoe durfde we!
  Was echt een leuke tijd in Anthonius huis. Woon jij nog in Den Haag?
  SeniorPlaza mag mijn e mail adres doorgeven aan jou.
  groetjes,
  Rose-marie

 94. Anneke Hessing

  Hallo Rose Marie,
  Wat leuk om jouw reactie te lezen. Is het misschien een leuk idee om nog eens met elkaar af te spreken?
  Weet je nog dat we destijds veel gelift hebben naar Amsterdam? Wat een tijden waren dat …

 95. Frank Van Manen.

  Jacqueline Hoff, ik kijk zelf ook niet elke dag. Heel naar van jouw jongere broer en ook heel jong 51 jaar.
  Het is wel leuk om met mensen te kletsen uit die tijd en te horen hoe andere het beleeft hebben en hoe het met ze gaat.
  Ik was bv helemaal vergeten dat de groepen namen hadden. Van de leiding weet ik eigenlijk ook niet veel meer bij naam. Ik vond het prachtig daar en was heel vaak in het bos.

 96. Raymond Veringa

  Hoi Ursula en Bets,
  In 1975 zijn mijn zussen Carole, Nathalie en ik in Antonius terecht gekomen voor een jaar of 3. 6, 4 en 3 jaar oud resp en alledrie blond. Ik kan me alleen leiders Lydia en Hans herinneren en volgens mij raakte Carole bevriend met een Michel .
  Geen overlap met jullie tijd daar?
  Groetjes

 97. Hallo Ursula (Ursje)

  Wat bijzonder om iets van jou te lezen. Jullie zaten bij mij in de groep. Jullie nooit vergeten. Heb je moeder ook meegemaakt. Jij was een hele hele vrolijk blij dartelend meisje: prachtig haar, speels. Vaak gedacht wat en hoe jullie leven. Zo benieuwd. Daan Urs en Trudy. Laat maar iets van je persoonlijk horen. Je verslagje klopt helemaal. Zo leuk. Hoor graag van jullie. Groetjes.

 98. Ursula Middag

  Hallo,
  mijn naam is Ursula Middag. Werd Ursje genoemd. Ik heb samen met mijn tweelingbroertje Daan en zus Trudie van ongeveer 1973 tot 1975 in het kindertehuis Antonius gezeten. Wat ik mij kan herinneren is dat wij in de groep de Vrijbuiters zaten. Dat was de groep beneden. Ans, Lydia, Betsie en Ben waren onze leidsters/leider, Kees de kok en Rita de schoonmaakster. [Er zullen er vast en zeker meer geweest zijn] De kinderen in onze groep: Theo en Martin Massa [hun broer Louis zat boven], Marian en 2 andere broertjes waar ik de naam niet meer van weet maar wel altijd op zondag zakgeld kregen van hun vader.
  Wat ik mij ook herinner is dat wij met zijn vieren op 1 slaapkamer lagen en dat Marian een klein kamertje voor haarzelf had. Met carnaval zijn we ook nog eens een keer naar Brabant geweest of te wel Oeteldonk en dat we daar in een klooster mochten slapen. We zijn ook nog een keer op kamp geweest, weet alleen niet meer waarheen maar wel dat we in een hooiberg sliepen en ons moesten wassen in een grote teil. Ik heb ook op de Pius X school gezeten maar geen leuke herinneringen. Ben benieuwd of iemand zich deze tijd nog kan herinneren?

 99. Rose-marie Laurey Laurey

  ha Anneke,
  Jou herinner ik mij nog goed.
  Jij bij de margrieten en ik bij de vinken. In de vakanties deden wij veel samen. Ik heb daar ook leuke foto’s van.
  Jij woonde, dacht ik, in de Loudonstrtaat en jouw moeder had een fournituren zaak daar. Kwamen ook na werktijd bij elkaar.
  Heb weer plezier als ik aan de tijd in tehuis denk.
  groetjes Rose-marie Laurey

 100. Jacqueline Hoff

  Beste Frank van Manen.
  Is weer een tijd geleden, maar krijg nu pas weer een e-mail
  Ja ik heb daar gezeten met mijn tweelingzus Astrid. Ook mijn andere 2 zussen hebben er gezeten , maar niet lang. En onze jongste broertje Michel! Hij is helaas in 2011 op 50 jarige leeftijd overleden aan die rotziekte. Maar ook ik heb er een hele fijne herinnering aan het tehuis! Altijd buitem spelen midden im de bossen! En ja dit jaar 51 jaar geleden dat wij daar kwamen

 101. Anneke Hessing

  Hallo Marianne Homborg en Stella Marissa Shoots,
  Ik ben Anneke en ik was leidster van jullie groep (Margriet). Ik herinner me jullie nog wel. Mochten jullie meer willen weten over die tijd neem dan gerust even contact op. Ik heb ook nog een aantal leuke foto’s uit die tijd.

 102. Degene die rechtstreeks contact willen met mw. Hanke Sleper kunnen bij ons vragen naar haar e-mailadres.
  Mieke – SeniorPlaza

 103. NoHoi Roos,

  Vanaf augustus 1969 kwam ik werken met Zuster Elzina bij de Vinken. Ik vermoed dat je toen al naar het andere huis was. Ik kan je me niet herinneren. We hebben dus met dezelfde kinderen gewerkt. Misschien als ik een foto van je zie, dat er dan een lichtje gaat branden…?

  Weet jij ook van een mannelijke groepsleider? In mijn tijd was die er niet volgens mij. Ik heb intussen kontakt met Frank van Manen. Erg leuk! Frank en Fred van Manen herinneren zich hem : Alfred van Dam, zegt je dat iets?

  Iedereen die op mijn inzending Anthonius Kindertehuis wil reageren mag mij rechtstreeks schrijven hoor.

  Hartelijke groet,
  Hanke Sleper

 104. ha Hanke,
  ook ik werkte een tijd bij de Vinken, maar jij komt mij niet bekend voor uit die tijd. Ben benieuwd wanneer jij er was. Ik 1968/1969, ook met zr Elzina gewerkt maar was meestal alleen.
  Ben na een tijd naar Clingenhorst gegaan en daar een gemengde groep opgezet, waren eerst alleen jongens.
  Ben benieuwd of jij nu voor of na mij in de Vinkengroep werkte. Had ook Agneta en Ingrid van Calsteren in de groep. Ook de kinderen Meier en de kinderen Hoff, de zusjes van der Veer, Ronald Barendse enz.
  Zie dat Bets al heeft gereageerd i.v.m. Geoffrey. Zou mooi zijn als jullie elkaar weer ontmoeten.
  Heb de foto’s gezien die jij haar stuurde, erg leuk.
  Succes met Geoffrey,

  groetjes Rose-Marie (Roos)

 105. Prima, ik stuur u elkaars e-mailadres toe.
  Mieke – SeniorPlaza

 106. Ik zou graag het e mailadres willen van Hanke, zij stuurde bericht betreffende Geoffrey Kromhout. U mag anders ook wel mijn e mail adre aan haar doen toe komen. Zodat we 2 mensen met elkaar in contact kunnen brengen. Zou voor Geoffrey Kromhout
  geweldig zijn. b.v.d.

 107. Hanke

  Ik heb zelf geen foto’s uit die tijd en zou er graag een aantal zien. Van de kinderen en leiding en ook van het huis en het bos eromheen. E-mail mag niet hier maar misschien kan jij mijn e-mail via hier krijgen.
  Groetjes Frank van Manen.

  [Opmerking redactie: ik stuur het e-mailadres van dhr. Frank van Manen door aan mevr. Hanke Sleper]

 108. Ik las nog wat verder en herkende oud pupillen van me. O.a. Frank en Mark van Manen. In mijn groep zaten ook 5 kinderen twee, Aad, Anita, Kees, Ruud en Ingrid Meyer. De zusjes Agneta en Ingrid van Calsteren zaten ook in mijn groep, zij mochten weekendjes met mij mee. Thomas, Arno, René, Fred, Marja, Franky en Robert, weet niet meer hun achternaam. Geoffrey Kromhout was er ook en als baby had ik ook Claudia in mijn groep, Corry Langendijk was er ook . Toen ik kwam werken was Zuster Elzina bij de Vinken groep. Ik werd door haar ingewerkt. Zijn vertrok naar Tegelen en trouwde later met een weduwnaar met veel kinderen. Mary Laarman werkte er met mij en Mieke van Dijk en Jacqueline uit IJsendijke, Zeeland.
  Niet van alle kinderen maar toch van verschillende kinderen heb ik uit die tijd foto’s.

 109. Mijn naam is Hanke Sleper. Ik werkte in het St Anthonius Kindertehuis in de Vinken groep voor kinderen van 0 tot 14 jaar. Ik heb; toen Geoffrey Kromhout binnen kwam als 4 jarig lief knulletje opgevangen. Ik was zijn vaste begeleidster een paar jaar intensief met hem opgetrokken tot ik elders ging werken. Ik was dol op hem en had hem graag meegenomen. Dat ging toen niet. Ik ben erg benieuwd hoe het met hem gaat en en heb foto’s van hem. Laat me svp weten waar ik Geoffrey kan bereiken. Doe hem vast de groeten van Hanke?

 110. Graag zou ik mijn ervaring willen delen.

 111. Jeannette Van Der Erf

  Ik ben op zoek naar Bart van Dorp, hij was in het kindertehuis St. Antonius in Wassenaar in 1965. Zijn broer Wim wordt genoemd in de reacties.
  Wie kan mij helpen Bart te vinden?

 112. Frank Van Manen.

  Hoi Roos,
  Leuk foto’s uit die tijd ook van de binnenkant van het huis. Ik begrijp dat je mijn e-mailadres kan opvragen dat vind ik altijd goed. FaceBook heb ik ook maar daar zit ik niet zoveel op. Het lijkt mij sowieso leuk om nog contact te hebben met mensen uit die tijd.

 113. Frank Van Manen.

  Jacqeline Hoff jou ken ik ook nog! En Astrid Hoff, je had toch ook nog een broertje daar? Zijn naam weet ik niet meer. Ik kan me nog jongen herinneren die uit Amerika kwam. Ik zag deze site vorige week en ging terug rekenen… 51 jaar geleden ongeveer kwam ik in dit kindertehuis. Ja, dat is echt heel lang geleden. Gaat het goed met jou?

 114. ha Frank, weer even een reactie op jouw bericht.
  Ja, Alfred was de 1ste groepLeider in Clingenhorst, tussen al de leidsters. Hij zag er altijd wat viezig uit, lange haren en niet al te schone kleding. Jullie groep heette de Irissen. Mark zat bij de kleuters. Begrijp dat je niet alle namen kent. Jij had Juffrouw Marian en Mieleke. Ik heb nog wat foto’s van die tijd. Zal eens kijken of jullie erbij staan.
  groetjes aan de broers.
  groet Roos

 115. Jacqueline Hoff

  Frank van Manen!
  Ja! Jouw naam en die van jouw broers herinner ik mij nog!! Dat is lang geleden ja!!

 116. Frank Van Manen.

  Hoi Roos
  Ik weet zelf niet veel meer van de leiding uit die tijd, Alfred van Dam geloof ik dat zijn naam is. Hij had een Zundapp brommer en was leider in onze groep. Wat de naam was van de groep weet ik niet meer. Zelf ben ik later in nog twee kindertehuizen geplaatst vandaar dat de namen van alle kinderen en leiding niet meer uit elkaar te is voor mij. Haha dat wist ik niet dat er vrijkaarten van de dierentuin waren grappig!
  Ik ben altijd dankbaar geweest dat mensen ons hebben opgevangen. Je hoort vaak negatieve verhalen over kindertehuizen maar die zijn gelukkig niet voor mij van toepassing.

 117. Hé Frank,
  Ontzettend leuk jouw reactie. En ja zeker, die 3 broers weet ik nog goed. Leuke en ondeugende boefjes. Welke groep zat jij toen?
  En de tuinman, klusjesman enz was Jan van Puffelen, die woonde tussen de 2 huizen in.
  En dan dat door het hek van de dierentuin. Leuke herinnering. Terwijl we vrijkaarten hadden. Maar dit was veel spannender.
  Mark zat toen bij de kleuters en was altijd verkouden met snotneus en al.
  Zo leuk dat jij het een leuke tijd vond daar. Ik,als Juf, ook.
  Groetjes Roos

 118. Frank Van Manen.

  Ik heb er samen met mijn twee broertjes Fred en Mark van 1966/67 tot en met 1971 gezeten. We zaten ook op de Pius x school. In het begin nog met nonnen en we zijn tussendoor ook nog een tijdje terug naar huis geweest. Ik heb in beide huizen gewoond. Zelf vond ik het een heerlijke tijd, leven in een bos een boomhut gebouwd samen met de tuinman. Voetbalveld kwam er en we gingen veel vissen in de buurt. Door het hek naar de dierentuin. Ik denk er nog vaak aan terug. Zelf heb ik helaas geen foto’s uit die tijd.

 119. Hoi Stella,
  De foto’s zijn onderweg.
  Heb ook Marijke foto’s gestuurd en wij halen nu herinneringen op uit die tijd. Al meer dan 50 jaar geleden waren wij daar. Grappig hoe dit nu zo gaat met de contacten.
  Een lief peutertje ben je daar en nu vast en zeker een lieve vrouw en moeder.
  geniet van de foto’s

 120. Hallo Marijke en Roos,

  superleuk die fotootjes! Op 1 herken ik mezelf duidelijk, ik heb twee dochters die op die leeftijd sprekend op mij leken! Roos stuurt ze waarschijnlijk naar mij, stuur ik een kopie naar jou, Marijke!

  Heel leuk dit allemaal. Voor jullie klinkt dit misschien gek, maar het is een soort van bevestiging dat ik besta, dat jullie me nog kennen, ik denk dat meer weeskinderen dat gevoel met mij zullen delen. Je voelt je een beetje als een boompje zonder wortels… dank jullie wel!

 121. Hallo Rosemarie,
  Wat een leuke reactie heb je aan Stella geschreven! Ik heb uit mijn tijd bij de peuters twee fotootjes. Maar Stella staat daar niet op!
  Ik zou het erg leuk vinden om wat foto’s uit die tijd te zien!
  Zou je ze mij ook toe kunnen sturen?
  Grt. Marijke.

 122. hé Stella,
  nu las ik jouw berichtjes aan Marijke en dat heeft mij aan het denken gezet. Gelijk fotoalbum gezocht van mijn tijd in Anthonius.
  Nu heb ik ook foto’s van jou, van de peutergroep 1968 -1989. Hoe krijg ik die naar jou gestuurd?
  Nog zwart/wit fotootjes. Zo schattig.
  Kun je mij een e-mailadres sturen via deze site? Dan stuur ik ze door.
  Dit was juf Roos (Rose-Marie)

  [REDACTIE: ik heb toestemming gevraagd aan mw. Stella Schoots om u haar e-mailadres door te sturen]

 123. Marijke Jansen houps

  Hallo Stella er zat idd een fout in mijn gmail-adres!
  SeniorPlaza stuurt het juiste door.
  In dat geval zie ik wel een berichtje van jou tegemoet!
  Tot dan!
  Groet van Marijke

 124. Hallo Marijke,
  ik heb een e-mailadres van jou gekregen maar ik vrees dat het niet klopt. Ik krijg melding dat het adres niet bestaat. Misschien heeft degene die het doorgegeven heeft een typefout gemaakt? Als je mijn e-mailadres hebt mag je mij ook een berichtje sturen? Dan kan ik weer terugsturen.
  Groetjes van Stella

  [REDACTIE: ter informatie, wij ontvangen die foutmelding ook steeds, maar het lijkt erop dat onze e-mails wel aankomen]

 125. Dag Stella. Nou je bent het hoor! Leuk dat je je Willeke, Sadie en Feetje herinnert! “Feeksie” noemden we haar soms! Ze ging altijd heel hard stampen en trappelen op de grond als ze boos was!
  Ik ben aan het piekeren waar en of ik nog meer foto’s heb! Maar ik ben bang dat ik ze niet meer heb! Ik heb een foto van de peutertjes (die je pleegvader maakte). En daar sta jij om een of andere reden niet op! Wat vind ik dat jammer!
  Maar ik heb nog een heel duidelijk beeld van je! Dus ik hoop dat jij nog wat foto’s hebt waar je op staat! En ze mij wilt sturen via de e-mail? Zelf zit ik niet op FaceBook. Ik ging kijken of ik iets van je op de FB site kon vinden… maar ik kwam niet verder dan het plaatje van de jonge poesjes! Wat schattig! Dit was het voor deze keer. Wie weet tot schrijfs! En ik hoop dat ik nog op jouw vragen kan reageren!
  Groetjes van Marijke.

 126. Bij deze geef ik toestemming om mijn e-mailadres door te geven aan mevr. Stella Schoots
  Met vr. groet M. Jansen.

  [Redactie: dat zullen we doen.]

 127. Hallo Marijke,
  Dank je wel voor je reactie. Dat moet ik wel geweest zijn, dat blonde kindje. De foto’s heb ik. Ik lustte het eten niet, vooral de pap ’s morgens. Tot de dag van vandaag hoeven ze me dat nog steeds niet voor te zetten! Ik herinner me inderdaad een Willeke en een Feekie, een donker meisje. Dan moet Felicia zijn geweest, misschien kon ze haar naam nog niet goed zeggen? Ik herinner me jou niet persoonlijk, maar de juffen waren liever dan de nonnen! Ik ben goed terecht gekomen en heb zelfs contact met de broers en zussen van mijn moeder en een zus van mijn vader. Ik heb een nicht die 3 dagen ouder is dan ik. Ik woon momenteel in Emmeloord en werk als verpleegkundige in een verpleeghuis. Ik zou je graag persoonlijk contact met je hebben omdat we nog met veel vragen zitten waar jij misschien het antwoord op weet? Ik weet niet hoe we onze mailadressen kunnen uitwisselen. Ik ben wel te vinden op Facebook.
  Groetjes van Stella

  [Redactie SeniorPlaza: wij geven het e-mailadres van mevrouw Stella Schoots alvast door. Mevrouw Marijke Jansen, mogen we uw e-mailadres ook aan mevrouw Stella Schoots geven?]

 128. Dag Stella,
  Op goed geluk reageer ik op jouw oproepje. Mijn naam is Marijke Jansen Houps en ik heb in die tijd als stagierre gewerkt bij de peutergroep in het Antonius kinderhuis!
  Ik denk dat jij daar ook in de groep zat. Een klein mager meisje met blond krullerig haar. Ik herinner me jou als een beetje bang en nerveus. En je at slecht. Ik kan me voorstellen dat je bang was van het enge gegil van de pauwen uit de dierentuin naast het kinderhuis. Ik vond jou een heel lief kindje!
  Samen met Willeke Abspoel een meisje van jouw leeftijd was je daar. Ook Sadia en Felicia en Arnold en Alfred Corver en Robin waren jullie leuke kindertjes in onze groep. Ik weet dat de pleegvader waar je naar toe bent gegaan de laatste zondag voor je vertrek nog een aantal leuke foto’s heeft gemaakt. Maar die heb je vast zelf ook wel gezien en anders kan ik je hem misschien, als je dat wilt, wel toesturen.
  Ik was samen met Ans Hollenberg en Mary Laarman de vaste leidstergroep van de peutergroep. Wat ik alleen heel vreemd vind is dat ik geen flauw benul had van een broertje en zusje die ook in het kinderhuis waren. Ik heb ze nooit ontmoet. Dat is best heel raar! Maar misschien zaten je broertje en zusje op Clingenhort? Dat was het andere huis waar de grotere kinderen woonden. Het stond ook op hetzelfde terrein. Omdat jullie te klein waren en nog niet op school was er weinig contact met de grote kinderen. Dat zou een reden kunnen zijn.
  Ik hoop dat je ondanks het schrijnende van je verhaal toch een fijne jeugd hebt gehad en dat je een fijn contact hebt met je broer en zus.
  Hartelijke groeten van je groepsleidster van destijds
  Marijke

 129. Stella Marissa Shoots

  Ik ben Stella, het zusje van Marianne Homborg. Ik ben in 1967 of 68 gekomen, was toen pas 1,5 of 2 jaar. Ik heb daar gewoond tot ik met 4 jaar naar een pleeggezin ging, in 1970. Later ben ik geadopteerd. Ik was toen al 9 jaar. Het heeft mij veel moeite gekost om mijn broer en zus terug te vinden. Ik verbaas me nu nog over de keus ons naar verschillende pleeggezinnen te sturen. Je bent je ouders al kwijt, dan verlies je ook nog je broer en zus. Ik heb ze teruggevonden toen ik 25 was. Ik ken geen namen meer van toen, weet wel dat ik bang was. Van het geluid van de pauwen (ik wist niet dat het pauwen waren, maar hoorde wel geschreeuw als ik buiten kwam!) en van de strenge nonnen. Al met al geen leuke herinneringen. Heeft iemand een groepsfoto uit die tijd? Ik vind het wel leuk om die te zien!

 130. Marianne Homborg

  Ik heb slechte herinneringen aan die tijd, 1967 tot 1969 bij de nonnen. Wij (mijn broertje en zusje) zaten daar in verschillende groepen.

 131. Marianne Homborg

  Ik heb hier samen met mijn broertje en zusje gewoonte van 1967 tot 1969… Mijn zusje is in 1968 geadopteerd mijn broertje en ik zijn naar een pleeggezin gegaan.

 132. Petra de Kruijf

  hoi Sjaak,
  ik zou dat niet meer weten maar vertel er eens over? Ik weet nog wel dat er van die Japanners of Chinese in zo grote villa woonden daar waren we wel erg bang van. Daar liep ik met een boog om heen als we naar school moesten lopen.

 133. Ja, die gijzeling kan ik me nog herinneren. Eigenlijk wel apart dat we toen naar buiten mochten.

 134. Ha Petra. Wel bijzonder om het weer te zien.
  Deze foto heb ik niet in het huis gezien. Is dit een groepsfoto uit die jaren? Bijzonder en bedankt.
  Een naam die ik altijd ben blijven onthouden is van Kitty (Kittekat) .
  Weten jullie nog met die soldaten vanwege gijzeling door de Molukkers?

 135. Petra de Kruijf

  Met deze reactie is een bijlage meegestuurd. SeniorPlaza stuurt deze per e-mail aan de betrokkenen:  20180104_161447St-Antonius.jpg

  Dit (zie bijlage e-mail SeniorPlaza) is een foto van de tijd dat ik in het kindertehuis zat (1968 tot 1972) of net ervoor. Kan iemand mij vertellen of deze foto in het huis was?
  Heeft er nog iemand meer foto’s van die tijd?

 136. ha Marijke,
  Bij de rakkers werkte ik met José v d Heiden en later met Bets en nog later kwam Theo er bij. Bets en ik hebben nog steeds contact.
  Ik heb er een leuke tijd gehad. Heb nog contact met Jacqueline Hoff. Kwam als 9 jarige bij mij in de groep met zusje en broer.
  Dus alweer 50 jaar geleden, dat gaan wij samen vieren.
  groetjes Roos

 137. Dhr. Sjaak de Wit heeft ons diverse foto’s gestuurd. Ik zal ze u allen toesturen per e-mail.
  Mieke – SeniorPlaza

 138. Henny Wolvekamp

  Zijn er nog meer foto’s van het Antoniuskindertehuis en van Clingedael?

 139. Petra De Kruijf

  Ik heb er in 1968 tot 1972 samen met mij zusjes.

 140. Henny Tetteroo

  Ik heb er van 1963-1965 op gezeten…
  Bedankt voor de foto.

 141. Met deze reactie is een bijlage meegestuurd. SeniorPlaza stuurt deze per e-mail aan de betrokkenen:  FB_IMG_1514614990693.jpg

  Grappig om dit tegen te komen.
  Zat te kijken wat er van de oude school was gekomen. Pius X.
  Maar ook ik heb met mijn 2 zusjes en broertje in het kindertehuis gezeten. Ik meen 1968/1970.
  Vorig jaar daar wezen kijken. Een ruimte is nog in oude staat waar we Sinterklaas feest hebben gevierd. En in de oude entree hangen allemaal oude foto’s.

 142. Hallo Marijke

  Bedankt voor je reactie. Misschien dat er ooit iemand anders nog reageert op de Geoffrey Kromhout.

  Tot een volgende reactie.

 143. Ha Rosemarie,
  Nee van ene Letta heb ik nooit gehoord!
  Weet jij nog ene Thea …? (Niet Thea vd Uhm) Ze had halflang donker haar! Ze is vrij kort na mijn komst weg gegaan! Ze werkte samen met Franca. Zij was ziek en was ook vrij vlug weg. Daarvoor in de plaats kwam Hannie Vermeulen waar ik heel fijn mee heb samen gewerkt! Heel veel plezier hadden we altijd!
  Het leuke is dat wij na veertig jaar sinds een jaar of twee weer hernieuwd contact hebben en ook nu nog hebben we weer veel plezier! Onze mannen kennen elkaar ook uit die tijd dus het weerzien was erg leuk!
  Een groot compliment toen ik van Hannie hoorde dat een van de kids uit onze groep ooit had gezegd dat het altijd zo gezellig was als Hannie en ik samen dienst hadden. Want dan werd er zo veel gelachen!
  Met wie werkte jij op de groep?

 144. Hallo Bets,
  Wat leuk om te horen dat Geoffrey zo fijn terecht is gekomen! Ik heb
  helaas geen foto’s voor hem. Alleen van de peutertjes en die waren te klein om in de grote tuin met de andere kinderen te spelen.
  Groet Marijke.

 145. Ha Marijke,
  De vinken zaten in Anthunius. Toen de “rakkers jongensgroep” gemengd ging worden, ben ik met veel kinderen uit mijn groep naar Clingenhorst gegaan. Ik herinner jou nog wel.
  Bij de ukjes was ook Letta (die zwanger van vakantie terugkwam). Schande was het…haha. Weet jij dat ook nog?
  groetjes Roos

 146. Hallo Marijke.
  Klopt. Je hebt de goede Geoffrey voor ogen. Af en toe belt hij mij. In het afgelopen voorjaar hem bezocht in Den Haag. Hij heeft behoefte aan oud medewerkers die een foto of een verhaal over hem weten. Prima man. Woont zelfstandig met begeleiding. Werkt geloof ik in de groenvoorziening.redt zich prima. M.a.w. wie heeft foto’s uit periode 1968 /1978? We zouden hem er een groot plezier mee doen. Gr.

 147. Hallo Bets,
  Ja hoor ik heinner me Geoffrey nog wel! Was dat jongetje niet autistisch? Ik weet nog dat je moeilijk contact met hem kon maken. Groet Marijke.

 148. Marijke Jansen Houps

  Ha Roos,
  Ja dat was Nelleke. Het was een klein vrouwtje en is in die tijd getrouwd meen ik me te herinneren!
  Ik heb bij de peuters op het Antonius gewerkt samen met Mieke (achternaam vergeten) en Ans Hollenberg en Mary Laarman.
  Na anderhalf jaar ben ik bij de kleutersgroep op Clingenhorst gekomen en ik was in de veronderstelling dat jij daar ook werkte.. Of was de Vinkengroep ook op het Antonius?
  Leuk dat je reageerde!
  Groet van Marijke.

 149. Ha Marijke,
  de andere juf van de ukken heet Nelleke.
  Heb nog veel en leuke foto’s van de ukjes. Heb zelf bij de vinken gewerkt. Was jij bij de Margrieten?
  groetjes Roos

 150. Maarten vandermeulen

  het Sint Anthoniushuis heeft na haar sluiting vanaf 1982 ruim 20 jaar gefuncioneerd onder de naam Narwal als hotel conferentieoord en taleninstituut. Daarna is het even een dependance geweest van Smit en Jones waar verslavingsgoeroe Keith Bakker zich vestigde. Dit was echter van korte duur daar hij werd gearresteerd en veroordeeld voor sexueel misbruik van patienten die bij hem in behandeling waren.
  Toen heeft Hagenhorst zijn intrede gedaan om als hotel verder te gaan maar dat kwam niet echt van de grond en tegenwoordig is het een particuliere zorgvilla voor mensen met een dikke portemonnee en gaat het onder de naam villa Sijthoff. Dat waren tenslotte ook de eerste bewoners van dit pand.

 151. Hallo Irma,
  Natuurlijk wil ik je iets vertellen over je kinderjaren (hoelang weet ik niet) in het Anthonius kindertehuis. Ben je te bereiken via een persoonlijk bericht op FB? Om hier open mail en of tel. uit te wisselen lijkt mij niet zo verstandig.
  Ik heb je een tijdje in de groep gehad, zoals ik al beschreef. Samen met je broer(tje) Hans(je). Jij kunt mij vinden op FB onder mijn eigen naam.
  Ik hoor graag van je.

  groet.

  [Opmerking van de redactie: mocht het niet via FaceBook lukken, zet dan contactinformatie gewoon in een reactie op onze website. Wij publiceren dit nooit, maar sturen dit dan per e-mail door]

 152. Hallo Bets, nee ik ben geen zus van Gemma Eijssink . Zij werkte samen met Jaqueline …? En boven zaten de Ukjes met Ria Smit en de naam van de andere leidster op die groep ben ik kwijt.
  Grt Marijke.

 153. Beste Bets Faas
  Spijtig om te lezen dan Ans Hollenburg overleden is. Graag zou ik jou een keer ontmoeten als je hier voor open staat. Dit in de hoop dat je een beeld van Antonius kan schetsen. Ik heb helaas nauwelijks herinneringen. Groetjes van Irma (Onderwater)

 154. Hallo Marije Jansen

  Je hebt het goed onthouden hoor. Kampen is mijn geboortestad. Knap. Zo zijn er nog enkele namen die mij nu allemaal weer te binnen schieten. Op de rakkers groep werkte Jose?, Mies in de keuken, Thea van Uem of een iets anders geschreven achternaam. Marijke Eijsink, of ben jij dat? Ze was een zus van Gemma die op Anth.huis werkte. En zegt de naam Greoffrey Kromhout jou nog iets, was een klein jochie met krullen. De jongens Langerveld. De kinderen Janssen mooi stel: Katinka, Patricia en nog een jongetje. Kinderen Hoff, kinderen van de Veer, etc, etc. O ja, de kinderen de Cunha, kwamen vanuit Suriname. Gek, n.a.v. deze communicatie gaat er weer een film draaien in je hoofd. Hans en Irma Onderwater, 2 mooie blonde kinderen.
  Zo, dit is het voor even weer. Leuk om zo even van gedachten te wisselen. Terug in de tijd. Misschien reageert er nog eens een oud-groepsgenootje.
  Tot misschien een volgende keer.

 155. Hallo Bets,
  ik herinner me jou nog wel hoor! Ik heb met Ans Hollenberg bij de peutergroep een jaar gewerkt en ook met Mary Laarman. Op de groep in Clingenhorst (kleuters?) werkte ik met Hannie Vermelen waar ik sinds twee jaar weer een hernieuwd contact heb na veertig jaar! Heel erg leuk! Haar man Durk kwam uit Friesland en was er ook altijd als we de weekends moesten werken. Zij zijn getrouwd en ik ook met mijn vriendje van destijds, Wim! We hebben leuke herinneringen aan de weekends werken met de vriend van Marian Waling Tjerk (of Tjerk Waling), die ons ooit met een rol beschuit een proef liet zien die jammerlijk mislukte en de hal van Clingenhorst in een ‘damp’ van beschuitkruim omtoverde!
  In de kleutergroep werkten destijds ook ene Thea waarvan ik de achternaam kwijt ben en Franca? en Truus v. Leeuwen… en ja RoseMarie Laurey herinner ik me ook nog wel!
  Leuk om ineens weer beelden terug te krijgen na al die tijd!
  Dag Bets (uit Kampen?)
  hartelijke groet.

 156. Wat leuk om een reactie te krijgen van Marijke Jansen. Alle namen die je op noemde, de meesten althans, kende ik ook. Ik heb niet direct een gezicht erbij, maar dank je wel voor je reactie. Ik heb op de Rakkers-groep gewerkt met Rose Marie Laurey. Daar heb ik dan ook nog een goed contact mee. Met enkele oudbewoners heb ik nog zo af en toe contact. Ook ik heb daar een fijne tijd gehad. Hartelijke groet.

 157. Hallo,
  Ik heb 1969 in het Antonuis kinderhuis samen gewerkt met oa Ans Hollenberg! Helaas voor diegenen die naar haar zoeken: het laatste bericht dat ik, alweer jaren geleden over haar en haar broer Rob heb gehoord is dat zij beiden zijn overleden.
  Hierbij mijn hartelijke groet aan Bets Faas (Betsie) die ik later op Clingenhorst tegen kwam waar ik anderhalf jaar werkte. Leuke tijd gehad. Enkele namen van leiding op Clingenhorst: Thea vd U. José, Mieleke A. Marianne Mies de keukenleidster. Kinderen uit mijn groep Jimmy en Peggy, drie kinders Korver (Arnold, Alfred en Carmelita) Jurgen de C. , Aadje v.G. Silvia en Ronald H. Nog vaak aan alle kinderen gedacht; “wat is er van ze geworden”!

 158. Mijn naam is Henny Visser, ook ik heb daar gezeten met mijn zussen en broers. Ik weet niet meer in welk jaar. Ik weet wel toen ik zes jaar was, verhuisden we naar Maris Stella in Scheveningen. Was van dezelfde orde als van Wassenaar. Ook ben ik een weekend in Tegelen geweest, ook dat was een kindertehuis, gelogeerd bij de nonnen die in Maris Stella hadden gewerkt.

 159. Theo Van Tilburg

  Hallo Wil Spaans,
  Ik zat er ook met mijn zus Henny.
  Ik herinner mij jou nog met je zusjes.
  Ook de fam.
  Van Winkel, Wim van Dorp en Sjaak de Waal.

 160. Hallo,
  Ik heb hier (St. Antonius kindertehuis) ook gezeten maar tussen 1975 en 1978 (van 2 tot 5 jr) met mijn twee zussen Carole en Nathalie; alledrie blond, ik wat klein en dikkig. Leiders die ik me kan herinneren: Lydia en Hans. Heb nog levendige herinneringen aan het tehuis. In mijn beeld: aan een bospad, met een grote tuin met grote tweezijdige schommels, een voetbaldoel, een pad waar de jongens fietsraces hielden (ik mocht halverwege starten met mijn minifietsje:).
  Waar het nu precies was en wat er nu zit, is me nog niet helemaal helder uit onderstaande: Oud Clingendaal als straat is zeker een goede kandidaat. Ik krijg echter uit Google niet de plaatjes van een gebouw en tuin die bij mijn herinneringen aansluiten.
  Leuk om wat herinneringen te vergelijken!

 161. Irma,
  Ik heb gewerkt in Clingenhorst, van 1970 tot half 1976. Het laatste jaar ongeveer op Anthonius. Daar kwam jij ongeveer die periode bij mij o.a. in de groep, beneden. Samen met je broertje Hans. Jullie waren heel close met elkaar. 2 prachtige blonde kinderen. Ik gebruik nog altijd een woordje wat je gebruikte. Je zei geen t-shirt, maar “tiesje”. Mijn tiesje, zo schattig. Ik ga proberen om het adres te vinden van zuster Ans. Roos, ook een begeleidster zal ik vragen.

 162. Irma de Groot Smeets

  @Bets Faas
  Zat jij daar als kind of werknemer? En weet jij iets van Ans Hollenberg? Heeft iemand foto’s uit periode 1972-1975?
  groet Irma (toen Onderwater)

 163. Senda van Stuijvenberg

  @Irma de Groot-Smeets (Onderwater).
  Wat herkenbaar wat ik net lees… Ik heb ook in het Antonius gezeten(ik heb geen flauw idee meer welk jaar) samen met mijn broertje Kees.
  Maar ik herkende (jouw) naam… en die van Ans Hollenberg Ik ben ook regelmatig bij haar thuis geweest. Ze heeft ook een broer die Rob heet. Goh, ik vraag me al jaren af waar zij is, en of ze uberhaubt nog leeft.
  Misschien kan iemand mij iets wijzer maken?

 164. Will (toen Willy) Le Comte

  Ik ben er gekomen in 1968 en weer vertrokken in 1972. Heb er een goede tijd gehad met redelijk veel vrijheid. Kreeg zelfs een eigen kamertje.
  Helaas geen foto’s o.i.d. uit die tijd.
  Groet

 165. Irma voorheen Onderwater.
  Volgens mij heb je een broer, die Hans heet?
  Zo ja, wat waren jullie gezellige kinderen. Heel hecht met elkaar. Goede herinneringen aan jullie.

 166. Joanne Van Lierop

  Foto in de zandbak bij de kleuterschool.

 167. Joanne Van Lierop

  Een foto vermoed ik uit 1961/1962 waar een aantal van jullie zich misschien in herkent. De naam van de Van Ginkeltjes en Monica Lieftink staan mij ook nog bij. Monica was volgens mij al wat ouder en daar keek ik wel tegen op. Waarom zou ik echt niet meer weten. Volgens mij staat op de foto in de zandbak een van “Ginkeltje”. Ik heb twee foto’s meegestuurd maar ik weet eigenlijk niet hoe jullie ze kunnen zien.

 168. Hallo Irma,
  de Ans die ik ken, heeft een andere achternaam. Hopelijk krijg je nog een reactie over de Ans die jij zoekt.

 169. Irma de Groot-Smeets (toen Onderwater)

  Aan Cecile Martens en Corry Gelo
  Ik zat in het Antonius van februari 1972 tot 1974 of 1975, samen met mijn broertje Hans. Graag zou ik in contact komen met juffrouw Ans, als dit Ans Hollenburg is; ik logeerde met kerst 1973 bij haar thuis in Amsterdam en was bruidsmeisje bij de bruiloft van vrienden van haar (Franca en Jos); dit gaat kennelijk door de webmaster mijn e-mailadres te sturen zie ik boven; graag een reactie.

 170. Volgens mij zat ik bij de Rakkers in 1963.
  Maar ik hoor geen namen zoals Peter en Bert Saluteru, Filis, Brenda en Rene van Ginkel, Familie Gootjes uit de Spionkopstraat, Suzan, Laura, Mary en Rene. Wat betreft jou Joanne en dat jij een broer had (Tony dus) dat kan ik mij duidelijk herinneren en Sjaak de waal, Monica Lieftink en ene Nelleke. Ook weet ik dat de directeur een slanke man was met bril en dat hij mank liep. Zelfs mijn eerst en 2de communie gedaan en als een gek in de kerk als misdienaar gestaan. Ik heb zelfs nog een foto daarvan dat ik in Anthonius van de trap afloop in korte broek ook nog.

 171. Ik, Joep Drummen, wil toch nog even reageren op de voorgaande berichtjes. Ik heb met mijn zus Yvonne van augustus 1962 tot en met 23 juli 1965 in het bijgebouw van het Anthonius kindertehuis gezeten. Het bijgebouw van het Anthoniushuis heette Clingenhorst, daar zaten 3 groepen. De Rakkersgroep met juffrouw Lies Lens, opgevolgd door Ans of Ank Verdegaal uit Hillegom Lisse. Is dat de juffrouw Ans waar jullie het over hebben? De andere 2 groepen waren meisjesgroepen, de Margrieten met zuster ? en de Irisgroep met zuster Lucine en niet Lucia. In de keuken liep Bernie, die absoluut geen orde kon houden. De hoofdzuster van het Anthoniushuis heette Zuster Gerfriede. Het werd gefinancierd door Pater Kemp, die met Sinterklaas en Kerstmis akte de presence gaf. In Rotterdam zit nog steeds de Pater Eusebius Kemp stichting, die meld ook, dat ze vroeger het Anthonius Kindertehuis in Wassenaar ondersteunden, maar zich nu projecten voor kansarme kinderen bezig houdt. In het archief in Den Haag is er een register met alle bewoners van het Kindertehuis. Ik wil het nog eens gaan bekijken, want uit mijn Rakkersgroep kan ik mij alleen nog de namen: Jos de Droog, Sjaak de Waal, Gerald Driessen, Fien de Bruin, een broer de Bruin en Riet de Bruin herinneren, terwijl de groepen 12 man/vrouw groot waren. Uit de Margrieten Fia en Marion van Leeuwen en uit de Iris groep mijn zus Yvonne en Monica Lieftink. Mijn zus Yvonne Drummen vond het leuk de namen te horen van haar groepsgenoten uit de Iris groep, die ook in het poeziealbum geschreven hadden. Ze kende de namen maar kon er zich ook geen gezicht meer bij herinneren. In augusus 2014 ben ik nog eens gaan kijken bij het Anthoniushuis met Jos de Droog, die ik via Linkedin tegen kwam. Het hotel was nog open en we mochten het van binnen deels bekijken. De TV zaal van vroeger was nu restaurant en in de kelder met de boogjes waren de toiletten en technische ruimtes. Het hele gebied is opnieuw verkaveld, dus je kon niet meer doorlopen van het Anthoniushuis via het huis van de tuinman Van Puffelen naar Clingenhorst. Maar het pad, dat we vroeger liepen is nog goed te zien.
  Hoe heette de orde van de zusters? Ik heb daar niets over terug kunnen vinden en ook in Tegelen Steyl vind je ook geen sluitende informatie over de naam van de orde. Ik vermoed, dat het een Duitse orde was, gezien hun kleding.
  Weet iemand, wat er geworden is van Juffrouw Lies Lens, die in ´63 in het klooster trad en is juffrouw Ans de Ans Verdegaal, die voor de Rakkersgroep in Clingenhorst gestaan heeft van 1963 tot…? Weet iemand de andere namen uit de Rakkersgroep nog?

 172. Joanne van Lierop

  Wil, ik heb maar een broer Tony. Ik kan me niet meer herinneren dat Mary en Retty een broer hadden. Ik heb inderdaad een aantal jaar geleden gemaild met je zusje Mary.

 173. Joanne van Lierop, jij zat ook in onze tijd rond 1963 in Anthonius. Volgens mij had jij nog een broer Gerard of Rene ik weet het niet precies meer. Ook had jij volgens mij nog een keer contact met mijn zuster Retty Spaans. Ik hoor het wel of niet.
  Groetjes

 174. Leuk om van jou wat te horen. Ik kan me jou nog goed herinereren. Ook ik heb het poëziealbum nog. Ook leuk om die terug te zien…
  En Jenny ken ik ook nog… Ik heb nog een foto van de school.

 175. Ik heb er gezeten van december 1968 tot 1972, en heb er alleen hele goede herinneringen aan. Net zoals kindertehuis Groenestein. Nooit iets grmerkt van “lijfstraffen” of iets dergelijks…

 176. Joanne Van Lierop

  Henny
  ik denk dat wij er in dezelfde periode gezeten hebben maar wellicht in verschillende groepen.
  Ik heb er wel veel langer gezeten: van mijn 4e tot mijn 11e jaar. Ik heb een poëziealbum uit 1963 met de volgende namen: (meisjes die blijkbaar mijn huisgenootjesn waren) Loes en Marga Altorf, Jenny Dansen, Yvonne Drummen (zus Joep?). Ik kan me deze meisjes niet meer voor mijn geest halen. Ik denkt dat wij het onderling wel naar ons zin hadden maar het strenge regime van de nonnen in de Clingendael staat mij nog bij. Ik was nogal ” stout” en kreeg veel straf. Naast de nodige trauma’s die ik er heb opgelopen heb ik er wel een liefde voor de natuur en het buiten zijn opgedaan. Wat kon je daar eindeloos buiten spelen! Mijn broer Tony zat in het Anthoniushuis. Hij had een hele fijne non die hem veel ruimte gaf. Ze deed haar naam eer aan nl zuster Generosia? Zo dat was een kleine trip down memory lane:-) hoe kom ik hier nu op. Ik las in de Telegraaf van zaterdag iest over Huize Groenestein een katholiek weeshuis bij de Haagse Gasfabriek in de buurt waar lijfstraffen niet ongewoon waren en ik me herinnerde dat wij ook regelmatig “op onze blote billen kregen”. Ben benieuwd wat jullie nog voor herinneringen hebben.

 177. Henny Wolvekamp

  Hallo
  leuk om dit te lezen… Ik heb ook in het Antonius kindertehuis gezeten. In het gebouw clingedael. Ook heb ik op de Pius x school gezeten.
  Ik zat bij Corry danklof in de groep en ook bij juffrouw Ans die later non werd. Oook ik had zuster Lucia in Clingendael. Ik heb mij altijd al afgevraagd wat er van iedereen is geworden. Zitten er ook mensen die op Facebook? Misschien leuk om dan contact te krijgen. Ik zat er van 1963 tot 1965. Ik heb hier al heel veel bekende namen voorbij zien komen. Mijn naam is Henny Wolvekamp. Ik ben benieuwd of ik nog wat hoor.

 178. Marijke Van der Hulst Ernst

  De zorgvilla waar Els van Loo het over heeft, dat klopt niet. Dat zorgcentrum is inderdaad een paar maanden geleden open gegaan, maar het kinderhuis zoals als wij het noemde is nu een feestgebeuren en hotel. Het heet nu Hagenhorst.
  Het Clingedaal(kindertehuis) werd later De Sonneburgch en verhuisde van de Clingedaal naar de v.d. Oudermeulenlaan / Rijksstraatweg in Wassenaar.
  Waar mevrouw Els van der Loo nu geweest is zat vroeger de AIVD dat is 1 laantje verder.
  Jammer dat ik haar naam niet ken. Maar ik had genoeg vriendinnen van het kindertehuis en hoop dan ook dat ik wat reactie krijgt van de (meisjes/) vrouwen die mij nog kennen.

 179. Petra de Kruijf

  Ik zal mij even voorstellen, ik ben Petra de Kruijf. Ik heb samen met mijn zusje in St. Antoniushuis in Wassenaar gezeten en ook op Pius x school. Ik zat daar van 1968 tot 1972. Ik heb niet zo’n beste ervaring daar gehad. Ik ben ook wel eens weglopen met nog een meisje en daar naar haar oma gegaan en toen werden we opgehaald door de politie. Is voor mij daar een hele moeilijke tijd geweest, die nog steeds door mijn hoofd spookt. Maar toch zou ik graag nog eens foto’s willen zien van die tijd. Mijn vraag is, zijn er nog foto’s?

 180. Corrie Gelo Danklof

  Cecile wil je mij je e-mailadres sturen via de webmaster, dan geef ik hun ook mijn e-mailadres en kan je me het e-mailadres van juffrouw Ans toesturen. Dank je wel alvast voor de moeite.
  [REDACTIE: we hebben Cecile Martens het adres van Corrie Gelo Danklof gestuurd]

 181. Zelf heb ik óók op dit internaat gezeten. Van 1957 tot 1960.
  Een aantal meisjes weet ik nog wél de voornamen, maar geen achternaam.
  Vandaag (31-8-20160) heb ik een fietstocht gemaakt door Wassenaar en ben naar dit gebouw gaan zoeken en heb het gevonden. Het is nu een mooie Zorg- Villa geworden, die een paar maanden geleden open is gegaan. Toen ik wat foto’s wilde maken, vroeg een vriendelijke dame of ik het binnen wilde zien. Nou, graag natuurlijk. Tot mijn verbazing, herkende ik héél veel.
  Ik zag, bij de reacties dat ene Dorothy Solleveld-v.d. Wal in dezelfde periode als ik daar was.
  Zelf heb ik óók nog 2 foto’s, waaronder een groepsfoto. Misschien hoor ik wat van iemand terug?

 182. Weet iemand, wat er van Juffrouw Lies (Lies Lens) geworden is? Zij was de leidster van de Rakkersgroep in Clingenhorst. Zij is ook ergens in 1963 / 1964 in het klooster getreden. Is ze er nog of is ze al overleden?

 183. Hallo Cecile

  wat leuk dat je juffrouw Ans kent, hoe kom ik aan je email adres?
  [Red: dit kunnen wij doorgeven indien Cecile Martens toestemming geeft]

 184. Hoi, Corrie Gelo, deze juffrouw Ans ken ik. Wanneer je in contact wil komen met haar, mag je me mailen.

 185. Dorothy Solleveld-van der Wal

  Wij, mijn zusje en broertje, hebben daar gezeten van 1957 t/m 1963. Toen waren de Zusters er nog, Zuster Lucia was mijn zuster.

 186. Ik zat er in de groep bij juffrouw Ans, zij is later ook in het klooster gegaan. Het huisklooster van de nonnen stond in Tegelen daar ben ik ook ooit nog geweest op bezoek.

 187. Ik zat er ook van 63 tot 64 met mijn zusters Mary en Retty Spaans Tom Buren, ook de familie van Ginkel en Bert met zijn broer Peter Saluteru, familie gootje Mary, Susan. Laura, Wim van Dorp, Joanna van Lierop

 188. Heb er gezeten van 1968 tot er met 1973..
  en ja de Metkemeijers ken ik nog… en Dhr Piët.

 189. Dat was de Pius X school met de Metkemeijers als directeur koppel
  De school als gebouw is er nog, maar is omgebouwd tot woonhuizen. De kerk is er ook nog.

 190. Ik heb daar van 1961 tot rond 1964 gezeten en ging buiten het huis naar school. Ik ben de naam van de school kwijt. De school lag naast de kerk.

 191. Hoi, ik heb daar ook 2 jaar gezeten Wassenaar clingendael. totdat ze naar Den haag(houtwijk) verhuisde.
  In de periode van de leidsters Marjolein, Roos.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten