Appelflappen met appelmoesvulling



appel bladerdeeg amandel

Ingrediënten:

Zoete appels (2 stuks)
Suiker (3 soeplepels, eventueel nog een beetje meer)
water
bladerdeeg (in vierkantjes!!)
1 ei
Grove korrels suiker of geschaafde amandelen

Bereidingstijd:

35-40 minuten

Schil de appels en haal het klokhuis eruit. Snijd je appels in kleine blokjes. Zet een kopje met water klaar. Doe een beetje olijfolie in een pan. Voeg, als deze heet genoeg is, de appelblokjes toe en laat ze stoven/koken tot appelmoes. Voeg op tijd water toe zodat de appeltjes niet verbranden. Voeg ook de suiker toe. Proef dan of u het al zoet genoeg vindt, indien niet, voeg dan nog suiker toe.

Verwarm de oven voor op 180°.

Splits een ei en doe het eiwit in een kopje. Leg ondertussen de bladerdeegvierkantjes klaar en doe eiwit op de randjes ervan (dan kleven ze vast aan elkaar wanneer u ze dichtmaakt). Haal de appeltjes van het vuur, maar doe ze niet té heet op het bladerdeeg. Doe de appelmoes in het midden van de vierkanten. Maak deze dicht.

Neem nu een mes en neem dit met de snijkant naar boven. Zet 2 vingers op het deeg, en duw het mes (met de snijkant naar boven) ietsjes naar binnen in het bladerdeeg. Zo komen er golfjes in het deeg. Wrijf nu heel de bovenkant van het deeg in met eiwit. Strooi hierop veel grove suiker en/of de geschaafde amandelen. Leg de appelflappen op een met bakpapier beklede de bakplaat. De appelflappen moeten gedurende 20-25 minuten in de oven op 180°.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten