Ingrediënten:
12 lepels suiker of basterdsuiker
4 eetlepels water, melk of room
smaakmakers zoals vanille, citroen, cacao, of frambozenessence en/of oploskoffie
Ingrediënten:
12 lepels suiker of basterdsuiker
4 eetlepels water, melk of room
smaakmakers zoals vanille, citroen, cacao, of frambozenessence en/of oploskoffie
Bereidingstijd:
30 minuten
Voor de echte zoetekauw gaat er geen Sinterklaasavond voorbij zonder een borstplaatje. Voor de bereiding van dit suikergoed heeft u dan ook vooral suiker nodig.
Breng de suiker met het water, de melk of de room op een laag vuurtje aan de kook. Als u cacao of oploskoffie als smaakmaker wilt gebruiken, kunt u die tegelijk toevoegen. Laat het vervolgens 5-7 minuten koken.
Test even uit of het mengsel goed is. Dit is het geval wanneer een druppel van het mengsel hard wordt in koud water.
Voeg smaakstoffen als vanille, citroen of frambozenessence toe als de pan van het vuur af is.
Heeft u figuren voor suikerbeesten, zorg dan dat u ze van tevoren heeft ingevet. U kunt ook gewoon een ingevette bakplaat gebruiken. Giet daar het suikermengsel op en laat het hard worden. Vervolgens kunt u kleine borstplaatjes uit het bijna uitgeharde mengsel snijden.