Broeder



brood rozijnen recept

Ingrediënten:

400 gr. bloem

4,5 dl lauwe melk

30 gr gist

200 gr rozijnen

sukade

2 eieren

snufje zout

20 gr reuzel

Bereidingstijd:

10 minuten en 1 uur wachttijd (rijzen) en 1 uur oventijd.

Lunchgerecht of nagerecht

Bereiding:
Meng bloem met lauwe melk voorzichtig scheut voor scheut. Voeg het zout, de gewassen rozijnen en de met lauwe melk gemengde gist toe. Klop eieren en schenk erbij.

Laat dit op een lauw warme plaats 1 uur rijzen.

Laat in een pot de reuzel smelten bestrijk de zijkanten. Doe het gerezen beslag er in en plaats in matig warme oven. Bak het lichtbruin in nog 1 uur. Leg, indien nodig, aluminiumfolie (met de doffe kant boven) erop. Kijk naar gaarheid met breinaald of satéprikker…

Serveer dit gerecht met boter en suiker of (warme) stroop.

Bron: ingestuurd door Carly Mak die het recept uit een oud schoolboek haalde.