Ingrediënten:
100 gram boter
200 gram chocolade (puur of melk)
4 gram blaadjes van gelatine
koud water op de gelatine om te weken
50 gram poedersuiker
100 ml room voor bij de chocolade
400 ml room om stijf te kloppen
Ingrediënten:
100 gram boter
200 gram chocolade (puur of melk)
4 gram blaadjes van gelatine
koud water op de gelatine om te weken
50 gram poedersuiker
100 ml room voor bij de chocolade
400 ml room om stijf te kloppen
Bereiding:
Doe in stukken gesneden boter en fijngehakte chocolade in een sauspan met dikke bodem, zet op het kleinste vuur voorhanden en blijf roeren tot de chocolade en de boter is gesmolten en gemengd. Neem van het vuur. Voeg er dan de 100 ml room aan toe en roer goed door elkaar.
Voeg de 50 gram poedersuiker bij de 400 ml koude room en klop stijf met een elektrische klopper.
Week de blaadjes gelatine in koud water tot ze slap worden, knijp het overtollige water eruit, voeg bij de gesmolten chocolade en roer tot de gelatine is opgelost.
Giet het chocolade pannetje bij de opgeklopte room.
Roer de chocolade door de room met een spatel tot het mengsel een homogene lichtbruine kleur heeft.
Zet de chocolademousse onmiddellijk in de ijskast en wacht minstens 1 uur alvorens te serveren.
[recept uit het Vlaamse kookprogramma SOS Piet http://www.piethuysentruyt.com/]