Chocolademousse zonder eieren



chocolade mousse pixabay

Ingrediënten:

100 gram boter

200 gram chocolade (puur of melk)

4 gram blaadjes van gelatine

koud water op de gelatine om te weken

50 gram poedersuiker

100 ml room voor bij de chocolade

400 ml room om stijf te kloppen

Bereiding:

Doe in stukken gesneden boter en fijngehakte chocolade in een sauspan met dikke bodem, zet op het kleinste vuur voorhanden en blijf roeren tot de chocolade en de boter is gesmolten en gemengd. Neem van het vuur. Voeg er dan de 100 ml room aan toe en roer goed door elkaar.

Voeg de 50 gram poedersuiker bij de 400 ml koude room en klop stijf met een elektrische klopper.

Week de blaadjes gelatine in koud water tot ze slap worden, knijp het overtollige water eruit, voeg bij de gesmolten chocolade en roer tot de gelatine is opgelost.

Giet het chocolade pannetje bij de opgeklopte room.

Roer de chocolade door de room met een spatel tot het mengsel een homogene lichtbruine kleur heeft.

Zet de chocolademousse onmiddellijk in de ijskast en wacht minstens 1 uur alvorens te serveren.

[recept uit het Vlaamse kookprogramma SOS Piet http://www.piethuysentruyt.com/]