Chocoladetruffels



Ingrediënten (40 stuks):

40 g boter

2 dl slagroom

5 plakken cake

50 g gehakte noten

50 g gerapte verse kokos

50 g pure-chocoladehagelslag

enkele druppels vanille-extract

450 g bittere chocolade (in stukjes gebroken)

Bereiding:

Doe de room in een schaal en verwarm het 2-3 minuten tot het heet is maar beslist niet kookt. Roer er de vanille door

Doe de stukjes chocolade in de room en blijf roeren tot alle stukjes gesmolten zijn. Laat de room afkoelen tot het dik begint te worden en klop er dan de boter door. Wrijf de plakken cake door een zeef of pureer ze in een blender. Vermengen met de chocoladeroom en in de koelkast wat laten opstijven. Rol van de room nu ongeveer 40 balletjes ter grootte van een walnoot en wentel 1/3 deel door de geraspte kokos, 1/3 deel door de gehakte noten en 1/3 deel door de hagelslag.

Leg de truffels in papieren cachets en rangschik ze op een schaal. Tot het opdienen koud bewaren.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer informatie

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Sluiten